METRO ΑΕΒΕ: H METRO ΑΕΒΕ υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας

7 Δεκεμβρίου 2020 | Νέα Μελών
Με 11.000 εργαζόμενους αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες που έχουν υπογράψει στην Ελλάδα
Η METRO AEBE (My market – METRO Cash & Carry) εντάχθηκε στην πρωτοβουλία του ΚΕΑΝ και του Diversity Charter της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στοχεύει στην εξάλειψη κάθε είδους αποκλεισμού από τον εργασιακό χώρο, υπογράφοντας τη Χάρτα Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Από την αρχή της λειτουργίας της, η εταιρεία, έχει επιλέξει να σέβεται τη διαφορετικότητα στον εργασιακό χώρο και επιλέγει εργαζόμενους με βάση αντικειμενικά κριτήρια αξιολόγησης, παρέχοντας ίσες ευκαιρίες προς όλους. Με την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις, επιβεβαιώνεται και στην πράξη η ευρύτερη δραστηριοποίηση της εταιρείας σε θέματα που αφορούν τη Διαφορετικότητα και την ομαλή ένταξη εργαζομένων στο εργασιακό περιβάλλον.
Η Χάρτα Διαφορετικότητας αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εφαρμογή της ισότητας των ευκαιριών στην εργασία. Στη χώρα μας η Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις υλοποιείται από το ΚΕΑΝ -Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων. 
Η Δήμητρα Δασκαλάκη, Γενική Διευθύντρια Οργανωσιακής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της METRO, η οποία και υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας, σημείωσε: «Οι άνθρωποί μας είναι η δύναμή μας. Διαρκής μας επιδίωξη είναι να παρέχουμε σε όλους τους εργαζομένους ένα ασφαλές και δίκαιο εργασιακό περιβάλλον, ευκαιρίες εξέλιξης και ανάπτυξης, εκπαίδευση και επιβράβευση, διασφαλίζοντας έτσι και τη βέλτιστη λειτουργία της εταιρείας. Η υπογραφή εκ μέρους μας της Χάρτας Διαφορετικότητας αποτελεί μια αυτονόητη ενέργεια που σκοπό έχει να επικυρώσει και συμβολικά τη δέσμευσή μας για τη δημιουργία μιας καλύτερης, πιο ανοιχτής και ανεκτικής στη διαφορετικότητα κοινωνίας.» 
Ο Σταύρος Μηλιώνης, Πρόεδρος του ΚΕΑΝ και Ιδρυτής του Diversity Charter Greece, πρόσθεσε: «Ένας βασικός τομέας όπου η Ένταξη της Διαφορετικότητας αποκτά ουσία και πρακτική εφαρμογή είναι τα επιχειρησιακά, εταιρικά περιβάλλοντα. Ο χώρος όπου οι εργαζόμενοι δαπανούν μεγάλο μέρος του καθημερινού τους χρόνου μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό φορέα διάδοσης και εφαρμογής των αρχών προστασίας και ανάδειξης της Διαφορετικότητας με πρακτικά ρεαλιστικά αποτελέσματα. Υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά τα My Market στη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις και είμαστε σίγουροι ότι η συμμετοχή του μεγάλου δικτύου καταστημάτων στη Χάρτα, θα ενισχύσει σημαντικά την πρωτοβουλία». 

Σχετικά με τη Χάρτα Διαφορετικότητας:
Η Χάρτα Διαφορετικότητας αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εφαρμογή της ισότητας των ευκαιριών στην εργασία. Η Ελλάδα είναι η 23η ευρωπαϊκή χώρα που την υπέγραψε, στο πλαίσιο του Εναρκτήριου Συνεδρίου για τη Διαφορετικότητα. Στόχος ήταν να τεθούν οι βάσεις για την προώθηση της κοινωνικής ένταξης και των ίσων ευκαιριών στις εταιρίες και οργανισμούς. Στις 25 Σεπτεμβρίου, διοργανώθηκε και το 2ο Συνέδριο Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις, στο Ζάππειο Μέγαρο. Θεσμικοί παράγοντες, καταξιωμένοι ομιλητές, χορηγοί και signatories έδωσαν το παρόν τόσο με φυσική όσο και με ψηφιακή παρουσία και πλαισίωσαν με πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες και συζητήσεις το περιεχόμενο του Συνεδρίου. 
Στη χώρα μας η Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις υλοποιείται από το ΚΕΑΝ -Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων. Περισσότερες από 150 εταιρείες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με περισσότερους από 50.000 εργαζομένους, έχουμε ήδη υπογράψει τη Χάρτα Διαφορετικότητας στη χώρα μας.

METRO AEBE

H METRO AEBE είναι μία 100% ελληνική εταιρεία με ενεργή παρουσία στην επιχειρηματική ζωή της χώρας από το 1976. Διαθέτει δύο αλυσίδες καταστημάτων: Τα καταστήματα χονδρικής METRO Cash & Carry  και τα σούπερ μάρκετ My market με σε στρατηγικά σημεία σε όλη την Ελλάδα.

Η METRO A.E.B.E., πάνω από 40 χρόνια τώρα, υπηρετεί με συνέπεια και αξιοπιστία την ελληνική αγορά, στηρίζοντας τον Έλληνα εργαζόμενο, τον Έλληνα επιχειρηματία, τον Έλληνα παραγωγό και τον Έλληνα καταναλωτή. Σήμερα, η METRO, μετά την απόκτηση της αλυσίδας Βερόπουλος, το Φεβρουάριο του 2016, απασχολεί πάνω από 10.500 εργαζόμενους, αποτελώντας έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ