ELVIAL: H ELVIAL βάζει πλώρη για Β. Αμερική και νέες επενδύσεις

13 Μαΐου 2024 | Νέα Μελών

Η ELVIAL, στο πλαίσιο της συνεχούς ανάπτυξης και επιδιώκοντας την είσοδό της σε νέες αγορές, έχοντας τα τελευταία χρόνια κατοχυρώσει την ηγετική της θέση στη βιομηχανία παραγωγής κουφωμάτων αλουμινίου, προχώρησε στον προγραμματισμό νέου επενδυτικού πλάνου ύψους 16 εκ. € με βήματα στρατηγικής σημασίας, αποσκοπώντας στη σημαντική ενίσχυση της εξαγωγικής της δραστηριότητας και στην εξέλιξή της εντός και εκτός συνόρων.

Έχοντας ολοκληρώσει επενδυτικό πλάνο ύψους 28 εκ. € σε υψηλής σημασίας έργα, μεταξύ των οποίων η προσθήκη μιας τέταρτης μονάδας διέλασης και η δημιουργία του high-tech Experience Centre στην Αττική, έχει βάλει σε εφαρμογή ήδη από το τέλος του 2023 και για τρία έτη, μία νέα σειρά επενδύσεων. Αυτές αφορούν κατά βάση τον ψηφιακό της μετασχηματισμό και τη δημιουργία νέων Experience Centres σε Θεσσαλονίκη και Βελιγράδι, σύμφωνα με τις εξειδικευμένες ανάγκες του κοινού της στις περιοχές αυτές. Όσον αφορά την επένδυση στον ψηφιακό μετασχηματισμό, η  αναβάθμιση στοχεύει στην ενίσχυση της εξωστρέφειάς της, τη βελτίωση της συνεργασίας της με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και την επένδυση σε εγκαταστάσεις πολύ πιο κοντά στην έννοια του smart factory.

Αναφορικά με τα Experience Centres, σκοπεύει να αποδείξει στην πράξη τον καινοτόμο τρόπο σκέψης που εκπροσωπεί εδώ και χρόνια, δημιουργώντας χώρους-πρότυπα της προηγμένης τεχνολογίας. Η προσέγγιση αυτή αποδεικνύεται άλλωστε και από τη σταθερή της επένδυση σε τεχνολογικό εξοπλισμό ύψους 118 εκ. € από το 2005 έως και σήμερα, στην πλειονότητα των σταδίων παραγωγής και διακίνησης. Οι πρόσφατες επενδύσεις στις περιπτώσεις του πρώην FIX και της Almaco συνεχίζονται, εξυπηρετώντας το γενικότερο ενδιαφέρον της εταιρείας για αναβάθμιση της Θεσσαλονίκης.

Η νέα χρονιά έχει ξεκινήσει με αποφάσεις καθοριστικής σημασίας που αποσκοπούν στην εκ νέου ώθηση της διεθνούς της παρουσίας, αλλά και στη θέση που κατέχει εντός συνόρων, μιας και οι τάσεις της ελληνικής αγοράς κινούνται με σημαντική ανοδική πορεία τα τελευταία έτη. Πιο αναλυτικά, έχει ήδη βάλει στην ατζέντα της, εκτός από τη συμμετοχή σε έργα σπουδαίας σημασίας στην Ελλάδα, τον προσανατολισμό της προς την αμερικανική αγορά, λόγω της οικονομίας, του διευρυμένου πεδίου εφαρμογών στον κατασκευαστικό κλάδο και των ιδιαίτερων project υπερσύγχρονων προδιαγραφών που υλοποιούνται εκεί.

Οι πρώτες ενέργειες προς το άνοιγμα αυτό, αναμένονται να ολοκληρωθούν εντός του έτους, μιας και ήδη έχουν δρομολογηθεί οι απαραίτητες διαδικασίες απόκτησης των σχετικών πιστοποιήσεων. Απώτερος σκοπός της με την απόφαση αυτή, είναι η αγορά της Βόρειας Αμερικής να έχει κατακτήσει σε βάθος τριετίας περίπου το 10% του συνολικού κύκλου εργασιών της, με την ανάπτυξη ενός άρτιου δικτύου συνεργατών και κατασκευαστών από την Ευρώπη να συμμετέχει σε έργα του «Νέου Κόσμου».

Τέλος, οι αναπτυξιακές τάσεις της αντικατοπτρίζονται και από το ανθρώπινο δυναμικό της, που αποτελείται σήμερα από περίπου 500 άτομα και εκφράζει ουσιαστικά την αφοσίωση που δείχνει στην επιλογή ανθρώπων που στηρίζουν τους στόχους και το όραμά της για το μέλλον.

ELVIAL

H ELVIAL είναι η ελληνική εταιρία η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά διέλασης αλουμινίου για περισσότερο από τρεις δεκαετίες, με διεθνή παρουσία σε 33 χώρες και στρατηγικές συνεργασίες με τις πιο καταξιωμένες επιχειρήσεις αλουμινίου στην Ευρώπη.

Με ένα πολυάριθμο τμήμα R & D και εξειδικευμένο προσωπικό έμπειρων μηχανολόγων και αρχιτεκτόνων καταφέρνει να αναπτύσσει παγκόσμιες καινοτομίες προσφέροντας λύσεις που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στις νέες διεθνείς τάσεις, απλοποιούν τη ζωή στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον και δημιουργούν κτήρια με εξαιρετικές επιδόσεις σε θερμομόνωση, ηχομόνωση και ασφάλεια.

Η δημιουργία μιας στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης αποτελεί προτεραιότητα για την πορεία της ELVIAL προς την εταιρική βιωσιμότητα. Το σύνολο των δράσεων που ακολουθεί αποσκοπεί στην καλύτερη επίδοση της σε σχέση με τα κριτήρια ESG και οδηγεί την εταιρεία στην υπεύθυνη οικονομική ανάπτυξη και τη βελτίωση στις επιδόσεις ESG.  Με το βλέμμα της στραμμένο στο μέλλον, ακολουθεί με μεγάλη προσήλωση ένα μακρόπνοο σχέδιο ανάπτυξης έχοντας πάντα στο κέντρο της τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ