Εντός 48 ωρών η διευθέτηση των επιδοτήσεων μισθολογικού κόστους προς τις επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΑΜΘ) αποτελεί περιοχή εθνικής και ευρωπαϊκής σημασίας που έχει πληγεί από τις διαδοχικές κρίσεις των τελευταίων ετών (οικονομική, υγειονομική, μεταναστευτική, και ενεργειακή), ενώ διάφορες ρυθμιστικές δυστοκίες εντείνουν τις δυσμενείς συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της περιοχής. Μια τέτοια περίπτωση είναι η απόδοση από το κράτος προς τις τοπικές επιχειρήσεις της επιδότησης του 12% του μισθολογικού κόστους. Για πολλά έτη η τακτοποίηση των νομοθετημένων αξιώσεων των επιχειρήσεων μέσα από το συμψηφισμό φορολογικών ή ασφαλιστικών οφειλών τους, παρουσίαζε υπέρμετρες καθυστερήσεις και γραφειοκρατικά εμπόδια που αποστερούσαν σημαντικούς πόρους από το επιχειρηματικό οικοσύστημα και επιβάρυναν σημαντικά την παραγωγική δυναμική της περιοχής.

Οι δυστοκίες αυτές αίρονται με το Ν.4916/22. Το άρθρο 79 προβλέπει ότι οι ανεξόφλητες απαιτήσεις των επιχειρήσεων, αποσβένονται με τη χορήγηση ισόποσης έκπτωσης στις οφειλές τους στη φορολογική διοίκηση και στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης. Επιπλέον, η ΚΥΑ υπ.αριθ.οικ. 51245/06.06.2022 (Β’2795) θεραπεύει τις διοικητικές ασάφειες εισάγοντας ισχυρή ψηφιακή διαλειτουργικότητα μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και των επιχειρήσεων.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση 51245/06.06.2022 (Β’ 2795) είναι προϊόν στενής συνεργασίας της δημόσιας διοίκησης με το ΣΕΒ και τα μέλη του στην ΑΜΘ. Η διαβούλευση της ΚΥΑ αποτελεί υπόδειγμα ανταλλαγής τεχνογνωσίας και συνεχούς αλληλοϋποστήριξης, για την ανάπτυξη μιας περιφέρειας με ιδιαίτερη εθνική σημασία. Ρυθμίζει τους όρους, τις προϋποθέσεις, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τη διαδικασία χορήγησης δικαιώματος έκπτωσης, τη διαχείριση των αποφάσεων αναγνώρισης των απαιτήσεων που έχουν ήδη εκδοθεί, καθώς και άλλα ειδικότερα ζητήματα.

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ