Ευρωεκλογές 2019: Ευκαιρίες και προκλήσεις για την Ελλάδα σε μια Ευρώπη που αλλάζει

#SEV4Europe

Στις 26 Μαΐου, ψηφίζουμε για το νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η Ελλάδα θα εκλέξει 21 βουλευτές με πενταετή θητεία. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συννομοθετεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο και οι αποφάσεις του μας επηρεάζουν όλους. Μόνο την τελευταία 5ετία, το ΕΚ αποφάσισε για πάνω από 600 προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ το 80% των αποφάσεών του έχουν άμεσο αντίκτυπο και στους νόμους του Ελληνικού κράτους.

Η ερχόμενη 5ετία είναι κρίσιμη για την ενωμένη Ευρώπη και τη θέση της στον κόσμο, γιατί θα θέσει τις βάσεις για πολλές από τις μακρόπνοες πρωτοβουλίες ενδυνάμωσης του ευρωπαϊκού εγχειρήματος. Η ΕΕ αποτελεί τη μεγαλύτερη ενιαία αγορά παγκοσμίως, με ΑΕΠ που ξεπερνάει τα €15 τρισ., ενώ το Ευρώ είναι το δεύτερο ισχυρότερο νόμισμα στον κόσμο. Είναι πρωτοπόρος στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής και στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τρίτες χώρες. Παρά την κρίση και τις προκλήσεις που μας κληροδότησε, η Ευρώπη παραμένει παγκόσμιος πρωταθλητής στις κοινωνικές δαπάνες, ενώ είναι η ήπειρος με το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής παγκοσμίως.

Από την άλλη, η Ευρώπη αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα, όπως η γήρανση του πληθυσμού. Η ανταγωνιστικότητά της στον παγκόσμιο επενδυτικό χάρτη φθίνει, ενώ η ικανότητά της να καινοτομεί υστερεί σημαντικά, σε σχέση με χώρες όπως οι Κίνα, ΗΠΑ και Ιαπωνία.

Για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, η Ενωμένη Ευρώπη αποτελεί ένα σημαντικό πολιτικό επίτευγμα που δημιούργησε και δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες. Tο 80% των θέσεων εργασίας στην ΕΕ είναι στον ιδιωτικό τομέα. Οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις επενδύουν, δημιουργούν δουλειές και μεγεθύνουν την οικονομία, αξιοποιώντας σε πολλές περιπτώσεις τα σημαντικά πλαίσια στήριξης και χρηματοδοτικά προγράμματα της ΕΕ. Το 2016, οι επιχειρήσεις επένδυσαν πάνω από €200 δισ. για Έρευνα και Καινοτομία, €50 δισ. για επαγγελματική κατάρτιση, ενώ κατέβαλαν πάνω από €2 τρισ. σε φόρους. Στο κατώφλι μιας νέας εποχής πολιτικών, κοινωνικών και τεχνολογικών αλλαγών, η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί και να υποστηριχθεί.

Η πρόκληση για την Ελλάδα είναι ακόμα μεγαλύτερη. Σε έναν κόσμο που αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς, η χώρα μας υπολείπεται σημαντικά των άλλων χωρών της Ευρώπης σχεδόν σε όλους τους τομείς, δείκτες και κατατάξεις.

Στις 26 Μαΐου, για την Ελλάδα κρίνεται η δυνατότητα ισότιμης συμμετοχής και επιρροής επί των κρίσιμων αποφάσεων που λαμβάνονται στην Ευρώπη σε σχεδόν καθημερινή βάση. Οι αντιπρόσωποί μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα κληθούν να υποστηρίξουν τις καίριες προτεραιότητες της παραγωγικής βάσης της χώρας, των εργαζομένων και όλων των πολιτών.

Γι’ αυτό στον ΣΕΒ πιστεύουμε ότι η συμμετοχή όλων μας στις Ευρωεκλογές είναι σημαντική.

Ευρωεκλογές 2019
Η ψήφος σου μετράει
για περισσότερες δουλειές, περισσότερες επενδύσεις, λιγότερες ανισότητες

Σχετικά Νέα

Φωτογραφίες & Βίντεο

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ