Uni Systems: Η Uni Systems επενδύει στην Optechain

6 Δεκεμβρίου 2021 | Νέα Μελών

Στο κέντρο της επένδυσης λύσεις Digital Signage και Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

Η Uni Systems, μέλος του Ομίλου Quest, επενδύει με ποσοστό 20% στην Optechain, start-up με ιδιοπαραγώμενο cloud-based λογισμικό, με στόχο τη διάθεση νέων καινοτόμων λύσεων Λιανικής Πώλησης και Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (EV) που βασίζονται σε τεχνολογίες Cloud, Data Analytics και AI, και κατ’επέκταση την από κοινού τοποθέτησή τους σε νέες εγχώριες και διεθνείς αγορές.

Η Optechain, μέλος του δυναμικού οικοσυστήματος συνεργατών της Uni Systems, με τα δύο προϊόντα της Retale, την ενοποιημένη πλατφόρμα που απευθύνεται σε εταιρίες λιανικού εμπορίου, και Optecharge, την υπηρεσία προγραμματισμού φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων που βασίζεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), είναι μια καινοτόμος start-up και σημαντικός παράγοντας της αγοράς. Το Retale προσφέρει ένα πλήθος λύσεων που μετασχηματίζουν το φυσικό κόσμο λιανικής πώλησης σε μια απρόσκοπτη ψηφιακή εμπειρία, εστιάζοντας σε όλες τις πτυχές του Digital Signage, Digital Queueing, Electronic Price Labels και Retail Demo Apps. Η Optecharge, με υπηρεσία ειδικά σχεδιασμένη για ηλεκτρικά οχήματα, προσφέρει μια σειρά λύσεων φόρτισης που μεγιστοποιούν την ενσωμάτωση στο δίκτυο, την ενεργειακή αντοχή και ευελιξία, αλλά και την ευκολία χρήσης. Οι λύσεις της Optechain βασίζονται στο cloud, ακολουθώντας ένα μοντέλο SaaS και προσφέρονται μέσω του Microsoft Azure.

Η επένδυση στοχεύει στην ενίσχυση της τεχνογνωσίας και των δύο εταιρειών και στη δημιουργία των θεμελίων για περαιτέρω συνεργασία, επιτρέποντας τη δημιουργία πιο καινοτόμων λύσεων, συμβάλλοντας παράλληλα στον ψηφιακό μετασχηματισμό των πελατών προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Ο Αντώνης Κασσάνο, Business Development Director της Uni Systems, σχολίασε: «Αυτή η επένδυση θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στο όραμά μας για το μέλλον και θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε περισσότερες ψηφιακές εμπειρίες, καθώς εισερχόμαστε σε νέες αγορές και κλάδους σε όλη την Ευρώπη. Ο συνδυασμός της τεχνογνωσίας μας και της εξειδικευμένης τεχνολογικής εξειδίκευσης της Optechain δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες για τις δυναμικές ομάδες μας που εργάζονται αδιάκοπα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των πελατών μας, εστιάζοντας στην προσφορά καινοτόμων λύσεων που ενισχύουν το βιώσιμο μέλλον μας. Όντας μέλος του οικοσυστήματος μας, η Optechain, μοιράζεται το όραμα και τις φιλοδοξίες μας και αυτό τους καθιστά τον πιο κατάλληλο συνεργάτη μας σε αυτό το ταξίδι».

Ο Κωνσταντίνος Κεχαγιάς, Γενικός Διευθυντής της Optechain, δήλωσε: «Η επένδυση της Uni Systems στην εταιρεία μας επιτρέπει την ενίσχυση της στρατηγικής μας για το μέλλον. Δημιουργούμε ένα ισχυρό σχήμα συνεργασίας, με περισσότερες δυνατότητες και μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα, ενώ στοχεύουμε σε νέες διεθνείς αγορές στους τομείς του Λιανεμπορίου, των Έξυπνων Πόλεων, της Έξυπνης Ενέργειας και άλλων. Μέσω αυτής της συνεργασίας, ενισχύουμε περαιτέρω τη θέση μας στην αγορά και δημιουργούμε νέες καινοτόμες λύσεις τόσο για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όσο και για το phygital retail. Είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε το εύρος της συνεργασίας μας με τη Uni Systems και ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί, καθώς επιταχύνουμε το ταξίδι μας προς ένα ηλεκτροδοτημένο μέλλον, προς όφελος του πλανήτη μας».

Uni Systems

Η Uni Systems, μέλος του Ομίλου Quest, συγκαταλέγεται στις πλέον αξιόπιστες εταιρείες παροχής ολοκληρωμένων λύσεων και υπηρεσιών ΤΠΕ στον ευρωπαϊκό χώρο, αποτελώντας στρατηγικό εταίρο Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων, οργανισμών Δημοσίου, Τηλεπικοινωνιακών παρόχων και επιχειρήσεων από το 1964. Με περισσότερα από 600 εξειδικευμένα στελέχη και θυγατρικές εταιρείες σε Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ρουμανία και Ιταλία, επενδύει έμπρακτα στη διεθνή προοπτική της, επιδεικνύοντας εξαιρετική αξιοπιστία και ευρύ χαρτοφυλάκιο επιτυχιών και βέλτιστων πρακτικών.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας
  Επωνυμία επιχείρησης*
  Tαχ. δ/νση διοίκησης
  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
  Έτος ίδρυσης
  Αριθμός εργαζομένων
  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας
  Oνοματεπώνυμο*
  Email
  Τηλ
  X

   Το όνομά σας *
   Το επίθετό σας *
   Email *
   Τηλέφωνο επικοινωνίας
   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.

   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας
    Επωνυμία επιχείρησης*
    Tαχ. δ/νση διοίκησης
    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
    Έτος ίδρυσης
    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας
    Oνοματεπώνυμο*
    Email
    Τηλ