ELVIAL: Στηρίζει την ανώτατη εκπαίδευση:  Τα συστήματα αλουμινίου της πρωταγωνιστούν στο ανακαινισμένο κτίριο «West Hall» του ACT (American College of Thessaloniki)

2 Απριλίου 2024 | Νέα Μελών

Διαπνεόμενη από το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης και της συλλογικής δράσης, η ELVIAL για ακόμα μια φορά στέκεται αρωγός και υποστηρικτής στον ευαίσθητο χώρο της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η ELVIAL προχώρησε σε δωρεά των καινοτόμων συστημάτων αλουμινίου της, απαραίτητα για την ανακαίνιση του πρώην εκπαιδευτηρίου «Ρήγας Φεραίος», σημαντικό πλέον κομμάτι του campus του ACT (American College of Thessaloniki), του τμήματος πτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών του Κολλεγίου Ανατόλια.

Με τον τρόπο αυτό, συνέβαλε στη δημιουργία ενός σύγχρονου αποτελέσματος υψηλών και βιώσιμων προδιαγραφών, τοποθετώντας σύγχρονα κουφώματα αλουμινίου, που εξασφαλίζουν εξαιρετικά επίπεδα θερμομόνωσης, ηχομείωσης, ασφαλείας  και λειτουργικότητας.

Λειτουργώντας ήδη από το 1974 υπό την αρχιτεκτονική επιμέλεια του Αθανάσιου Μπαρζούκα, το πρώην εκπαιδευτήριο «Ρήγας Φεραίος» – νυν «West Hall» – απέκτησε  νέα ταυτότητα και δυναμική, με τη ριζική ανακαίνιση που ξεκίνησε το 2021 προκειμένου να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο κτίριο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και να εξυπηρετήσει τον αυξανόμενο αριθμό φοιτητών και φοιτητριών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το West Hall εντάχθηκε στον ευρύτερο στρατηγικό ανασχεδιασμό του campus του μη κερδοσκοπικού, εκπαιδευτικού οργανισμού, του Κολλεγίου Ανατόλια, το οποίο εμπλουτίζεται με καινούρια κτίρια και υποδομές για να υποστηρίξει νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για ένα φοιτητικό σώμα με διεθνή χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, το West Hall φόρεσε:

 • Το ανοιγόμενο σύστημα ESSENCEW67BSHI2 συνδυάζει το minimal design με τις κορυφαίες τεχνολογίες και προσφέρει ασυναγώνιστη ποιότητα, εγγυημένη ενεργειακή απόδοση, ασφάλεια και αισθητική αρμονία στο έργο.
 • Το συρόμενο σύστημα αλουμινίου ELVIAL SL46 SI2 συνδυάζει την αντοχή, τις τεχνολογίες και το design με λειτουργικά στοιχεία υψηλής ποιότητας. Στη συλλογή SL46 απαντώνται οι απόλυτες λύσεις στις επιταγές της αισθητικής και της εξοικονόμησης ενέργειας.
 • Το σύστημα φυσούνας ESSENCE FD77 δημιουργήθηκε για να γεμίζει τον χώρο με φως.  Με τη γραμμική, αισθητικά ξεχωριστή εμφάνισή της, αψηφά τα μεγέθη των ανοιγμάτων και τις αλλαγές του καιρού.  Με εξαιρετικές επιδόσεις θερμομόνωσης, στεγάνωσης και με υψηλή ποιότητα κατασκευής η λειτουργία του θα είναι εξασφαλισμένη για πολλά χρόνια.

Για να στεφθεί με επιτυχία η ριζική ανακαίνιση του κτιρίου West Hall του ACT (American College of Thessaloniki), ήταν απαραίτητη η αγαστή συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών.

Οι συντελεστές του έργου είναι:

Αρχιτεκτονικό Γραφείο: K- Architects

Τεχνική Εταιρία: E.T.E.Θ. Μονοπρόσωπη A.E. (ETAIPΕIA TEXNIKΩN EPΓΩN ΘEΣΣAΛONIKHΣ)

Κατασκευαστής κουφωμάτων: :MΑΝΤΖΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΕ

Συστήματα αλουμινίου : ELVIAL ESSENCE W67BS HI2 – ELVIAL SL46 SI2  ESSENCE FD77

ELVIAL

H ELVIAL είναι η ελληνική εταιρία η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά διέλασης αλουμινίου για περισσότερο από τρεις δεκαετίες, με διεθνή παρουσία σε 33 χώρες και στρατηγικές συνεργασίες με τις πιο καταξιωμένες επιχειρήσεις αλουμινίου στην Ευρώπη.

Με ένα πολυάριθμο τμήμα R & D και εξειδικευμένο προσωπικό έμπειρων μηχανολόγων και αρχιτεκτόνων καταφέρνει να αναπτύσσει παγκόσμιες καινοτομίες προσφέροντας λύσεις που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στις νέες διεθνείς τάσεις, απλοποιούν τη ζωή στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον και δημιουργούν κτήρια με εξαιρετικές επιδόσεις σε θερμομόνωση, ηχομόνωση και ασφάλεια.

Η δημιουργία μιας στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης αποτελεί προτεραιότητα για την πορεία της ELVIAL προς την εταιρική βιωσιμότητα. Το σύνολο των δράσεων που ακολουθεί αποσκοπεί στην καλύτερη επίδοση της σε σχέση με τα κριτήρια ESG και οδηγεί την εταιρεία στην υπεύθυνη οικονομική ανάπτυξη και τη βελτίωση στις επιδόσεις ESG.  Με το βλέμμα της στραμμένο στο μέλλον, ακολουθεί με μεγάλη προσήλωση ένα μακρόπνοο σχέδιο ανάπτυξης έχοντας πάντα στο κέντρο της τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ