Eurobank: Δικτύωση των ελληνικών επιχειρήσεων μέσω ψηφιακών εργαλείων

18 Οκτωβρίου 2021 | Νέα Μελών

Με τα πρόσφατα απρόβλεπτα γεγονότα της πανδημίας, τα προβλήματα που επέφερε το πολύμηνο lockdown και την επίδρασή τους τόσο στις διεθνείς εκθέσεις όσο και στα B2B forums, οι επιχειρήσεις δυσκολεύονται να επεκτείνουν τη διεθνή τους δραστηριότητα και να βρουν τους κατάλληλους συνεργάτες για τις εξαγωγές και τις εισαγωγές τους.

Τα θετικά αποτελέσματα με την ανάκαμψη του παγκόσμιου εμπορίου από την κρίση COVID-19 να φτάνει σε ρεκόρ το πρώτο τρίμηνο του 2021, αυξανόμενη κατά 10% σε ετήσια βάση και 4% σε τρίμηνο, σύμφωνα με την Παγκόσμια Ενημέρωση Εμπορίου της UNCTAD, δείχνει ότι η επιστροφή στις κανονικές συνθήκες δεν απέχουν.

Η δικτύωση, καθώς αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση ανάπτυξης των επιχειρήσεων, μπορεί πλέον να πραγματοποιηθεί μέσω ψηφιακών εργαλείων που σε μεγάλο βαθμό αντικαθιστούν τις παραδοσιακές μεθόδους χρησιμοποιώντας έξυπνες ψηφιακές πρωτοβουλίες και δράσεις. Ο παραδοσιακός τρόπος δικτύωσης τους, προκειμένου να διευρύνουν τις επαγγελματικές τους επαφές και να παραμείνουν ενεργές στο κομμάτι του διεθνούς εμπορίου, όπως με απαιτητικά ταξίδια, έχει παρέλθει και έχει προσαρμοστεί σε νέα σύγχρονα και ψηφιακά δεδομένα.

Το μεγαλύτερο μέρος των επικοινωνιών γίνεται μέσω ηλεκτρονικών καναλιών. Πλέον οι επιχειρήσεις μπορούν να βρουν εύκολα και γρήγορα εμπορικούς συνεργάτες σε ένα αξιόπιστο περιβάλλον μέσα από την οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή τους μέσω προηγμένων ψηφιακών εργαλείων βασισμένα ακόμα και σε τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης.

Η Eurobank, με το Exportgate και τη στρατηγική συνεργασία με την Banco Santander συμμετέχει στο «Trade Club Alliance». Το δίκτυο δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να συλλέξουν πληροφορίες για αγορές στόχους καθώς και να έρθουν σε επαφή με αξιόπιστους εμπορικούς συνεργάτες.

Το Trade Club Alliance έχει παρουσία σε πάνω από 60 χώρες (ΗΠΑ, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Πολωνία, Καναδάς κ.ά.). Σταδιακά θα καλύπτονται και επιπλέον χώρες στην Ασία και στην Μέση Ανατολή προσφέροντας ακόμα περισσότερες ευκαιρίες δικτύωσης στις επιχειρήσεις, προκειμένου να εντοπίσουν πιθανούς συνεργάτες, χρησιμοποιώντας σύγχρονα εργαλεία δικτύωσης βασισμένα σε τεχνητή νοημοσύνη.

Πρόσφατα, ολοκληρώθηκε η ένταξη της Bank of China στο δίκτυο με την επέκταση του Trade Club Alliance στην αγορά της Κίνας.

Η αγορά της Κίνας αποτελεί την δεύτερη μεγαλύτερη παγκόσμια οικονομία, είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας με τα μεγαλύτερα συναλλαγματικά αποθέματα και κατατάσσεται στη δεύτερη θέση μεταξύ των μεγαλύτερων εισαγωγέων στον κόσμο. Η Κίνα διαθέτει μια οικονομία με ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων , όπου κυριαρχούν ο βιομηχανικός και αγροτικός κλάδος. Αποτελεί την πιο πυκνοκατοικημένη χώρα στον κόσμο και είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς και καταναλωτές αγροτικών προϊόντων.

Eurobank

Ο Όμιλος Eurobank, αποτελούμενος από την Τράπεζα Eurobank Α.Ε. (Eurobank) και τις θυγατρικές της, είναι ένας ισχυρός χρηματοοικονομικός οργανισμός με παρουσία σε 6 χώρες, σύνολο ενεργητικού €81,5 δισ. και ανθρώπινο δυναμικό 11.222 εργαζόμενους. Η μητρική εταιρεία του Ομίλου Eurobank είναι η Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε. (Eurobank Holdings).

Με συνολικό δίκτυο 616 σημείων εξυπηρέτησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, o Όμιλος Eurobank παρέχει ένα ολοκληρωμένο φάσμα χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών σε ιδιώτες και επιχειρήσεις. Στην Ελλάδα, η Eurobank δραστηριοποιείται με δίκτυο λιανικής τραπεζικής, εξειδικευμένα κέντρα εξυπηρέτησης επιχειρήσεων, δίκτυο private banking και δυναμική ψηφιακή παρουσία. Στο εξωτερικό ο Όμιλος Eurobank έχει παρουσία σε 5 χώρες, στη Βουλγαρία, τη Σερβία, την Κύπρο, το Λουξεμβούργο και το Ηνωμένο Βασίλειο (Λονδίνο).

Η φιλοσοφία του Ομίλου Eurobank εστιάζει στην παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στους πελάτες του, δίνοντας έμφαση στις εξειδικευμένες και διαφορετικές ανάγκες τους.

Πέρα από την επιχειρηματική της δραστηριότητα, η Eurobank σχεδιάζει με συνέπεια δράσεις που αφορούν σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα και εφαρμόζει υπεύθυνες πρακτικές που προάγουν τη διαφάνεια και την επιχειρηματική ηθική. Συνδέει τις επιχειρηματικές αποφάσεις με την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, την κοινωνική υπευθυνότητα και την ορθή εταιρική διακυβέρνηση (ESG).

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ