Όμιλος Cablel® Ελληνικά Καλώδια: Η Hellenic Cables γίνεται ο αποκλειστικός προμηθευτής inter-array καλωδίων για το Dogger Bank

20 Ιανουαρίου 2022 | Νέα Μελών

Η Hellenic Cables γίνεται ο αποκλειστικός προμηθευτής inter-array καλωδίων για το Dogger Bank, το μεγαλύτερο θαλάσσιο αιολικό πάρκο στον κόσμο, με συνολικό μήκος 900 χλμ.

Η Cenergy Holdings ανακοινώνει πως η Hellenic Cables, ο κλάδος καλωδίων της, ανέλαβε τη σύμβαση προμήθειας inter-array καλωδίων για το έργο Dogger Bank C από την DEME Offshore, την εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του Ομίλου DEME. Ήδη ο βασικός προμηθευτής καλωδίων για τα έργα Dogger Bank A και B, με αυτή τη σύμβαση η Hellenic Cables γίνεται ο μοναδικός προμηθευτής inter-array καλωδίων για το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον κόσμο.
Το αιολικό πάρκο Dogger Bank, που βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 130 χλμ. από τις βορειοανατολικές βρετανικές ακτές, αναπτύσσεται σε τρεις φάσεις – Dogger Bank A, B και C – και κάθε φάση θα έχει εγκατεστημένη ισχύ παραγωγής έως και 1,2 GW. Συνδυαστικά, το έργο των 3,6 GW θα είναι σε θέση να τροφοδοτήσει έως και 6 εκατομμύρια νοικοκυριά συμβάλλοντας ουσιαστικά στον στόχο του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρώπης για μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα.
Το έργο Dogger Bank C είναι μια κοινοπραξία μεταξύ της SSE Renewables και της Equinor, ενώ τα Dogger Bank A και B ανήκουν στις SSE Renewables, Equinor και Eni. Η SSE Renewables ηγείται της κατασκευής και παράδοσης και των τριών φάσεων του αιολικού πάρκου Dogger Bank, ενώ η Equinor θα είναι ο φορέας εκμετάλλευσης του Dogger Bank Wind Farm μετά την ολοκλήρωσή του.

Σύμφωνα με τη νέα σύμβαση, η Hellenic Cables θα σχεδιάσει, κατασκευάσει, πραγματοποιήσει τους δοκιμαστικούς ελέγχους και προμηθεύσει περίπου 240 χλμ. inter-array καλωδίων 66 kV με μόνωση XLPE και όλα τα σχετικά εξαρτήματα. Πρόκειται για ένα έργο επιπλέον των 650 χλμ. inter-array καλωδίων που έχει ήδη αναλάβει η εταιρεία για τις φάσεις Α & Β του ίδιου έργου. Τα καλώδια θα παραχθούν στο καθετοποιημένο, υπερσύγχρονο εργοστάσιο υποβρυχίων καλωδίων της Hellenic Cables στην Κόρινθο. Η παραγωγή των καλωδίων για το Dogger Bank C έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2023 και η παράδοση θα γίνει σταδιακά σύμφωνα με το πρόγραμμα εκτέλεσης του έργου.

«Είμαστε υπερήφανοι που θα είμαστε ο αποκλειστικός προμηθευτής inter-array καλωδίων για το μεγαλύτερο θαλάσσιο αιολικό πάρκο στον κόσμο, το οποίο θα αποτελεί τη μεγαλύτερη ενιαία πηγή ανανεώσιμης ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το έργο Dogger Bank C ενισχύει την καταλυτική συμβολή της Hellenic Cables για τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια», σχολίασε ο κ. Αλέξης Αλεξίου, CEO της Cenergy Holdings.

«Τα τελευταία χρόνια, η DEME Offshore και η Hellenic Cables από κοινού παραδίδουν με επιτυχία μεγάλης κλίμακας έργα καλωδίων. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε ξανά και να αξιοποιήσουμε την κοινή μας τεχνογνωσία ώστε να παραδώσουμε αυτό το μεγάλο έργο», είπε ο κ. Bart De Poorter, Γενικός Διευθυντής της DEME Offshore.

Σχετικά με την DEME Offshore
Η DEME Offshore, θυγατρική του Ομίλου DEME, είναι ο κορυφαίος πάροχος λύσεων στον κλάδο της υπεράκτιας ενέργειας παγκοσμίως. Ο Όμιλος DEME είναι παγκόσμιος ηγέτης στους εξαιρετικά εξειδικευμένους τομείς της βυθοκόρησης, των λύσεων για την υπεράκτια βιομηχανία ενέργειας, των θαλασσίων έργων υποδομής και των περιβαλλοντικών έργων. Η εταιρεία έχει περισσότερα από 140 χρόνια τεχνογνωσία και εμπειρία και είναι πρωτοπόρος στην καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες. Το όραμα της DEME είναι να εργαστεί για ένα βιώσιμο μέλλον προσφέροντας λύσεις σε παγκόσμιες προκλήσεις: την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, τον αυξανόμενο πληθυσμό, τη μείωση των εκπομπών CO2, τη ρύπανση των ποταμών, της θάλασσας και των εδαφών και την έλλειψη φυσικών πόρων. Η DEME βασίζεται στους 5.200 επαγγελματίες συνεργάτες υψηλής ειδίκευσης που διαθέτει σε όλο τον κόσμο. Με έναν ευέλικτο και σύγχρονο στόλο με περισσότερα από 100 πλοία, που υποστηρίζεται από μια ευρεία γκάμα βοηθητικού εξοπλισμού, η εταιρεία μπορεί να παρέχει λύσεις ακόμη και για τα πιο σύνθετα έργα. www.deme-group.com.

Σχετικά με την Equinor
Η Equinor εξελίσσεται ως μια κορυφαία εταιρεία ενέργειας, χτίζοντας ισχυρή παρουσία στον τομέα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η Equinor τροφοδοτεί σήμερα περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά στην Ευρώπη με ανανεώσιμη αιολική ενέργεια από τέσσερα υπεράκτια αιολικά πάρκα στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία. Η Equinor κατασκευάζει συγκροτήματα θαλάσσιων αιολικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις βορειοανατολικές ακτές των ΗΠΑ και τις χώρες της Βαλτικής. Η εταιρεία ανέλαβε το πρώτο πλωτό υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον κόσμο το 2017 στα ανοικτά των ακτών της Σκωτίας και δραστηριοποιείται ήδη για την κατασκευή περισσότερων πλωτών έργων αιολικής ενέργειας στο μέλλον, σε διάφορες τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Νορβηγίας και της Ασίας.

Σχετικά με την SSE Renewables
Η SSE Renewables είναι κορυφαία εταιρία ανάπτυξης και διαχείρισης και φορέας εκμετάλλευσης έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, με χαρτοφυλάκιο περίπου 4 GW ενέργειας από χερσαία, αιολικά, υπεράκτια αιολικά και υδροηλεκτρικά έργα. Ως μέλος της εισηγμένης SSE plc (LON:SSE), η στρατηγική της είναι να οδηγήσει τη μετάβαση σε ένα καθαρό μέλλον μηδενικών εκπομπών ρύπων μέσω της ανάπτυξης, κατασκευής και εκμετάλλευσης έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας παγκόσμιας κλάσης. Η SSE Renewables διαθέτει σε λειτουργία σχεδόν 2 GW χερσαίας και αιολικής ισχύος, ενώ πάνω από 1 GW είναι υπό ανάπτυξη. Το χαρτοφυλάκιο υδροηλεκτρικών έργων της εταιρείας είναι 1.450 MW και περιλαμβάνει αντλητικές εγκαταστάσεις 300 MW και έργα υδροηλεκτρικής ισχύος μικτής μορφής 750 MW. Το χαρτοφυλάκιο υπεράκτιας αιολικής ενέργειας της εταιρίας αποτελείται από 580 MW σε τρία πάρκα, δύο από τα οποία λειτουργούν για λογαριασμό των εταίρων της σε κοινοπραξίες. Η SSE Renewables διαθέτει το μεγαλύτερο πρόγραμμα υπό εκτέλεση έργων θαλάσσιας αιολικής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία με ισχύ άνω των 6 GW

Όμιλος Cablel® Ελληνικά Καλώδια

Ο Όμιλος Cablel® Ελληνικά Καλώδια είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς καλωδίων στην Ευρώπη. Ο Όμιλος ξεκίνησε τη δραστηριότητά του το 1950 ως παραγωγική μονάδα της τότε Βιοχάλκο και το 1973 απέκτησε νομική μορφή ως ανεξάρτητη θυγατρική με την επωνυμία Ελληνικά Καλώδια Α.Ε., διευρύνοντας τις παραγωγικές και εμπορικές της δραστηριότητες. Σήμερα, ο Όμιλος Cablel® Ελληνικά Καλώδια αποτελείται από την εταιρία Ελληνικά Καλώδια Α.Ε., η οποία λειτουργεί τρία εργοστάσια στη Βοιωτία που παράγουν καλώδια, σύρματα περιελίξεων καθώς και πλαστικά και ελαστομερή μείγματα. H Ελληνικά Καλώδια Α.Ε. είναι θυγατρική της Viohalco S.A. με έδρα στις Βρυξέλλες, εταιρίας συμμετοχών (holding) σε διάφορες εταιρίες παραγωγής, μεταποίησης και εμπορίας μετάλλων στην Ευρώπη. Ο Όμιλος Cablel® Ελληνικά Καλώδια επίσης, διατηρεί το εργοστάσιο της Fulgor A.Ε. στην Κόρινθο, που παράγει υποβρύχια καλώδια, καλώδια ισχύος, και ράβδους χαλκού και αλουμινίου, την Icme Ecab S.A., που κατασκευάζει ηλεκτρικά καλώδια και καλώδια τηλεπικοινωνιών με έδρα στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας καθώς και τη Lesco O.O.D.στο Blagoevgrad της Βουλγαρίας.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας
  Επωνυμία επιχείρησης*
  Tαχ. δ/νση διοίκησης
  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
  Έτος ίδρυσης
  Αριθμός εργαζομένων
  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας
  Oνοματεπώνυμο*
  Email
  Τηλ
  X

   Το όνομά σας *
   Το επίθετό σας *
   Email *
   Τηλέφωνο επικοινωνίας
   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.

   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας
    Επωνυμία επιχείρησης*
    Tαχ. δ/νση διοίκησης
    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
    Έτος ίδρυσης
    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας
    Oνοματεπώνυμο*
    Email
    Τηλ