Alpha Bank: στηρίζει την Αστυπάλαια να γίνει το πρώτο έξυπνο και βιώσιμο νησί της Μεσογείου

6 Ιουνίου 2022 | Νέα Μελών

Παρουσία του Πρωθυπουργού και του CEO του Ομίλου Alpha Bank η παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος “Κυκλική οικονομία στην πράξη” της Alpha Bank στο Δημοτικό Σχολείο Αστυπάλαιας.

Η Τράπεζα Mεγάλη Xορηγός και της πρωτοβουλίας “AstyBus”

Την ουσιαστική στήριξή της να καταστεί η Αστυπάλαια νησί-πρότυπο στον τομέα της βιωσιμότητας στη Μεσόγειο παρέχει η Alpha Bank. Mε την εκπαιδευτική πρωτοβουλία “Κυκλική οικονομία στην πράξη” που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών του νησιού, αλλά και ως Μεγάλη Χορηγός του “AstyBus”, της νέας «πράσινης» και on-demand υπηρεσίας ηλεκτρικών αστικών συγκοινωνιών στο νησί, η Αlpha Bank επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά τη δέσμευσή της για τη συνεχή αύξηση του θετικού της αποτυπώματος στην
κοινωνία και το περιβάλλον.

Ο Πρωθυπουργός στo πρώτο έξυπνο και βιώσιμο θερμοκήπιο

Η εκπαιδευτική πρωτοβουλία της Alpha Bank “Κυκλική οικονομία στην πράξη” αποτέλεσε τη βάση για το πρώτο έξυπνο και βιώσιμο θερμοκήπιο, που κατασκευάστηκε στον κήπο του Δημοτικού Σχολείου από τους μαθητές μαζί με την εκπαιδευτική ομάδα της Τράπεζας και της ΜΚΟ SciCo. Το θερμοκήπιο είναι κατασκευασμένο αποκλειστικά με πλαστικά μπουκάλια, που τα παιδιά του Δημοτικού συνέλεξαν και επαναχρησιμοποίησαν, ενώ είναι εξοπλισμένο με αισθητήρες θερμοκρασίας, υγρασίας χώρου και χώματος, οι οποίοι τροφοδοτούνται από ηλιακά πάνελ, ώστε να είναι ενεργειακά αυτόνομο, καθώς και με κάδο κομποστοποίησης για την επαναχρησιμοποίηση των υπολειμμάτων.

Στο δημοτικό σχολείου του νησιού βρέθηκε εχθές ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να επισκεφτεί
το πρωτότυπο περιβαλλοντικό έργο των παιδιών και να ενημερωθεί για την πρωτοβουλία της Τράπεζας να συμβάλλει
στην εκπαίδευση της νέας γενιάς της Αστυπάλαιας στις αρχές της κυκλικής οικονομίας.

Τον Πρωθυπουργό υποδέχθηκαν ο CEO του Ομίλου Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης και η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, μαζί με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του δημοτικού σχολείου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τους μαθητές και τους συνεχάρη για την προσπάθειά τους: «Αποδείξατε τι μπορούμε να κάνουμε, σε αυτό το καταπληκτικό θερμοκήπιο το οποίο φτιάξατε. Νομίζω ότι θα την κρατήσετε αυτήν την εμπειρία και καθώς μεγαλώνετε θα βρίσκετε και άλλους τρόπους να συμμετέχετε σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, διότι αν θέλουμε να σώσουμε τον πλανήτη χρειαζόμαστε όλοι να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι. Με μικρές κινήσεις, μερικές φορές, μπορούμε να κάνουμε μεγάλη διαφορά», είπε ο Πρωθυπουργός στα παιδιά.

Στο πλαίσιο της ομιλίας που απηύθυνε στους κατοίκους του νησιού, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία της Alpha Bank που πήρε σάρκα και οστά με τη συμβολή των μαθητών.

«Στο Δημοτικό σχολείο της Αστυπάλαιας, με την ευγενική χορηγία της Alpha Bank, τα παιδιά της πέμπτης και έκτης Δημοτικού ολοκλήρωσαν ένα πάρα πολύ ωραίο και πολύ εντυπωσιακό project, όπου χρησιμοποίησαν την τεχνολογία για
να φτιάξουν ένα έξυπνο θερμοκήπιο, αποδεικνύοντας με βιωματικό τρόπο πως πραγματικά η τεχνολογία μπορεί να μας βοηθήσει να αλλάξουμε τη ζωή μας και πως ο καθένας και η καθεμία από εμάς έχει ρόλο, τελικά, να παίξει σε αυτή την
μεγάλη προσπάθεια την οποία πρέπει να κάνουμε, να κάνουμε την πράσινη μετάβαση πραγματικότητα», σημείωσε,
προσθέτοντας: «Αυτή η νέα γενιά, αυτά τα 11χρονα και 12χρονα παιδιά θα είναι σύντομα οι πολίτες του αύριο, αυτοί θα πάρουν τη σκυτάλη από εμάς. Αυτοί θα καινοτομήσουν και σε αυτούς πρέπει να εμφυσήσουμε αυτές ακριβώς τις ιδέες, να
τους εκπαιδεύσουμε να δουν τη γνώση ως μια δημιουργική διαδικασία, να αντιληφθούν τη σημασία αυτών των βιωματικών
παρεμβάσεων και φυσικά να αντιληφθούν ότι η αλλαγή ξεκινάει από τον καθένα και από την καθεμία από εμάς».

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αστυπάλαιας παρουσίασαν στους κ. Μητσοτάκη και Ψάλτη τις αρχές λειτουργίας του θερμοκηπίου και τις λύσεις που βρήκαν προκειμένου να διασφαλίσουν την «κυκλική» λειτουργία του.

Μετά τη συνομιλία του με τις μαθήτριες και τους μαθητές αλλά και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Σχολείου, ο CEO του Ομίλου Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης δήλωσε:

«Η Alpha Bank δίνει το ‘παρών’ στη μεγάλη πρωτοβουλία για να γίνει η Αστυπάλαια νησί-πρότυπο σε θέματα πράσινης μετάβασης. Ως η μόνη Τράπεζα στο νησί, στηρίζουμε την τοπική κοινωνία και οικονομία και υποστηρίζουμε ενεργά την πρωτοβουλία Astybus για ένα λειτουργικό και περιβαλλοντικά φιλικό δίκτυο συγκοινωνίας, ενώ συμβάλλουμε στην ευαισθητοποίηση για θέματα του περιβάλλοντος, βάζοντας την κυκλική οικονομία στην καθημερινότητα των κατοίκων της Αστυπάλαιας και κυρίως των παιδιών, των αυριανών πολιτών της χώρας μας.

Η ενεργή συμμετοχή και το χαμόγελο των μαθητών και δασκάλων του Δημοτικού Σχολείου Αστυπάλαιας με κάνουν αισιόδοξο για την επιτυχία του εγχειρήματος».

Το τρίπτυχο δράσεων βιωσιμότητας και πράσινης ανάπτυξης της Alpha Bank στην Αστυπάλαια «Κυκλική οικονομία στην πράξη»: εκπαιδευτική πρωτοβουλία της Alpha Bank για την ενδυνάμωση της περιβαλλοντικής κουλτούρας και την  ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς

Το πρότυπο πρόγραμμα «Κυκλική οικονομία στην πράξη», που δημιούργησε η Alpha Bank με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό SciCo (Science Communication) περιλαμβάνει κύκλο εκπαιδευτικών εργαστηρίων (workshops) στα σχολεία της Αστυπάλαιας. Τα workshops απευθύνθηκαν αρχικά στις μαθήτριες και τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και θα συνεχιστούν με τη νέα
σχολική χρονιά, λαμβάνοντας χαρακτήρα ευρύτερου εκπαιδευτικού προγράμματος για την επιμόρφωση καθηγητών και μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου. Στον πρώτο κύκλο εργαστηρίων, το περιεχόμενο επικεντρώθηκε στο ζήτημα της
διαθεσιμότητας και των εναλλακτικών λύσεων για τη διασφάλισή των φυσικών πόρων καθώς και στη χρήση της τεχνολογίας για την αποτελεσματικότερη αξιοποίησή τους.

“AstyBus” με τη στήριξη της Αlpha Bank

Η Alpha Bank είναι η Μεγάλη Χορηγός του “AstyBus”, μίας καινούργιας οn-demand υπηρεσίας που θα λειτουργεί στην Αστυπάλαια, με τη χρήση ηλεκτρικών van, η οποία θα προσφέρει μεγαλύτερη ευκολία στις μετακινήσεις των κατοίκων και των τουριστών, καθώς το δρομολόγιο του θα διαμορφώνεται με βάση τις ανάγκες των επιβατών, σε προνομιακές τιμές.

Το “AstyBus” υλοποιείται από την Πολιτεία σε συνεργασία με τον όμιλο Volkswagen. Στο πλαίσιο της παρουσίας του στο νησί, ο CEO της Alpha Bank επισκέφθηκε το κέντρο διαχείρισης και φόρτισης ASTYBUS Hub, στο οποίο  ξεναγήθηκε από υπευθύνους της Volkswagen, ενώ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Volskwagen Group Dr. Herbert Diess.

Η Alpha Bank, μόνη Τράπεζα στην Αστυπάλαια, στηρίζει τη χρηματοδότηση της ηλεκτροκίνησης στο νησί

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Alpha Bank συμμετέχει και στην κρατική δράση e-astypalea, με το καταναλωτικό δάνειο «Alpha
Πράσινες Λύσεις – Ηλεκτροκίνηση», που αποτελεί την ιδανική λύση χρηματοδότησης για την αγορά οικολογικού μέσου μεταφοράς με ιδιαίτερα προνομιακούς όρους αποκλειστικά για τους μόνιμους κατοίκους της Αστυπάλαιας.

Κατά την επίσκεψή του στην Αστυπάλαια, ο κ. Ψάλτης συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή Λιανικής Τραπεζικής της Alpha Bank κ. Ισίδωρο Πάσσα επισκέφθηκε το Κατάστημα της Τράπεζας, το οποίο αποτελεί και το μοναδικό τραπεζικό κατάστημα στο νησί. Τα Στελέχη της Διοίκησης συνομίλησαν με τον Διευθυντή και το Προσωπικό του Καταστήματος, με τις συζητήσεις τους να επικεντρώνονται στη στήριξη που παρέχει η Alpha Bank στην τοπική οικονομία
και την κοινωνία, τόσο μέσω και των δράσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας που υλοποιεί όσο και με την πλήρη αξιοποίηση των νέων εργαλείων τραπεζικής, με στόχο την παροχή προσωποποιημένων υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας
προς τους Πελάτες.

Alpha Bank

Ο Όμιλος της Alpha Bank δραστηριοποιείται και στη διεθνή τραπεζική αγορά με παρουσία στην Κύπρο, στη Ρουμανία, στη Βουλγαρία, στη Σερβία, στην Ουκρανία, στην Αλβανία, στην Π.Γ.Δ.Μ. και στη Μεγάλη Βρεταννία. Κύριος άξονας της στρατηγικής μας είναι η περαιτέρω ενίσχυση των εργασιών της Τραπέζης στους δύο τομείς δραστηριοτήτων με τα μεγαλύτερα περιθώρια και τις καλύτερες προοπτικές αναπτύξεως των εργασιών, που είναι η λιανική τραπεζική στην Ελλάδα και ειδικότερα οι εργασίες προς ιδιώτες και μικρές επιχειρήσεις, καθώς και η επέκτασή μας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η στρατηγική μας αυτή αποσκοπεί στη δημιουργία ενός ισχυρότερου και πιο αποτελεσματικού οργανισμού με σημαντικά οφέλη για τους μετόχους και τους πελάτες μας. Θέλουμε να είμαστε η Τράπεζα αναφοράς στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, μιας αγοράς 60 εκατομμυρίων ανθρώπων που επεκτείνεται με υψηλούς ρυθμούς και δημιουργεί ευκαιρίες για κέρδη. Το Δίκτυό μας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (Ρουμανία, Σερβία, Βουλγαρία, Αλβανία, Σκόπια και Κύπρος) αριθμούσε 403 Καταστήματα στο τέλος του 2007, όσα περίπου είναι και τα Καταστήματά μας στην Ελλάδα. Έχουμε ήδη δημιουργήσει τις υποδομές, όσον αφορά το οργανωτικό πλαίσιο και τα συστήματα, έτσι ώστε να είμαστε σε θέση να επεκταθούμε ταχύτερα στην λιανική τραπεζική στην Ελλάδα και στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ