Uni-pharma: ΟΦΕΤ – Όταν η Καινοτομία και το σύγχρονο Επιχειρείν συναντά την Αλληλεγγύη & την Υπευθυνότητα

26 Αυγούστου 2021 | Νέα Μελών

Περιοδικό FORBES, Αφιέρωμα στην Eταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Ιούλιος 2021

Με πάνω από μισό αιώνα ζωής, ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), αποτελεί ένα σταθερό σημείο αναφοράς, όχι μόνο για τη φαρμακευτική αγορά, αλλά και για την κοινωνία.
Οι βιομηχανίες του, με τα πρωτοποριακά και καινοτόμα σκευάσματά τους, αποτελούν τους πιο αξιόπιστους πρεσβευτές της Ελλάδας και της ελληνικής παραγωγής στις αγορές του εξωτερικού. Ωστόσο, αν μπορούσαμε να επιλέξουμε μία φράση που χαρακτηρίζει τον Όμιλο συνολικά, αυτή είναι «Υπευθυνότητα, Αλληλεγγύη, Ηθικό Επιχειρείν».

Και όχι μόνο στις δύσκολες εποχές και στις κρίσεις αλλά σε κάθε εποχή.

Περιβάλλον, κοινωνία, ευάλωτες ομάδες

Από τις εθελοντικές αιμοδοσίες που υλοποιούνται σταθερά δύο φορές τον χρόνο, τα μεγάλα περιβαλλοντικά Προγράμματα- υπό την ομπρέλα του U & I GREEN και του SAVE THE SEA και την συνεργασία με την ΜΚΟ All for the Blue- την στήριξη των γενναίων γυναικών που παλεύουν με τον καρκίνο μέσα από το έργο του ΑΛΜΑΤΟΣ ΖΩΗΣ, την συνεργασία με την Axion Hellas, την Αποστολή Ζωής με επισκέψεις ενημέρωση και διαγνωστικές εξετάσεις σε άγονες περιοχές της Ελλάδας σε συνεργασία με την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία και κατά τόπους Οδοντιατρικούς και Φαρμακευτικούς Συλλόγους, μέχρι την συνεργασία με την ΜΚΟ «ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟ ΔΙΑΒΗΤΗ» και συμμετοχή στο MAGIC DIABETES BUS, ο Όμιλος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας.

Στήριξη στην οικογένεια & την επιστήμη

Το αποτύπωμα της κοινωνικής ευαισθησίας του Ομίλου, εκφράζεται με τον καλύτερο τρόπο, μέσα από την συνεργασία με το Πρόγραμμα BE LIVE το οποίο στηρίζει υπογόνιμα ζευγάρια, κάνοντας πράξη το όνειρό τους, για δημιουργία οικογένειας. Ήδη η InterMed στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, κάλυψε πρόσφατα τα διατροφικά συμπληρώματα 30 υπογόνιμων ζευγαριών, για την προετοιμασία των κύκλων εξωσωματικής τους.

Με το ίδιο πάθος ο Όμιλος, βρίσκεται πάντα κοντά στη νέα γενιά και στην έρευνα. Οι υποτροφίες του Ιδρύματος «Κλέων Τσέτης σε νέους επιστήμονες και φοιτητές, αποτελούν κορυφαίες δράσεις κοινωνικής υπευθυνότητας, με στόχο την ανάσχεση της μεταναστευτικής αιμορραγίας.

Στην ίδια λογική, μία ακόμη ενδιαφέρουσα ενέργεια το Science on The Go, το Κινητό Εργαστήρι Επιστήμης, που διδάσκει βήμα βήμα, πώς δημιουργείται ένα συμπλήρωμα διατροφής ή ένα αντισηπτικό. Ήδη στη διάρκεια της πανδημίας, οι ερευνητές των Uni-pharma & InterMed, πραγματοποίησαν μία σειρά από webinars τα οποία παρακολούθησαν φοιτητές, καθηγητές και δημοσιογράφοι.

Το Ίδρυμα ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ, βρίσκεται πάντα κοντά στο Γηροκομείο Άρτας, ενώ με αφορμή την σοβαρή υγειονομική κρίση της πανδημίας, υποστηρίζει πρωτότυπες κλινικές μελέτες για την καταγραφή και αξιολόγηση της COVID-19.

Δίπλα στην ακαδημαϊκή & επιστημονική κοινότητα

Στο πλαίσιο ενίσχυσης της ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας, ο ΟΦΕΤ προχώρησε πριν λίγο καιρό, στην ανακαίνιση αίθουσας της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας, καθώς και στην ανακαίνιση εργαστηρίων και κοινόχρηστων χώρων του τμήματος Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του 1821, η διοίκηση του Ομίλου, προχώρησε στην χορηγία ενός νέου αμφιθεάτρου 100 θέσεων, προϋπολογισμού, ύψους 100.000 ευρώ, για τη Φαρμακευτική Σχολή Αθηνών. Το υπερσύγχρονο διαδραστικό αμφιθέατρο, θα εγκαινιαστεί όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.
Στο πρόσφατο παρελθόν, η κυρία Τσέτη, είχε δωρίσει ένα ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Σάμου, ενώ μεγάλη δωρεά έχει πραγματοποιηθεί και στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας, στο πλαίσιο ενίσχυσης του ΕΣΥ.

Οι μεγάλες δωρεές της πανδημίας

Και φυσικά όταν υπάρχουν έκτακτες καταστάσεις, ο Όμιλος, δηλώνει περισσότερο από ποτέ παρών. Μία τέτοια επείγουσα κατάσταση, όπως αυτή της πανδημίας του SARS CoV-2, έδωσε μία ακόμη αφορμή στον Όμιλο Τσέτη, προκειμένου να προσφέρει. Στην πιο σοβαρή υγειονομική κρίση, η διοίκηση του ΟΦΕΤ με επικεφαλής την πρόεδρο και CEO κυρία Ιουλία Τσέτη, επέδειξε άμεσα αντανακλαστικά και υψηλό αίσθημα κοινωνικής και ιστορικής ευθύνης.

Η ναυαρχίδα του ΟΦΕΤ, η Uni-pharma SA, δώρισε στο πρώτο πανδημικό κύμα, 24 εκατ. ΔΩΡΕΑΝ δόσεις του Unikinon (χλωροκίνη) στο ΕΣΥ, καθώς και 60.000 δόσεις στην Κύπρο.
Η InterMed από την πλευρά της, δώρισε πάνω από 14.000 λίτρα αντισηπτικού ΔΩΡΕΑΝ, με προδιαγραφές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για νοσοκομειακή χρήση. Δωρεές αντισηπτικών, πραγματοποίησε επίσης και για τις ΚΟΜΥ- Κινητές Ομάδες Υγείας- του ΕΟΔΥ.

Μία TELEIA φιλοσοφία

Το σύνθημα TELEIA, αποτελεί ακρωνύμιο της φιλοσοφίας του Ομίλου και αφορά στις εταιρικές ΑΞΙΕΣ και μεταφράζεται ως εξής: Ομαδικότητα – Teamwork, Αδιαπραγμάτευτη Ηθική – Ethos, Διαρκή Μάθηση- Learning, Αριστεία-Excellence, Καινοτομία- Innovation και Υπευθυνότητα – Accountability.

Στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης

Οι Uni-pharma & InterMed, αποτελούν από τον Ιανουάριο του 2016 μέλη του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών, ενώ από τις 7 Δεκεμβρίου 2020 ο ΟΦΕΤ με τις δύο βιομηχανίες του, βρίσκεται στην ηγετική ομάδα των «The Most Sustainable Companies in Greece 2020». Πρόκειται για 25 επιχειρήσεις – πρότυπα, που αναδεικνύουν τον Επιχειρηματικό Χάρτη της Βιώσιμης Ανάπτυξης στη χώρα μας.

Συνεργάσιμοι, Αλληλέγγυοι, Καινοτόμοι

Όπως σχολιάζει η κυρία Ιουλία Τσέτη CEO του Ομίλου, φαρμακοποιός MSc, μέλος ΔΣ του ΣΕΒ και πρόεδρος του Global Compact Network Hellas, «η πανδημία, μας έδωσε την ευκαιρία να αφυπνιστούμε και να αντιληφθούμε ότι μελλοντικά, πρέπει να είμαστε περισσότερο συνεργάσιμοι και αλληλέγγυοι και να στραφούμε στο μοντέλο των BIG PHARMA, αξιοποιώντας την τεχνολογία, την τηλεϊατρική, και τις δυνατότητες της ψηφιακής μεταρρύθμισης. Επιπλέον, είναι αδήριτη ανάγκη να ενισχύσουμε την εγχώρια παραγωγή και να γίνουμε κόμβος Καινοτομίας, Έρευνας και Αριστείας. Άλλωστε και το ευνοϊκό χρηματοδοτικό περιβάλλον του Ταμείου Ανάκαμψης (RF), μας δίνει αυτή τη δυνατότητα, την οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε με σοφία».

Uni-Pharma

Η φαρμακευτική βιομηχανία UNI-PHARMA επιδιώκει τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, μέσα από την καινοτομία στην πρόληψη και θεραπεία ασθενειών.

Παράγει φαρμακευτικά προϊόντα καινοτόμου τεχνολογίας για μέθοδο χορήγησης (drug delivery) ύψιστης ποιότητας, υποσχόμενη αποτελεσματικότητα και ασφάλεια.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ