EY Ελλάδος: Kαλωσόρισε στην ομάδα της 20 απόφοιτες του ReGeneration Academy for Women in Data Engineering powered by EY

11 Μαρτίου 2022 | Νέα Μελών

► Το πρόγραμμα αποσκοπούσε στη μείωση του ψηφιακού χάσματος μεταξύ των φύλων και την ισότητα ευκαιριών στον κλάδο της τεχνολογίας
► 20 γυναίκες απόφοιτοι του προγράμματος προσελήφθησαν ήδη από την ΕΥ Ελλάδος

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα ReGeneration Academy for Women in Data Engineering powered by EY, που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2021 – μία συνεργασία της ΕΥ Ελλάδος με το ReGeneration, το μεγαλύτερο και πιο πολυσυμμετοχικό πρόγραμμα απασχόλησης και εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα απευθυνόταν αποκλειστικά σε νέες πτυχιούχους, παρέχοντας εξειδικευμένη εκπαίδευση 100 ωρών στον περιζήτητο κλάδο της επιστήμης των δεδομένων (data science).

Στόχος του προγράμματος, που εντάσσεται στις προσπάθειες της ΕΥ για τη δημιουργία ενός καλύτερου και πιο συμπεριληπτικού εργασιακού κόσμου χωρίς αποκλεισμούς, είναι η μείωση του ψηφιακού χάσματος μεταξύ των φύλων, η ισότητα ευκαιριών στην αγορά εργασίας και η ένταξη περισσότερων νέων γυναικών σε οργανικές θέσεις εργασίας στον κλάδο της τεχνολογίας, όπου υποεκπροσωπούνται ιστορικά.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, 20 από τις νέες πτυχιούχους που το παρακολούθησαν, προσελήφθησαν από την EY Ελλάδος, ενισχύοντας τις εξειδικευμένες σε θέματα τεχνολογίας και δεδομένων ομάδες της. Τα νέα μέλη της EY, εντάσσονται σε έναν οργανισμό που έχει επιτύχει σήμερα ίση αντιπροσώπευση των φύλων, με το 48% του συνολικού αριθμού των εργαζομένων στην Ελλάδα να είναι γυναίκες, ενώ έχει θέσει ως στρατηγικό στόχο να αυξήσει σημαντικά το ποσοστό των γυναικών στις ανώτατες και ανώτερες διοικητικές θέσεις στο εγγύς μέλλον.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλάμβανε εντατική πρακτική εκπαίδευση στις θεωρητικές αρχές και στην πρακτική διάσταση της συλλογής και αποθήκευσης δεδομένων, στη δημιουργία δομών δεδομένων, στη χρήση βάσεων δεδομένων και την εφαρμογή αρχιτεκτονικών βάσεων, καθώς και στην εξαγωγή, μετατροπή και μεταφόρτωση δεδομένων (Data Integration, ETL) σε αποθήκες δεδομένων (Data Warehouses). Οι γυναίκες πτυχιούχοι που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, εφοδιάστηκαν με γνώσεις και εμπειρία, που τις καθιστούν ανταγωνιστικές data engineers, συμβάλλοντας, έτσι, σε ένα συμπεριληπτικό εργασιακό οικοσύστημα.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα, ο κος Παναγιώτης Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της EY Ελλάδος, δήλωσε: «Στην ΕΥ Ελλάδος, υλοποιούμε με πράξεις τη δέσμευσή μας για τη δημιουργία ενός καλύτερου εργασιακού κόσμου, εξασφαλίζοντας νέες, ποιοτικές θέσεις εργασίας και προσφέροντας πραγματική ισότητα ευκαιριών μεταξύ των φύλων στην αγορά εργασίας του μέλλοντος. Έχουμε, εδώ και καιρό, αναδείξει την ανάγκη επανακατάρτισης των Ελλήνων πτυχιούχων με έμφαση σε τομείς αιχμής, και ειδικότερα στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας και των δεδομένων. Μέσω του ReGeneration Academy for Women in Data Engineering powered by EY, συμβάλαμε, στο μέτρο των δυνάμεών μας, στην προσπάθεια κάλυψης αυτού του σημαντικού κενού, αλλά και του χάσματος υποεκπροσώπησης των γυναικών στον χώρο της τεχνολογίας. Με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, θέλω να καλωσορίσω τις νέες συναδέλφους μας στην ΕΥ και να τους ευχηθώ κάθε επιτυχία στην πραγμάτωση των στόχων τους».

ΕΥ Eλλάδος

Η ΕΥ κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στον χώρο των ελεγκτικών, φορολογικών, χρηματοοικονομικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών. Η βαθιά γνώση και η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουμε συμβάλλουν στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης στις κεφαλαιαγορές και τις οικονομίες σε ολόκληρο τον κόσμο. Δημιουργούμε ηγετικά στελέχη που συνεργάζονται για να τηρήσουν τις υποσχέσεις μας προς όλους τους εταίρους μας. Mε τον τρόπο αυτό συμβάλλουμε σημαντικά στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου για τους ανθρώπους μας, για τους πελάτες μας και για τις κοινωνίες μας.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ