Όμιλος Cablel® Ελληνικά Καλώδια: Υπέγραψε σύμβαση προμήθειας καλωδίων υψηλής τάσης με την Energinet για την ηλεκτρική διασύνδεση Σουηδίας – Δανίας

24 Νοεμβρίου 2023 | Νέα Μελών

Η Cenergy Holdings ανακοινώνει ότι η Hellenic Cables, ο κλάδος καλωδίων, υπέγραψε ένα νέο συμβόλαιο με την Energinet, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της στην ενίσχυση των ενεργειακών δικτύων.  Το συμβόλαιο περιλαμβάνει την προμήθεια, εγκατάσταση, δοκιμές και εργασίες τερματισμού ενός καλωδιακού συστήματος διασύνδεσης 400kV.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, η Hellenic Cables θα είναι υπεύθυνη για την προμήθεια του καλωδιακού συστήματος, την επίβλεψη της εγκατάστασής του και των σχετικών δοκιμών, καθώς και τις εργασίες σύνδεσης και τερματισμού της διασύνδεσης 400 kV μεταξύ Δανίας και Σουηδίας.  Η Hellenic Cables θα σχεδιάσει, κατασκευάσει και παραδώσει 30χλμ. υποβρυχίων και 12χλμ. υπόγειων μονοπολικών καλωδίων 400 kV, ενισχύοντας τη διασυνοριακή ενεργειακή σύνδεση.

Το συμβόλαιο περιλαμβάνει την παραγωγή υποβρυχίων μονοπολικών καλωδίων εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) υπερυψηλής τάσης 400kV και υπόγειων μονοπολικών καλωδίων AC 400kV που θα κατασκευαστούν στις εγκαταστάσεις της Hellenic Cables στην Ελλάδα.  Πιο συγκεκριμένα, η Εταιρεία θα παραγάγει τα υποβρύχια καλώδια στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της στην Κόρινθο και τα υπόγεια καλώδια στο εξειδικευμένο εργοστάσιο χερσαίων καλωδίων στη Θήβα.  Η παραγωγή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2023, με την παράδοση να αναμένεται το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Ο Κωσταντίνος Σαββάκης, Γενικός Διευθυντής της Hellenic Cables, δήλωσε: «Το 2017, η Hellenic Cables πέτυχε ένα σημαντικό ορόσημο με την επιτυχή ολοκλήρωση της διασύνδεσης Øresund 132kV, ένα έργο που συνέδεσε επιτυχώς τη Σουηδία με τη Δανία μέσω υποβρυχίων και υπογείων καλωδίων υψηλής τάσης.  Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με την Energinet, καθώς πρόκειται να συνδέσουμε ξανά τη Σουηδία με τη Δανία μέσω καλωδίων υψηλής τάσης.  Αυτή η συνεργασία επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη των πελατών μας στις προηγμένες καλωδιακές μας λύσεις και τη δέσμευσή μας για μία αποτελεσματική και βιώσιμη ενεργειακή συνδεσιμότητα μεταξύ των κρατών».

Ο Daniel Johan Brøndum, Senior Project Manager Καλωδίων, Energinet τόνισε: «Είμαστε πού ευχαριστημένοι που υπογράψαμε αυτή τη σύμβαση καλωδίων, περισσότερο δε από το γεγονός ότι η παραγωγή τους έχει ήδη ξεκινήσει.  Προσβλέπουμε σε καλή συνεργασία για το έργο το οποίο είναι ένα πολύ σημαντικό ορόσημο για την ασφαλή παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στο νησί Zealand της Δανίας.»

Η Energinet, σε συνεργασία με τη Swedish Kraftnät, κατέχει και λειτουργεί τις τέσσερις διασυνδέσεις Øresund που συνδέουν τη Ζηλανδία και τη νότια Σουηδία με τη μορφή δύο διασυνδέσεων 400kV και δύο διασυνδέσεων 132kV.  Οι συνδέσεις Øresund συμβάλλουν σημαντικά στη διατήρηση της ασφαλούς παροχής ηλεκτρικής ενέργειας ειδικά για το Zealand.

Σχετικά με την Energinet
Η Energinet είναι ο εθνικός διαχειριστής συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου της Δανίας. Είναι ανεξάρτητη δημόσια επιχείρηση που ανήκει στο Δανέζικο κράτος και υπάγεται στο Υπουργείο για το κλίμα και την ενέργεια. Η Energinet απασχολεί 2.000 υπαλλήλους και η έδρα της βρίσκεται στο Erritsø της Γιουτλάνδης. Τα κύρια καθήκοντα της είναι η διασφάλιση της αποτελεσματικής λειτουργίας και ανάπτυξης της εθνικής υποδομής ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου καθώς και η εξασφάλιση ίσης πρόσβασης για όλους τους χρήστες της υποδομής. Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα www.energinet.dk

Σχετικά με τη Svenska kraftnät
Η Svenska kraftnät είναι κρατική επιχείρηση με αποστολή τη διαχείριση του εθνικού δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας της Σουηδίας που περιλαμβάνει γραμμές ηλεκτροδότησης 400kV και 220kV με σταθμούς και συνδέσεις στο εξωτερικό. Έχει επίσης την ευθύνη του συστήματος για την ηλεκτρική ενέργεια, πράγμα που σημαίνει ότι παρακολουθεί και είναι υπεύθυνη για τη διασφάλιση της ισορροπίας μεταξύ της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας και της κατανάλωσης της στο σουηδικό σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας και ότι οι εγκαταστάσεις του ηλεκτρικού συστήματος συνεργάζονται με αξιόπιστο τρόπο. Η Svenska kraftnät αναπτύσσει το εθνικό δίκτυο και την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας για να καλύψει τις ανάγκες της κοινωνίας για ασφαλή, βιώσιμο και οικονομικό εφοδιασμό ηλεκτρικής ενέργειας. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το Svenska kraftnät στην ιστοσελίδα www.svk.se.

Όμιλος Cablel® Ελληνικά Καλώδια

Ο Όμιλος Cablel® Ελληνικά Καλώδια είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς καλωδίων στην Ευρώπη. Ο Όμιλος ξεκίνησε τη δραστηριότητά του το 1950 ως παραγωγική μονάδα της τότε Βιοχάλκο και το 1973 απέκτησε νομική μορφή ως ανεξάρτητη θυγατρική με την επωνυμία Ελληνικά Καλώδια Α.Ε., διευρύνοντας τις παραγωγικές και εμπορικές της δραστηριότητες. Σήμερα, ο Όμιλος Cablel® Ελληνικά Καλώδια αποτελείται από την εταιρία Ελληνικά Καλώδια Α.Ε., η οποία λειτουργεί τρία εργοστάσια στη Βοιωτία που παράγουν καλώδια, σύρματα περιελίξεων καθώς και πλαστικά και ελαστομερή μείγματα. H Ελληνικά Καλώδια Α.Ε. είναι θυγατρική της Viohalco S.A. με έδρα στις Βρυξέλλες, εταιρίας συμμετοχών (holding) σε διάφορες εταιρίες παραγωγής, μεταποίησης και εμπορίας μετάλλων στην Ευρώπη. Ο Όμιλος Cablel® Ελληνικά Καλώδια επίσης, διατηρεί το εργοστάσιο της Fulgor A.Ε. στην Κόρινθο, που παράγει υποβρύχια καλώδια, καλώδια ισχύος, και ράβδους χαλκού και αλουμινίου, την Icme Ecab S.A., που κατασκευάζει ηλεκτρικά καλώδια και καλώδια τηλεπικοινωνιών με έδρα στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας καθώς και τη Lesco O.O.D.στο Blagoevgrad της Βουλγαρίας.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ