Η ανάγκη μιας νέας στρατηγικής διεθνούς εμπορίου και επενδύσεων σε μια περίοδο έντονων διεθνών εμπορικών ανατροπών, 31/1/2019

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ (IRC)
της BUSINESSEUROPE
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΕΒ
Η ανάγκη μιας νέας στρατηγικής διεθνούς εμπορίου και επενδύσεων
σε μια περίοδο έντονων διεθνών εμπορικών ανατροπών
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ
Κάτσου Νέλλη
Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωστρέφειας,
Αντιπρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος ΦΑΡΜΑΤΕΝ Α.Β.Ε.Ε.
Κυρίες και Κύριοι,
Σας καλωσορίζουμε στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου, με αφορμή τη συνεδρίαση στην Αθήνα της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου και Επενδύσεων (IRC) της BUSINESSEUROPE. Η επιτροπή συνεδριάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Η IRC έχει κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση προτάσεων πολιτικής της ευρωπαϊκής βιομηχανίας σε θέματα διεθνούς εμπορίου και ξένων επενδύσεων. Έχει έδρα τις Βρυξέλλες και συμμετέχουν όλοι οι μεγάλοι βιομηχανικοί σύνδεσμοι της Ευρώπης, όπως ο ΣΕΒ. Βασικό θέμα συζήτησης της IRC στην Αθήνα ήταν η νέα ευρωπαϊκή στρατηγική διεθνούς εμπορίου και επενδύσεων καθώς και οι εξελίξεις στις διεθνείς εμπορικές σχέσεις.
Ο ΣΕΒ συμμετέχει ενεργά στην IRC καθώς ο ένας εκ των 2 αντιπροέδρων της IRC, ο κ. Γιώργος Ξηρογιάννης, προέρχεται από το ΣΕΒ. Στόχος μας είναι να συμμετέχουμε στον κεντρικό διάλογο της Ε.Ε. μεταφέροντας τις ανάγκες της ελληνικής βιομηχανίας για τους δασμούς, τα εμπόδια εισόδου, τους περιορισμούς ποσοτήτων, τα ΠΟΠ, τα τεχνικά πρότυπα, την προστασία των επενδυτών, τη βελτίωση της επενδυτικής ανταγωνιστικότητας, την προσέλκυση επενδύσεων.
Σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ε.Ε. η συζήτηση για την αναμόρφωση της ευρωπαϊκής στρατηγικής βελτίωσης της εξωστρέφειας, της βιομηχανίας, την προσέλκυση επενδύσεων και των νέων εμπορικών συμφωνιών με τρίτες χώρες. Ο ΣΕΒ θέλει την ελληνική βιομηχανία παρούσα στην ευρωπαϊκή συζήτηση για τη βελτίωση της εξωστρεφούς παραγωγής και περισσότερων επενδύσεων στην μεταποίηση. Η συνεδρίαση της IRC στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία ΣΕΒ για να αναδείξει τη σημασία του διεθνούς εμπορίου και επενδύσεων στην ταχεία οικονομική ανάπτυξη χωρών της περιφέρειας της Ε.Ε. και να παρουσιάσει την ελληνική ατζέντα στους ομόλογους κεντρικούς βιομηχανικούς συνδέσμους.
Στο ΣΕΒ έχουμε δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο πλέγμα υπηρεσιών, το ExportReady, για τη βελτίωση της εξωστρέφειας των μελών μας. Πέρα από τις πολύ πετυχημένες επιχειρηματικές αποστολές (1 κάθε μήνα), έχουμε συνάψει στρατηγική συνεργασία με τον Όμιλο Fitch για να ενημερώνουμε τα μέλη μας για τα χαρακτηριστικά των αγορών στόχων. Επίσης, αναβαθμίζουμε τις εξαγωγικές ικανότητες των μελών μας μέσα από εργαστήρια μεταφοράς τεχνογνωσίας. Εκτός των συναντήσεων χάραξης στρατηγικής, η επίσκεψη της IRC στην Αθήνα αποτέλεσε ευκαιρία δικτύωσης των μελών μας με τους ομόλογους φορείς στην Ε.Ε..
Η Κοινή συνεδρίαση της IRC με την Επιτροπή Εξωστρέφειας του ΣΕΒ πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2019 παρουσία του Γ.Γ. Στρατηγικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης, κ. Λόη Λαμπριανίδη ενώ ο κ. Δημήτρης Λιάκος, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, συμμετείχε στην έναρξη της κλειστής συνεδρίασης της Επιτροπής, στις 31 Ιανουαρίου 2019.  Τα συμπεράσματα της συνεδρίασης της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου και Επενδύσεων (IRC) θα ανακοινωθούν από την BUSINESSEUROPE.
Ευχαριστώ
X

  Στοιχεία εταιρίας
  Επωνυμία επιχείρησης*
  Tαχ. δ/νση διοίκησης
  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
  Έτος ίδρυσης
  Αριθμός εργαζομένων
  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας
  Oνοματεπώνυμο*
  Email
  Τηλ
  X

   Το όνομά σας *
   Το επίθετό σας *
   Email *
   Τηλέφωνο επικοινωνίας
   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.

   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας
    Επωνυμία επιχείρησης*
    Tαχ. δ/νση διοίκησης
    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
    Έτος ίδρυσης
    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας
    Oνοματεπώνυμο*
    Email
    Τηλ