ELPEN: Yλοποίησε τη μεγαλύτερη βιομηχανική επένδυση στην Ανατολική Αττική

13 Νοεμβρίου 2023 | Νέα Μελών

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της ELPEN στην Κερατέα

Το νέο εργοστάσιο της ELPEN στην Κερατέα επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2023. Στην επίσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Υγείας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Επικρατείας, κ. Μάκης Βορίδης, η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κα. Σοφία Ζαχαράκη και η Γενική Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων, κα. Βίκυ Λοΐζου. Επίσης, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, κ. Δημήτρης Λουκάς, καθώς οι βουλευτές της ΝΔ, κ.κ. Γεώργιος Βλάχος, Βασίλης Οικονόμου και Στέλιος Πέτσας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στις εγκαταστάσεις, ο Πρωθυπουργός και τα κυβερνητικά στελέχη περιηγήθηκαν στο νέο εργοστάσιο εισπνεόμενων και στερεών μορφών φαρμάκων και συναντήθηκαν με εργαζόμενους και στελέχη της ELPEN. Συζητήθηκαν τα οφέλη της επένδυσης στην εγχώρια παραγωγή, την εξαγωγική δραστηριότητα και την απασχόληση. Επιπλέον, συζητήθηκε αναλυτικά η επόμενη μέρα τόσο ως προς μία συνολικά βιώσιμη φαρμακευτική πολιτική με επαρκή χρηματοδότηση, όσο και ως προς τη συνέχιση του πολύ επιτυχημένου κινήτρου της κυβέρνησης για τις επενδύσεις στο πλαίσιο του RRF. Επιπροσθέτως, έγιναν τοποθετήσεις πάνω σε κρίσιμα θέματα για τη φαρμακευτική πολιτική και στρατηγική στην Ελλάδα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το νέο εργοστάσιο της ELPEN στην Κερατέα είναι η μεγαλύτερη βιομηχανική επένδυση που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην Ανατολική Αττική. Με έκταση 10.000 τ.μ. διαθέτει 2 μονάδες παραγωγής, καθώς και υπερσύγχρονα εργαστήρια έρευνας και ανάπτυξης. Η δραστηριότητά του εστιάζει στην παραγωγή και ανάπτυξη εισπνεόμενων και στερεών μορφών φαρμάκων. Σε πλήρη λειτουργία μπορεί να παράξει 71.000.000 συσκευασίες σε ετήσια βάση. Ο σχεδιασμός, οι προδιαγραφές και η κατασκευή του εργοστασίου το καθιστούν ένα από τα 4 εργοστάσια στην Ευρώπη με αντίστοιχες τεχνολογικές δυνατότητες.

Με τις νέες επενδύσεις της, η ELPEN αναπτύσσει ένα βιομηχανικό και ερευνητικό οικοσύστημα 55.000 τ.μ., ένα από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα.

Μιλώντας σε εργαζόμενους της ELPEN, ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Χαίρομαι πραγματικά πάρα πολύ που βρίσκομαι σήμερα εδώ για να δω το επιστέγασμα μιας προσπάθειας που ξεκίνησε το 2019, αμέσως μετά την ανάληψη της ευθύνης διακυβέρνησης της χώρας, με στόχο την ενθάρρυνση σημαντικών επενδύσεων από την ελληνική φαρμακευτική βιομηχανία. Ένα από τα αποτελέσματα του προγράμματος αυτού είναι και η μονάδα που επισκέπτομαι σήμερα. Kι όταν βλέπω το συνολικό αποτύπωμα αυτής της προσπάθειας διαπιστώνω με μεγάλη χαρά, ότι μπορούμε. Μπορούμε να προσελκύσουμε σημαντικές επενδύσεις, εν προκειμένω από ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα δημιουργούν προστιθέμενη αξία και ταυτόχρονα πολλές καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, θα ήθελα να σας εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια, γιατί ανταποκριθήκατε με ιδιαίτερη επιτυχία σε αυτό το στοίχημα. Η επόμενη ημέρα δημιουργεί προοπτικές καινοτομίας και τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσουμε όχι στα φάρμακα που χρειαζόμαστε σήμερα, αλλά σε αυτά που θα δημιουργήσουμε αύριο. Κι εκεί πιστεύω, ότι ως χώρα έχουμε ένα πολύ σημαντικό ρόλο να παίξουμε, δεδομένου ότι έχουμε μία πολύ σημαντική εγχώρια υποδομή, με τεχνογνωσία και με δυνατότητα καινοτομίας. Σας ζητώ να συνεχίσετε σε αυτό το δρόμο. Να γνωρίζετε ότι πάντα η κυβέρνηση θα είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια.».

Για την επίσκεψη, οι Συνδιευθύνοντες Σύμβουλοι της ELPEN κ.κ. Κωνσταντίνος Πενταφράγκας και Θεόδωρος Τρύφων επισήμαναν: «Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για εμάς και τους εργαζομένους μας η επίσκεψη του Πρωθυπουργού και κορυφαίων στελεχών της Κυβέρνησης στο νέο εργοστάσιο παραγωγής φαρμάκων της εταιρείας μας στην Κερατέα Αττικής. Μέσα στην κρίση τολμήσαμε να συνεχίσουμε το επενδυτικό μας πλάνο και αυτή η επιλογή μας δικαιώθηκε. Η νέα παραγωγική μονάδα έχει τη δυνατότητα σε πλήρη λειτουργία να καλύψει περισσότερους από 6 εκ. ασθενείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό με φάρμακα για χρόνιες παθήσεις. Στο νέο εργοστάσιο της Κερατέας δημιουργούμε 300 νέες, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας στους τομείς της παραγωγής, καθώς και της έρευνας και ανάπτυξης. Το 2026, με την ολοκλήρωση των επενδύσεων, ο Όμιλος ELPEN θα απασχολεί περισσότερους από 2.000 εργαζόμενους. Στην ELPEN στεκόμαστε δίπλα στον Έλληνα ασθενή εδώ και έξι δεκαετίες. Είμαστε περήφανοι που ειδικά σε περιόδους ελλείψεων με τις νέες επενδύσεις συμβάλλουμε στην επάρκεια φαρμάκων στη χώρα θωρακίζοντας την υγεία των ασθενών. Με πίστη στις δυνατότητες της Ελλάδας συνεχίζουμε να επενδύουμε, αναδεικνύοντας τη σημαντική οικονομική αξία που δημιουργεί ο τομέας της παραγωγής και της βιομηχανίας.».

ELPEN

H ΕLPEN δραστηριοποιείται από το 1965 στην παραγωγή ελληνικών φαρμάκων. Το φαρμακευτικό της χαρτοφυλάκιο της περιλαμβάνει περισσότερα από 150 επώνυμα ιδιοσκευάσματα.

Τομέας προτεραιότητας για την ELPEN αποτελεί η έρευνα, στην οποία επενδύει περισσότερο από το 10% του ετήσιου τζίρου της. Το 1996 ίδρυσε το Ερευνητικό της Κέντρο που διακρίνεται σήμερα ως το μεγαλύτερο ιδιωτικό εργαστήριο Πειραματικής – Εφαρμοσμένης  Βιοϊατρικής Έρευνας και το μεγαλύτερο ιδιωτικό εκπαιδευτικό κέντρο κλινικών δεξιοτήτων στην Ελλάδα πιστοποιημένο  για το έργο του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή UEMS/NASCE.

Για την επόμενη πενταετία η ELPEN υλοποιεί ένα πρόγραμμα επενδύσεων ύψους 155 εκατ. ευρώ. Στον παραγωγικό τομέα οι επενδύσεις της αφορούν στον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων παραγωγικών της εγκαταστάσεών της  στο Πικέρμι και στη δημιουργία ενός νέου εργοστασίου παραγωγής φαρμάκων στην Κερατέα. Επιπλέον, μαζί με την εταιρεία Win Medica, μέλος του Ομίλου ELPEN, επενδύει και σε ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής ογκολογικών φαρμάκων στην Τρίπολη.  Στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης η εταιρεία επενδύει στη δημιουργία ενός Πάρκου Βιοτεχνολογίας,  του  Athens LifeTech Park, που θα εστιάζει στην καινοτομία, την έρευνα και την εκπαίδευση.

Η ELPEN επενδύει διαχρονικά στο ανθρώπινο δυναμικό της. Το προσωπικό της ξεπερνά σήμερα τα 1.350 άτομα σε επίπεδο ομίλου, ενώ οι νέες επενδύσεις της θα απορροφήσουν ένα σημαντικό αριθμό Ελλήνων επιστημόνων.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ