Χαιρετισμός του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου του ΣΕΒ κ. Κωνσταντίνου Μπίτσιου – Εργαστήριο «Χρηματοδοτικά και Ασφαλιστικά Εργαλεία για τους Εξαγωγείς», 15/2/2018

Κυρίες και Κύριοι,

Ξεκινάμε τον κύκλο των εργαστηρίων του ExportReady Master με το θέμα των χρηματοδοτικών και ασφαλιστικών εργαλείων που έχουν στη διάθεση τους οι Έλληνες εξαγωγείς.

Η πρόσβαση σε επαρκή χρηματοδότηση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την παραγωγική μεγέθυνση και την ανταγωνιστικότητα των Ελληνικών εταιριών στις διεθνείς αγορές.

Δυστυχώς η οικονομική κρίση  των τελευταίων ετών δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στη χρηματοδότηση των Ελληνικών εξαγωγικών εταιριών. H αδυναμία πρόσβασης των επιχειρήσεων σε πηγές ιδιωτικών και δημόσιων κεφαλαίων έχει λειτουργήσει ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην έρευνα του ΣΕΒ «Ο σφυγμός του επιχειρείν», η αδυναμία πρόσβασης στη χρηματοδότηση αναδείχθηκε  ως το δεύτερο σημαντικότερο πρόβλημα για τις επιχειρήσεις (μετά από το ασταθές φορολογικό περιβάλλον)

Η ασφάλιση εξαγωγικών πιστώσεων αποτελεί  την ασπίδα των εξαγωγικών επιχειρήσεων στους κινδύνους που ελλοχεύουν στις αγορές του εξωτερικού. Ο κίνδυνος που μπορεί να προκύψει λόγω αφερεγγυότητας αγοραστών σε χώρες του εξωτερικού καλύπτεται μέσω κατάλληλων ασφαλιστηρίων. Δίνεται έτσι η δυνατότητα στις ελληνικές επιχειρήσεις να  δραστηριοποιηθούν με μεγαλύτερη ευκολία σε «δύσκολες αγορές του εξωτερικού.

Γι’ αυτά τα θέματα έχουμε μαζί μας σήμερα πέντε εκλεκτούς εισηγητές:
 • Τον κύριο Νίκο Κούλη, διευθύνοντα σύμβουλο της DECA Investments,  εταιρίας διαχείρισης επενδύσεων με έντονη δραστηριότητα στην ελληνική αγορά. Θα μας μιλήσει για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης που προσφέρει η DECA  σε επιλέξιμες ελληνικές εταιρίες.
 • Τον κύριο Παύλο Κούκο, έμπειρο στέλεχος του τομέα Global Transaction Banking της Eurobank με εξειδίκευση στην ανάπτυξη και εφαρμογή Trade & Supply Trade Finance προϊόντων. Ο κύριος Κούκος θα παρουσιάσει τα τραπεζικά χρηματοδοτικά εργαλεία για τους εξαγωγείς.
 • Την κυρία Μαρία Τσιλιμπάρη, μεσίτρια  ασφαλίσεων και γενική γραμματέα του Συνδέσμου Ελληνων Μεσιτών Ασφαλίσεων. Θα αναφερθεί στα εργαλεία ασφάλισης εξαγωγικών πιστώσεων που προσφέρει ο ιδιωτικός τομέας.
 • Τον κύριο Βαγγέλη Μουτάφη, νυν Πρόεδρο του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων και επί σειρά ετών  υψηλόβαθμο στέλεχος ασφαλιστικών εταιριών. Ο κύριος Μουτάφης θα μιλήσει για τις δυνατότητες ασφάλισης εξαγωγικών πιστώσεων που προσφέρει ο δημόσιος τομέας μέσω του ΟΑΕΠ.
 • Την κυρία Μαρία Πουλάκη συνεργάτη της Ειδικής Γραμματέως ΕΤΠΑ και Ταμείου Συνοχής στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, που θα μας μιλήσει για τα χρηματοδοτικά προγράμματα που σχεδιάζει το Υπουργείο Οικονομίας για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις.
X

  Στοιχεία εταιρίας
  Επωνυμία επιχείρησης*
  Tαχ. δ/νση διοίκησης
  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
  Έτος ίδρυσης
  Αριθμός εργαζομένων
  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας
  Oνοματεπώνυμο*
  Email
  Τηλ
  X

   Το όνομά σας *
   Το επίθετό σας *
   Email *
   Τηλέφωνο επικοινωνίας
   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.

   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας
    Επωνυμία επιχείρησης*
    Tαχ. δ/νση διοίκησης
    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
    Έτος ίδρυσης
    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας
    Oνοματεπώνυμο*
    Email
    Τηλ