ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε.: Δημιουργία του Ελληνικού Κέντρου Έρευνας & Καινοτομίας

4 Οκτωβρίου 2017 | Νέα Μελών
Άλλη μία σημαντικότατη επένδυση της ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. ολοκληρώθηκε πρόσφατα με τη δημιουργία του πρωτοποριακού και μοναδικού για τα ελληνικά δεδομένα «Ελληνικού Κέντρου Έρευνας & Καινοτομίας». Το Κέντρο δημιουργήθηκε για να καλύψει την ανάγκη για ένα σύγχρονο Ινστιτούτο Ασφάλειας Τροφίμων που θα προσφέρει υψηλής ποιότητας αναλυτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες στη Βιομηχανία Τροφίμων, για τη διασφάλιση της ποιότητας προς όφελος των καταναλωτών. Είναι δε αποτέλεσμα της βαθιάς τεχνογνωσίας της εταιρείας και των 87 χρόνων εμπειρίας της στην παραγωγή και τον αυστηρότατο έλεγχο ποιότητας των τροφίμων που αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αξία και συνθήκη.
Το συνολικό ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 1.600.000€ και περιλαμβάνει την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών του Ινστιτούτου, συνολικού εμβαδού 1.305 τ.μ., τις δαπάνες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, αλλά και τις επενδύσεις σε νέο αναλυτικό εξοπλισμό. Οι εγκαταστάσεις ικανοποιούν πλήρως τις ποιοτικές απαιτήσεις ενός υπερσύγχρονου εργαστηρίου με βασικούς στόχους, το χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα και την εξασφάλιση ασφαλών εργαστηριακών συνθηκών. Ακολουθήθηκαν συγκεκριμένες κτιριακές προδιαγραφές, ώστε να διασφαλίζεται εναρμονισμός με διεθνή εργαστηριακά πρότυπα. 
Βασικοί στόχοι είναι η παροχή ποικίλου φάσματος υπηρεσιών για τη διασφάλιση της υγιεινής, της ασφάλειας και της ποιότητας των τροφίμων που αποτελούν θεμελιώδεις αξίες της εταιρείας ΓΙΩΤΗΣ.
Οι δράσεις του Ερευνητικού Κέντρου περιλαμβάνουν την εκπόνηση υψηλού επιπέδου έρευνας, την ανάληψη ερευνητικών έργων και την οργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε συνεργασία µε άλλα ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια. 
Για την αποτελεσματική εφαρμογή & ανάπτυξη των παραπάνω ελέγχων & αναλύσεων και την εκτέλεση της έρευνας καθοριστική είναι η συνδρομή του ανθρωπίνου δυναμικού, το οποίο απαρτίζεται από επιστήμονες ανώτατου εκπαιδευτικού επιπέδου, κατόχους διδακτορικών διπλωμάτων και μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών στη χημεία και τη μικροβιολογία τροφίμων. Το επιστημονικό προσωπικό του έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 30 Ερευνητικά Προγράμματα, έχοντας ως αποτέλεσμα πλήθος δημοσιεύσεων σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και παρουσιάσεις σε συνέδρια. Σημαντική ακόμα είναι η παρουσία του επιστημονικού προσωπικού στην κατοχύρωση συνολικά 35 Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) και 3 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Διανοητικής Ιδιοκτησίας (WIPO), όπως επίσης η συνεργασία με διακεκριμένους καθηγητές πανεπιστημίων, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. 
Το Ινστιτούτο αποτελείται από τρία Ερευνητικά Τμήματα. Το Μικροβιολογικό Εργαστήριο, το Εργαστήριο Ενόργανης Ανάλυσης και το Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης.
Πιστοποιήσεις 
Τα εργαστήρια διαθέτουν ήδη σύστημα διαχείρισης ποιότητας πιστοποιημένα κατά ISO9001:2008. Έχοντας ως πρότυπα διεθνή αναγνωρισμένα ερευνητικά κέντρα, το Ινστιτούτο προετοιμάζεται για την Εφαρμογή συστήματος διαχείρισης ποιότητας σε πλήρη αντιστοιχία με τις απαιτήσεις των προτύπων ISO17025, όσον αφορά στην οργάνωση και διαπίστευση εργαστηριακών μετρήσεων, δοκιμών και διακριβώσεων και ISO14001 για την εφαρμογή Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης. 
Με το Ελληνικό Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας, η εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ:
 • δημιουργεί ένα σύγχρονο Ινστιτούτο Ασφάλειας Τροφίμων εναρμονισμένο με τις ανάγκες της Βιομηχανίας
 • θεμελιώνει τις βάσεις για την ανάπτυξη ενός δικτύου επιστημόνων στην ασφάλεια τροφίμων σε πλήρη συνέργεια με τις περιφερειακές, εθνικές και ευρωπαϊκές προτεραιότητες.
 • επιτυγχάνει άμεση διασύνδεση της Βιομηχανίας με διακεκριμένους ακαδημαϊκούς, τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού.

ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε.

Η ΓΙΩΤΗΣ είναι μια 100% ελληνική οικογενειακή επιχείρηση, με μακρά ιστορία και απόλυτα ταυτισμένη με την εξέλιξη της ελληνικής διατροφής.  Ταυτόχρονα παραμένει διαχρονικά μια σύγχρονη βιομηχανία, βασισμένη στην ποιότητα και την καινοτομία. Οι έννοιες αυτές είναι συνυφασμένες με το DNA της Εταιρείας από το 1930, όταν ο  Ιωάννης και η Μαρία Γιώτη την ίδρυσαν με στόχο να προσφέρουν στα ελληνόπουλα μια δυναμωτική τροφή από πρότυπες καλλιέργειες της ελληνικής γης. Αποτέλεσμα ήταν τότε τα ΑΝΘΟΣ ΟΡΥΖΗΣ ΓΙΩΤΗΣ και ΑΝΘΟΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ ΓΙΩΤΗΣ, δηλαδή οι πρώτες έτοιμες βρεφικές και παιδικές τροφές στην Ελλάδα.

Βασική προτεραιότητα της ΓΙΩΤΗΣ ήταν πάντα –και παραμένει- να εντοπίζει τις νέες τάσεις στη διατροφή, προσαρμόζοντάς τις στις ανάγκες των καταναλωτών. Ενδεικτικά καινοτόμα προϊόντα της είναι το ΦΡΟΥΙ ΖΕΛΕ και ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ, τα πρώτα επιδόρπια στιγμής που κυκλοφόρησαν στην ελληνική αγορά, η ΦΑΡΙΝΑ ΓΙΩΤΗΣ, το πρώτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του έως και, πιο πρόσφατα, η πρωτοποριακή σειρά Sweet & Balance, κατάλληλη και για άτομα με σακχαρώδη διαβήτη. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Εταιρεία διαθέτει ένα από τα αρτιότερα τμήματα Έρευνας και Ανάπτυξης στην ελληνική βιομηχανία τροφίμων.

Επιπλέον, η ΓΙΩΤΗΣ, που απασχολεί περίπου 350 άτομα, υλοποιεί από το 2012, ένα 4ετές επενδυτικό πλάνο ύψους € 12 εκ, το οποίο περιλαμβάνει και την λειτουργία του νέου εργοστασίου της στο Αγρίνιο.  Παράλληλα τα προϊόντα της Εταιρείας γνωρίζουν επιτυχία σε περισσότερες από 25 χώρες και στις 5 ηπείρους,

 

X

  Στοιχεία εταιρίας
  Επωνυμία επιχείρησης*
  Tαχ. δ/νση διοίκησης
  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
  Έτος ίδρυσης
  Αριθμός εργαζομένων
  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας
  Oνοματεπώνυμο*
  Email
  Τηλ
  X

   Το όνομά σας *
   Το επίθετό σας *
   Email *
   Τηλέφωνο επικοινωνίας
   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.

   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας
    Επωνυμία επιχείρησης*
    Tαχ. δ/νση διοίκησης
    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
    Έτος ίδρυσης
    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας
    Oνοματεπώνυμο*
    Email
    Τηλ