Δήλωση του Αντιπροέδρου του ΣΕΒ, κ. Κωνσταντίνου Μπίτσιου στο Ρωσικό κρατικό Πρακτορείο ειδήσεων ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ (TASS), 7/12/2018

Η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα έδωσε την ευκαιρία για μια ανασκόπηση των οικονομικών σχέσεων ανάμεσα στις δυο χώρες.

Ο ΣΕΒ αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη δυναμική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας με φιλοεπενδυτικές πολιτικές και την ενίσχυση της παραγωγής και της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΕΒ υπέγραψε Συμφωνία Συνεργασίας και ίδρυσης  Επιχειρηματικού Συμβουλίου με την Ένωση Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών της Ρωσίας (RSPP) τον Νοέμβριο του 2017. Ακολούθησε ελληνική επιχειρηματική αποστολή στη Μόσχα, τον περασμένο Μάρτιο, την οποία ανταπέδωσε ρωσική επιχειρηματική αποστολή στην Αθήνα, τον Οκτώβριο, οπότε και κλείστηκαν ορισμένες ενδιαφέρουσες συμφωνίες.

Η ροή εμπορίου με τη Ρωσία είναι σε αναπτυξιακή τροχιά με τις εξαγωγές να έχουν αυξηθεί κατά 8,8% το 2017 σε σχέση με το 2016, φτάνοντας τα 234 εκ. ευρώ.  Η αντίστοιχη αξία των εισαγωγών από την Ρωσία αυξήθηκε κατά 20,5%, αγγίζοντας τα 3,42 δις ευρώ. Το 6,8% των εισαγωγών της Ελλάδας προέρχεται από την Ρωσία.

Η αγορά της Ρωσίας, λόγω του μεγέθους της και του δυναμισμού της, προσφέρει ποικίλες ευκαιρίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις σε κλάδους όπως οι κατασκευές, τα δομικά υλικά, τα φάρμακα, ο βιομηχανικός εξοπλισμός και τα μηχανήματα, αλλά ακόμη και τα τρόφιμα σε κατηγορίες προϊόντων, οι οποίες δεν πλήττονται από τους περιορισμούς στις εισαγωγές από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο ΣΕΒ ευελπιστεί στην περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα στους δυο επιχειρηματικούς φορείς, αλλά και στη μείωση του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου ανάμεσα στις δυο χώρες.

X

  Στοιχεία εταιρίας
  Επωνυμία επιχείρησης*
  Tαχ. δ/νση διοίκησης
  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
  Έτος ίδρυσης
  Αριθμός εργαζομένων
  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας
  Oνοματεπώνυμο*
  Email
  Τηλ
  X

   Το όνομά σας *
   Το επίθετό σας *
   Email *
   Τηλέφωνο επικοινωνίας
   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.

   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας
    Επωνυμία επιχείρησης*
    Tαχ. δ/νση διοίκησης
    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
    Έτος ίδρυσης
    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας
    Oνοματεπώνυμο*
    Email
    Τηλ