Ενθαρρύνονται οι επενδύσεις της βιομηχανίας και της εφοδιαστικής σε Οινόφυτα και Ασπρόπυργο: τι ισχύει και υπό ποιες προϋποθέσεις

Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο (εδώ) του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης που περιλαμβάνει σειρά ευνοϊκών διατάξεων για τις επενδύσεις και το επιχειρηματικό περιβάλλον. Με το νομοσχέδιο υλοποιούνται ορισμένες πάγιες θέσεις του ΣΕΒ για τα επιχειρηματικά πάρκα (περισσότερες από τις μισές από τις 58 προτάσεις του ΣΕΒ στο πλαίσιο μελέτης που του είχε αναθέσει το Υπουργείο), την αδειοδότηση των άτυπων συγκεντρώσεων εφοδιαστικής αλυσίδας, την εξυγίανση της βιομηχανικής περιοχής των Οινοφύτων, τα επενδυτικά κίνητρα για κέντρα κοινών υπηρεσιών, την απλοποίηση κίνητρων του αναπτυξιακού νόμου, την ενσωμάτωση ευρωπαϊκής οδηγίας για το εμπορικό απόρρητο, κτλ.

Ειδικότερα για τη βιομηχανία και την εφοδιαστική αλυσίδα:
 • Στην ευρύτερη περιοχή των Οινοφύτων τίθενται οι βάσεις για την εξυγίανση και τη μελλοντική ανάπτυξη της βιομηχανίας μέσω του νέου Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα Οινόφυτα βρίσκονται περισσότερες από 1.000 επιχειρήσεις και παράγεται το 1/3 του βιομηχανικού ΑΕΠ της χώρας.
 • Εισάγονται διατάξεις για την αδειοδότηση κέντρων αποθήκευσης και διανομής, βάσει των προβλέψεων του Ν4302/14, που σήμερα λειτουργούν σε άτυπες συγκεντρώσεις. Παράδειγμα τέτοιας περιοχής είναι ο Ασπρόπυργος που σήμερα στεγάζει περίπου το 45% του κλάδου.

Και στις δυο περιπτώσεις ενθαρρύνεται ένα ισχυρό αναπτυξιακό μέλλον, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των επιχειρήσεων ενώ οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις μπορούν να αποτελέσουν οδηγό για την ανάπτυξη της παραγωγικής βάσης μέσα σε οργανωμένες περιοχές. Επίσης, δείχνουν το δρόμο για τη συνεργασία δημόσιου – ιδιωτικού τομέα στην απλοποίηση του επενδυτικού περιβάλλοντος.

Διαβάστε εδώ το Flash Report “Ενθαρρύνονται οι επενδύσεις της βιομηχανίας και της εφοδιαστικής σε Οινόφυτα και Ασπρόπυργο: τι ισχύει και υπό ποιες προϋποθέσεις” – 29 Μαρτίου 2019

X

  Στοιχεία εταιρίας
  Επωνυμία επιχείρησης*
  Tαχ. δ/νση διοίκησης
  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
  Έτος ίδρυσης
  Αριθμός εργαζομένων
  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας
  Oνοματεπώνυμο*
  Email
  Τηλ
  X

   Το όνομά σας *
   Το επίθετό σας *
   Email *
   Τηλέφωνο επικοινωνίας
   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.

   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας
    Επωνυμία επιχείρησης*
    Tαχ. δ/νση διοίκησης
    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
    Έτος ίδρυσης
    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας
    Oνοματεπώνυμο*
    Email
    Τηλ