ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ: Παρουσίαση οχήματος κατά του λαθρεμπορίου

13 Δεκεμβρίου 2016 | Νέα Μελών
Στον προαύλιο χώρο της αποθήκης Γ4 του Ο.Λ.Π. έγινε σήμερα η παρουσίαση του αυτοκινούμενου συστήματος ελέγχου ακτινών «Χ», που αποτελεί δωρεά της εταιρείας Παπαστράτος ΑΒΕΣ προς το υπουργείο Οικονομικών και θα εξοπλίσει τις τελωνειακές αρχές της χώρας στην προσπάθεια για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου. Το αυτοκινούμενο σύστημα έχει ικανότητα ελέγχου έως και 80 φορτηγών ή κοντέινερ την ώρα, ενώ η αξία του ανέρχεται στα δύο εκατομμύρια ευρώ. Μπορεί να «διαβάζει» με μεγάλη ταχύτητα, ευκολία και ακρίβεια το περιεχόμενο ενός φορτηγού ή ενός κοντέινερ και να εντοπίζει το λαθραίο φορτίο.

Στην παρουσίαση μίλησαν η υφυπουργός Οικονομικών κα Κατερίνα Παπανάτσιου, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Γιώργος Πιτσιλής και ο Προέδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος κ. Χρήστος Χαρπαντίδης. Η Γενική Διευθύντρια Τελωνείων κα Ειρήνη Γιαλούρη παρουσίασε τις τεχνικές δυνατότητες του οχήματος και τον τρόπο αξιοποίησής του από τις υπηρεσίες. Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν ακόμη ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουϊκ καθώς και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Κατά την ομιλία της η υφυπουργός Οικονομικών κα Κατερίνα Παπανάτσιου τόνισε ότι: «Το λαθρεμπόριο δεν στερεί μόνο πολύτιμα έσοδα από την χώρα μας, και μάλιστα σε μια περίοδο που τα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ, που κάθε ευρώ χαμένο από τα φορολογικά έσοδα πλήττει τους πιο αδύναμους, δυσκολεύει την άσκηση κοινωνικής πολιτικής και οδηγεί σε αύξηση της φορολογίας για όσους δεν κρύβουν τα εισοδήματά τους. Το λαθρεμπόριο δημιουργεί και άλλες παθογένειες. Στρεβλώνει τον ανταγωνισμό για τις επιχειρήσεις που λειτουργούν με υγιή και νόμιμο τρόπο και τις φέρνει σε δύσκολη οικονομικά θέση έναντι όσων παρανομούν. Δημιουργεί ένα κύκλωμα παραβατικότητας, ανομίας και σε ακραίες περιπτώσεις ακόμη και βαριάς εγκληματικότητας» ενώ πρόσθεσε ότι «στόχος της κυβέρνησής μας από την πρώτη ημέρα ήταν η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής γενικότερα. Η πολιτική βούληση αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επιτυχία στον αγώνα αυτό. Γιατί αν δεν υπάρχει αυτή, τότε όλα τα μέτρα, όλες οι πολιτικές δεν θα έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα. Και επιτρέψτε μου να επισημάνω ότι πολιτική βούληση δεν υπήρχε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, πριν και στη διάρκεια της σημερινής κρίσης, γιατί οι πολιτικές συμμαχίες που τις διατηρούσαν στην εξουσία στηριζόντουσαν μεταξύ άλλων και στη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο».

Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Γιώργος Πιτσιλής υπογράμμισε:
 «Αποτελεί ευθύνη όλων μας να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για να θωρακίσουμε τα τελωνεία της χώρας με τον κατάλληλο εξοπλισμό. Και αυτό ήδη κάνουμε. Η διαδικασία για την προμήθεια 4 αυτοκινούμενων συστημάτων X-RAY και 6 σταθερών για αποσκευές επιβατών προχωρά κανονικά και αναμένεται να τα αποκτήσουμε και να είναι λειτουργικά το Σεπτέμβριο του 2017. Παράλληλα, έχει δρομολογηθεί η προμήθεια άλλων 10 Χ rays. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της πλήρους διαφάνειας, υπό το οποίο λειτουργούμε, πραγματοποιήσαμε εκδήλωση για την παρουσίαση όλων των συστημάτων από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις στα συναρμόδια στελέχη από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς όλων των υπουργείων.

Η αρμόδια επιτροπή τεχνικών προδιαγραφών επεξεργάζεται τις πληροφορίες που έλαβε από την εκδήλωση αυτή και αναμένεται να ολοκληρώσει την επικαιροποίηση των τεχνικών προδιαγραφών εντός του μήνα, ώστε αμέσως μετά να προχωρήσουμε στον διαγωνισμό για τα επόμενα 10 μηχανήματα.

Η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα είναι απολύτως απαραίτητη. Και η προσφορά της Παπαστράτος, που στην ουσία παρέχει στην Ελληνική Δημοκρατία το πρώτο κινούμενο μηχάνημα x-ray, έρχεται στην πλέον κατάλληλη συγκυρία».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος ΑΒΕΣ κ. Χρήστος Χαρπαντίδης είπε με τη σειρά του ότι:
«Με το κινητό x-ray scanner που παραδίδει σήμερα η Παπαστράτος στο Υπουργείο Οικονομικών, η χώρα μας αποκτά επιτέλους το πρώτο της μεγάλο όπλο στη μάχη κατά των λαθρεμπόρων καπνικών και όχι μόνο προϊόντων. Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό ότι το παράνομο εμπόριο τσιγάρων έφτασε στο 21% της συνολικής αγοράς το 1ο τρίμηνο του 2016, από μόλις 3% το 2009. Ωστόσο, οι προσπάθειες των διωκτικών αρχών εκμηδενίζονται από την υπερφορολόγηση που επιτείνει το φαινόμενο. Ως Παπαστράτος τηρούμε τη δέσμευσή μας να στηρίζουμε με κάθε τρόπο και μέσο την Πολιτεία ώστε μαζί να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο αυτό πρόβλημα».

Δείτε εδώ το video που δείχνει τη λειτουργία του σκάνερ.

ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ

Η ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ, 85 χρόνια μετά την ίδρυσή της, είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής προϊόντων καπνού στην Ελλάδα. Η μητρική εταιρεία Philip Morris International απορροφά το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής παραγωγής καπνών.

Με νέα έδρα από το 2009 στον Ασπρόπυργο όπου στεγάζονται οι κεντρικές παραγωγικές και διοικητικές εγκαταστάσεις, κέντρο αποθήκευσης στο Αγρίνιο και περιφερειακά γραφεία πωλήσεων στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, η εταιρεία απασχολεί συνολικά 800 εργαζόμενους.

Η ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ συνδυάζει τα χαρακτηριστικά μιας σύγχρονης διεθνούς επιχείρησης με την ελληνική ταυτότητα μιας ιστορικής εταιρείας με μακρά διαδρομή και συνεισφορά στην κοινωνία και την επιχειρηματική ζωή της Ελλάδας.

 

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ