Εθνική Τράπεζα: Repositioning Greece Part 2: Digital Transformation με την ενεργή υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας

4 Ιουλίου 2018 | Νέα Μελών
Στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που διανοίγονται για τις επιχειρήσεις και την ανάπτυξη της οικονομίας, αναφέρθηκαν οι ομιλητές του 2ου Business Gala που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Repositioning Greece” του Ecali Club, με την υποστήριξη της Think Digital Group και με τη σημαντική παρουσία της Εθνικής Τράπεζας. Το θέμα της εκδήλωσης ήταν ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός (Digital Transformation) και εξέχων ομιλητής ο διεθνώς καταξιωμένος καθηγητής Νίκολας Νεγρεπόντε.

Την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ με την ενεργή στήριξη της Εθνικής Τράπεζας, παρακολούθησαν υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων-πελατών της τράπεζας, τα οποία είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να ενημερωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τις τελευταίες εξελίξεις σε ένα κρίσιμο και επίκαιρο, όσο ποτέ άλλοτε, θέμα.  

Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός αποτελεί το κλειδί για τη μελλοντική ανάπτυξη των επιχειρήσεων, ώστε να παραμείνουν ανταγωνιστικές στο πλαίσιο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης. Παρά τις όποιες ανησυχίες σε κοινωνικό επίπεδο σχετικά με την απώλεια θέσεων εργασίας, τη δημιουργία μιας νέας διαστρωμάτωσης και την απώλεια της ιδιωτικότητας του ατόμου, οι ευκαιρίες είναι πολύ σημαντικές. Παρέχονται πλέον σε αφθονία όλα τα τεχνολογικά εργαλεία για να δημιουργηθεί ένα καινούργιο μοντέλο ισορροπημένης σχέσης ανθρώπου – περιβάλλοντος, επαυξημένης παραγωγικότητας, αλλά και βελτίωσης του επιπέδου ζωής, αρκεί να αξιοποιηθούν σωστά και να αναζητηθούν οι κατάλληλες στρατηγικές από όλους τους κοινωνικούς, οικονομικούς και πολιτικούς φορείς. 

Σε αυτό το πλαίσιο τo Business Gala του Ecali Club, με τον συντονισμό της ατζέντας από το ThinkDigital Group, έδωσε την ευκαιρία τοποθετήσεων και διαλόγου σε σημαντικά στελέχη της ελληνικής αγοράς. Εξέχων ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο διεθνώς καταξιωμένος Καθηγητής Νίκολας Νεγρεπόντε, Πρόεδρος του Οργανισμού «One Laptop per Child» και Συνιδρυτής του φημισμένου «MIT Media Laboratory», ο οποίος μετέφερε την πολύτιμη εμπειρία του και την αντισυμβατική σκοπιά του στους συμμετέχοντες. 

Η Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας, Νέλλη Τζάκου-Λαμπροπούλου, στη δική της τοποθέτηση με τίτλο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός: οι ευκαιρίες υπερκερνούν τις απειλές» αναφέρθηκε στις κύριες δράσεις  που πρέπει να συντονιστούν σε μια σύγχρονη επιχείρηση για να υλοποιηθεί ο πολύπλοκος μηχανισμός μετάβασης σε ένα καινούργιο, αναβαθμισμένο μοντέλο λειτουργίας. Μεταξύ άλλων ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το ταξίδι στην ψηφιακή εποχή θα είναι δύσκολο και απαιτητικό, οι οργανισμοί μας όμως έχουν μακρά παράδοση και εμπειρία και έχουν ανταπεξέλθει σε πλήθος προκλήσεων έως σήμερα. Δική μας ευθύνη είναι, πέρα από το να θέσουμε τις βάσεις για το μέλλον για τις επιχειρήσεις μας, να εκμεταλλευτούμε σωστά τις ευκαιρίες ώστε ο ψηφιακός μετασχηματισμός να λειτουργεί στην υπηρεσία των ανθρώπων μας και όχι αντίστροφα.» .

Τις ομιλίες ακολούθησαν ερωτήσεις από τους προσκεκλημένους της βραδιάς. Το δεύτερο Business Gala του Repositioning Greece ολοκληρώθηκε με συζητήσεις μεταξύ των καλεσμένων, οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερη ικανοποίηση για την ξεχωριστή αυτή εκδήλωση

Εθνική Τράπεζα

Η Εθνική Τράπεζα ιδρύθηκε το 1841 και σήμερα ηγείται ενός από τους μεγαλύτερους ελληνικούς χρηματοοικονομικούς Ομίλους, με παρουσία σε 10 χώρες, όπου λειτουργούν 7 τράπεζες και 51 λοιποί χρηματοοικονομικοί οργανισμοί, απασχολώντας περίπου 15.500 εργαζόμενους.
Με 558 τραπεζικές μονάδες και 1.448 ΑΤΜ καλύπτει γεωγραφικά ολόκληρη τη χώρα, ενώ παράλληλα, προσφέρει το σύνολο των καθημερινών τραπεζικών συναλλαγών και μέσω των ηλεκτρονικών καναλιών, internet, phone και mobile banking.
Σημαντικά στρατηγικά της πλεονεκτήματα αποτελούν η ευρεία πελατειακή βάση και το υψηλό μερίδιο αγοράς στις καταθέσεις, που της εξασφαλίζουν επαρκή ρευστότητα για τη χρηματοδότηση των ελληνικών επιχειρήσεων και επισφραγίζουν τη μακροχρόνια σχέση εμπιστοσύνης με την πελατεία της.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ