Ανακαλύψτε την αγορά του Χονγκ Κονγκ μέσα από το ExportGate της Eurobank

10 Μαρτίου 2023 | Νέα Μελών

H αγορά του Χονγκ Κονγκ αποτελεί την δέκατη μεγαλύτερη εμπορική δύναμη και το τρίτο μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό κέντρο παγκοσμίως. Η οικονομία του έχει εξαγωγικό προσανατολισμό και βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, την παραγωγή ηλεκτρονικών ειδών και τον τουρισμό.

Οι κύριες εισαγωγές αγαθών αφορούν ηλεκτρονικό εξοπλισμό, μηχανήματα, μετασχηματιστές, κοσμήματα και χρυσό. Ωστόσο αποτελεί σημαντική αγορά εισαγωγών υπηρεσιών κυρίως στους τομείς των μεταφορών, ταξιδιών, οικονομικών και ασφαλιστικών.

Οι εξαγωγικοί προορισμοί περιλαμβάνουν την Κίνα, τις ΗΠΑ, την Ινδία, την Ιαπωνία και το Βιετνάμ. Το 2021, το Χονγκ Κονγκ ήταν ο 6ος εξαγωγέας και ο 7ος εισαγωγέας παγκοσμίως. Οι συνεχιζόμενες επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 επηρεάζουν την οικονομία, ιδίως μέσω του τουρισμού και της εναέριας κυκλοφορίας.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται κυρίως σε εξαγωγές πετρελαιοειδών, προϊόντων ομορφιάς, ρολογιών και φαρμάκων. Το 2021, οι εξαγωγές της Ελλάδας στο Χονγκ Κονγκ ανήλθαν τα $107,52Μ.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερα στοιχεία για το Χονγκ Κονγκ καθώς και για περισσότερες από 180 χώρες μέσω του Exportgate, τη μεγαλύτερη βιβλιοθήκη διεθνούς εμπορίου, η οποία προσφέρει :

 • Τάσεις αγοράς και συμπεριφορά καταναλωτή ανά χώρα
 • Χρήσιμα εργαλεία για τον όγκο και την αξία των εισαγωγών-εξαγωγών ανά προϊόν από και προς τη χώρα ενδιαφέροντος
 • Δυναμική πληροφόρηση για μακροοικονομικά, θέματα
 • Στατιστικά στοιχεία

Παράλληλα, τα μέλη Eurobank έχουν την δυνατότητα ένταξης στο «Trade Club Alliance», το 1ο παγκόσμιο online επιχειρηματικό δίκτυο που υποστηρίζεται από τράπεζες, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να συλλέξουν πληροφορίες για αγορές στόχους καθώς και να έρθουν σε επαφή με επιβεβαιωμένους εμπορικούς συνεργάτες, υπερσκελίζοντας κατ’αυτόν τον τρόπο πολλά από τα εμπόδια εισόδου σε ξένες αγορές

Το Trade Club Alliance έχει παρουσία σε πάνω από 60 χώρες (ΗΠΑ, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Πολωνία, Καναδάς κ.ά.) καλύπτοντας έναν μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων,ο οποίος συνεχώς αυξάνεται. Σταδιακά με την  κάλυψη επιπλέον χωρών στην Ασία προσφέρονται ακόμα περισσότερες ευκαιρίες δικτύωσης στις επιχειρήσεις,  με πιθανούς συνεργάτες, χρησιμοποιώντας σύγχρονα εργαλεία δικτύωσης βασισμένα σε τεχνητή νοημοσύνη.

Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα παραπάνω στοιχεία κάνοντας εγγραφή εδώ.

Eurobank

Ο Όμιλος Eurobank, αποτελούμενος από την Τράπεζα Eurobank Α.Ε. (Eurobank) και τις θυγατρικές της, είναι ένας ισχυρός χρηματοοικονομικός οργανισμός με παρουσία σε 6 χώρες, σύνολο ενεργητικού €81,5 δισ. και ανθρώπινο δυναμικό 11.222 εργαζόμενους. Η μητρική εταιρεία του Ομίλου Eurobank είναι η Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε. (Eurobank Holdings).

Με συνολικό δίκτυο 616 σημείων εξυπηρέτησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, o Όμιλος Eurobank παρέχει ένα ολοκληρωμένο φάσμα χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών σε ιδιώτες και επιχειρήσεις. Στην Ελλάδα, η Eurobank δραστηριοποιείται με δίκτυο λιανικής τραπεζικής, εξειδικευμένα κέντρα εξυπηρέτησης επιχειρήσεων, δίκτυο private banking και δυναμική ψηφιακή παρουσία. Στο εξωτερικό ο Όμιλος Eurobank έχει παρουσία σε 5 χώρες, στη Βουλγαρία, τη Σερβία, την Κύπρο, το Λουξεμβούργο και το Ηνωμένο Βασίλειο (Λονδίνο).

Η φιλοσοφία του Ομίλου Eurobank εστιάζει στην παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στους πελάτες του, δίνοντας έμφαση στις εξειδικευμένες και διαφορετικές ανάγκες τους.

Πέρα από την επιχειρηματική της δραστηριότητα, η Eurobank σχεδιάζει με συνέπεια δράσεις που αφορούν σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα και εφαρμόζει υπεύθυνες πρακτικές που προάγουν τη διαφάνεια και την επιχειρηματική ηθική. Συνδέει τις επιχειρηματικές αποφάσεις με την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, την κοινωνική υπευθυνότητα και την ορθή εταιρική διακυβέρνηση (ESG).

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ