ΟΝΕΧ MXIS: Ολοκληρωμένο σύστημα κινητής ανίχνευσης

1 Ιουνίου 2016 | Νέα Μελών
Ένα success story με την υπογραφή της ΟΝΕΧ παρουσιάστηκε στην Exposec Defense World 2016

H ΟNEX συμμετείχε με επιτυχία στη 2η ημέρα του Διεθνούς Συνεδρίου Exposec Defenseworld 2016 και παρουσίασε το επιτυχημένο case study των συστημάτων κινητής ανίχνευσης ΟΝΕΧ MXIS (mobile x-ray integrated system) σε τρία μεγάλα λιμάνια της χώρας μας μέσα από πραγματικές επιχειρήσεις ελέγχου και εντυπωσιακά αριθμητικά αποτελέσματα και ευρήματα, δίνοντας μια θετική και τεκμηριωμένη απάντηση στο ερώτημα εάν η Ελληνική Αμυντική βιομηχανία μπορεί να ανταποκριθεί στην οικονομική κρίση.

O κ. Λάμπρος Φώτος, Executive Business Consultant του Ομίλου OΝΕΧ, από το βήμα του Συνεδρίου, αναφέρθηκε σε ένα success story που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, όταν το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και το Λιμενικό Σώμα-ΕΛ.ΑΚΤ στην προσπάθεια να καταπολεμήσει το οργανωμένο έγκλημα (λαθρεμπόριο ναρκωτικών-τσιγάρων, παράνομη διακίνηση ανθρώπων, λαθρομετανάστευση) επένδυσε σε μια καινοτόμο τεχνολογία: στο ολοκληρωμένο σύστημα κινητής ανίχνευσης της ΟΝΕΧ.

Η συστηματική αξιοποίηση του συστήματος στις θαλάσσιες πύλες της χώρας μας είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη πάνω από 200 παράνομων διακινητών μέσα σε δύο χρόνια επιχειρησιακής λειτουργίας του. Αναφορικά με τη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων, εξοικονομήθηκαν πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ σε διαφυγόντες δασμούς, ενώ εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ναρκωτικά αξίας άνω των 25 εκατομμυρίων ευρώ και συνελήφθησαν περισσότεροι από 200 λαθρομετανάστες. 

Ενδεικτικά των επιχειρησιακών επιτυχιών των συστημάτων κινητής ανίχνευσης της ΟΝΕΧ είναι τα παραδείγματα της Πάτρας και την Ηγουμενίτσας, όπου στο λιμάνι της Πάτρας ανιχνεύτηκαν σε έλεγχο 340 κιλά ηρωίνης αξίας άνω των 23 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ τον περασμένο Φεβρουάριο, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας εντοπίστηκαν 370.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, ποσότητα που αντιστοιχεί σε διαφυγόντες δασμούς που αγγίζουν το 1,3 εκατομμύρια ευρώ. Στην προκειμένη περίπτωση, το Λιμενικό Σώμα επένδυσε 3 εκατομμύρια ευρώ, ποσό το οποίο έχει πλήρως αποσβεστεί», αποτελώντας χαρακτηριστικό παράδειγμα επιτυχημένης επένδυσης του δημοσίου σε συστήματα υψηλής τεχνολογίας που απέδωσαν καρπούς σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Η ΟΝΕΧ αυτή τη στιγμή έχει διεθνή παρουσία σε 5 χώρες, εφαρμόζοντας τα τρία βασικά συστατικά εξόδου από την κρίση: μέσω της διεθνούς ανάπτυξης, της καινοτομίας και της ευελιξίας και της παροχής λύσεων προσαρμοσμένων στις ανάγκες του πελάτη στην καλύτερη δυνατή αξία. Η εταιρεία μέχρι το τέλος του 2016 θα έχει παρουσία σε 2 ακόμη χώρες, εδραιώνοντας την ανάπτυξή της διεθνώς.

ΟΝΕΧ S.A.

Η ΟΝΕΧ S.A. από την ίδρυσή της το 2004 παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους τομείς:

 • Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών
 • Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων
 • Αεροπορικής Υποστήριξης
 • Επιχειρηματικής & Διοικητικής Υποστήριξης
 • Νανοτεχνολογίας & Τεχνολογίας Υλικών

Η ΟΝΕΧ υιοθετεί τεχνολογίες αιχμής για την κάλυψη των συνεχώς μεταβαλλόμενων αναγκών των πελατών της. Έχοντας κατακτήσει την κορυφή του κλάδου της, η εταιρεία απασχολεί εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό, ενώ συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους διεθνείς κατασκευαστικούς οίκους. Μέσα από την αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών, την προηγμένη επαγγελματική εμπειρία, την πελατοκεντρική λειτουργία και το σεβασμό στο περιβάλλον, η ONEX δημιουργεί το μέλλον της ανθρώπινης ανάπτυξης. Ο Όμιλος διατηρεί παρουσία σε Ελλάδα, Βέλγιο, Κύπρο και έδρα στις ΗΠΑ.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας
  Επωνυμία επιχείρησης*
  Tαχ. δ/νση διοίκησης
  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
  Έτος ίδρυσης
  Αριθμός εργαζομένων
  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας
  Oνοματεπώνυμο*
  Email
  Τηλ
  X

   Το όνομά σας *
   Το επίθετό σας *
   Email *
   Τηλέφωνο επικοινωνίας
   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.

   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας
    Επωνυμία επιχείρησης*
    Tαχ. δ/νση διοίκησης
    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
    Έτος ίδρυσης
    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας
    Oνοματεπώνυμο*
    Email
    Τηλ