EY Ελλάδος: Μνημόνιο συνεργασίας της EY Ελλάδος με το ΠΜΣ «Λογιστική & Έλεγχος Επιχειρήσεων και Δημοσίων Οργανισμών» του Πανεπιστημίου Πειραιώς

28 Φεβρουαρίου 2024 | Νέα Μελών

Μνημόνιο συνεργασίας διάρκειας πέντε ετών σύναψαν η EY Ελλάδος και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Λογιστική & Έλεγχος Επιχειρήσεων και Δημοσίων Οργανισμών» του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών, του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Με τη συγκεκριμένη συνεργασία, η EY Ελλάδος και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς πιστοποιούν την απόφασή τους να συνεργασθούν και να συντονίσουν τη δράση τους σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Στο μνημόνιο συνεργασίας προβλέπεται, μεταξύ άλλων, (α) η ανάπτυξη και η υλοποίηση κοινών δράσεων στους κλάδους της λογιστικής και των χρηματοοικονομικών, τόσο σε ακαδημαϊκό, όσο και σε εργασιακό επίπεδο, (β) η συμβουλευτική υποστήριξη από την EY Ελλάδος για την ορθή υλοποίηση επιχειρηματικών μοντέλων, (γ) η κάλυψη από συμβούλους της ΕΥ αναγκών που θα προκύψουν από την από κοινού ανάπτυξη και εξέλιξη θεματικών, και (δ) η παροχή στους φοιτητές του ΠΜΣ δυνατότητας πρακτικής άσκησης στην EY Ελλάδος και συμμετοχής σε σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα της εταιρείας. Συμπληρωματικά, η EY Ελλάδος, κατόπιν εισήγησης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, θα παρέχει υποτροφίες στους φοιτητές του ΠΜΣ, για την εκπόνηση ερευνητικών μεταπτυχιακών, διδακτορικών και μεταδιδακτορικών εργασιών με συναφή λογιστικό και χρηματοοικονομικό αντικείμενο.

Τα προσδοκώμενα οφέλη από την εν λόγω συνεργασία, αποτυπώνονται σε τέσσερα επίπεδα: (1) στην άμεση επαφή των φοιτητών με την αγορά εργασίας, (2) στη δυνατότητα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας στο αντικείμενο των σπουδών τους, (3) στην περαιτέρω εκπαίδευση των φοιτητών και την παραγωγή ερευνητικού έργου στο αντικείμενο των σπουδών τους, και (4) στην επιστημονική κατάρτιση των ανθρώπων της EY Ελλάδος, μέσα από την απαιτούμενη ακαδημαϊκή τεχνογνωσία στον τομέα ενδιαφέροντος του ΠΜΣ.

Με αφορμή την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, ο κ. Γιώργος Παπαδημητρίου, Διευθύνων Σύμβουλος της EY Ελλάδος, δήλωσε: «Η ΕΥ υποστηρίζει διαχρονικά την ανάγκη στενότερης συνεργασίας μεταξύ της πανεπιστημιακής και επιχειρηματικής κοινότητας, και τη σύνδεση των προγραμμάτων σπουδών με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας. Την πεποίθησή μας αυτή, την κάνουμε πράξη μέσω της συνεργασίας μας με κορυφαία ελληνικά εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα. Η εμβάθυνση της ήδη εξαιρετικής συνεργασίας μας με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, είμαι βέβαιος ότι θα οδηγήσει σε ακόμη περισσότερα οφέλη, και ιδιαίτερα για τους φοιτητές που επέλεξαν να σταδιοδρομήσουν στον τομέα της λογιστικής και του ελέγχου επιχειρήσεων, πεδία κρίσιμα για την οικοδόμηση ενός εύρωστου επιχειρείν και μίας ισχυρής οικονομίας».

Εκ μέρους του Προγράμματος Σπουδών «Λογιστική & Έλεγχος Επιχειρήσεων και Δημοσίων Οργανισμών», ο Διευθυντής του, Καθηγητής κ. Γεώργιος Α. Παπαναστασόπουλος, δήλωσε: «Αυτή η σημαντική συνεργασία επισημαίνει έναν νέο ορίζοντα στην εκπαίδευση των φοιτητών και στην εφαρμογή των γνώσεων στην πράξη. Η συνεργασία με την EY προσφέρει στους φοιτητές μας μοναδικές ευκαιρίες εκπαίδευσης και επαγγελματικής ανάπτυξης. Μέσω του προγράμματος, οι φοιτητές μας θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν πάνω σε πραγματικά θέματα και προβλήματα που διαχειρίζεται η εταιρεία, αποκτώντας ταυτόχρονα πολύτιμη εμπειρία στον τομέα της λογιστικής και του ελέγχου. Επίσης, θα έχουν τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης στην εταιρεία, με σκοπό την απόκτηση τεχνογνωσίας και εργασιακής εμπειρίας σε έναν μεγάλο οργανισμό. Τέλος, το πιο σημαντικό είναι η παροχή υποτροφιών από την EY, δίνοντας την ευκαιρία στους φοιτητές για αναγνώριση και διάκριση. Είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες προς την EY για την εμπιστοσύνη της και τη δέσμευσή της στην ανάπτυξη των μελλοντικών επαγγελματιών. Η συνεργασία μας ανοίγει νέες προοπτικές για την εκπαίδευση και την επαγγελματική καριέρα των φοιτητών μας, και εμείς ανυπομονούμε να δούμε τα επιτεύγματά τους καθώς προχωρούν σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι».

ΕΥ Eλλάδος

Η ΕΥ κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στον χώρο των ελεγκτικών, φορολογικών, χρηματοοικονομικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών. Η βαθιά γνώση και η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουμε συμβάλλουν στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης στις κεφαλαιαγορές και τις οικονομίες σε ολόκληρο τον κόσμο. Δημιουργούμε ηγετικά στελέχη που συνεργάζονται για να τηρήσουν τις υποσχέσεις μας προς όλους τους εταίρους μας. Mε τον τρόπο αυτό συμβάλλουμε σημαντικά στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου για τους ανθρώπους μας, για τους πελάτες μας και για τις κοινωνίες μας.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ