ABB: Η ABB επισφραγίζει τη δέσμευσή της στην αειφορία, με απαιτητικές περιβαλλοντικές πιστοποιήσεις

11 Οκτωβρίου 2021 | Νέα Μελών

Η ABB Ελλάδος ανακοίνωσε την πιστοποίησή της με τα πρότυπα ISO 45001:2018 και ISO 14001:2015 για πρώτη φορά στην μακρόχρονη παρουσία της στην Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που απονέμεται πιστοποίηση ISO σε εταιρικό επίπεδο, ως μια ενιαία νομική οντότητα, συμπεριλαμβάνοντας και τις δύο εγκαταστάσεις της (σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη), για όλους τους τομείς και όλα τα τμήματα της εταιρείας

Τα δύο αυτά απαιτητικά πρότυπα πιστοποιούν το σύστημα διαχείρισης της εταιρείας, “ABB Way”, για την οργάνωση, τις διαδικασίες και την τήρηση αυτών σε ό,τι αφορά την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία (ISO 45001), καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος (ISO 14001). Αυτές οι πιστοποιήσεις είναι ένα ακόμη βήμα της ABB για να προσεγγίσει τους στόχους αειφορίας που έχουν τεθεί, τόσο για την ίδια την εταιρεία, όσο και για τους πελάτες της.

Η δέσμευση της ΑΒΒ Ελλάδος στη αειφορία, καθώς και οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει προς την κατεύθυνση αυτή, αναλύονται με λεπτομέρειες στο ανανεωμένο section του web site της. Εκεί οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για τη στρατηγική και τους στόχους της ΑΒΒ αλλά και για τον τρόπο που προσεγγίζει την αειφόρο ανάπτυξη, τόσο σε εγχώριο όσο και διεθνές επίπεδο. Η ABB προσεγγίσει την αειφορία μέσα από τρεις κατευθύνσεις: τη δημιουργία μιας κοινωνίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα, τη διατήρηση των φυσικών πόρων και την προώθηση της κοινωνικής προόδου.

Ως μέρος της Στρατηγικής Αειφορίας για το 2030, η ABB έχει αναλάβει σαφείς δεσμεύσεις όσον αφορά στην δραστηριότητα και τις προσφερόμενες λύσεις προς τους πελάτες και τους συνεργάτες της. Έως το 2030, η εταιρεία έχει δεσμευτεί για την επίτευξη ουδέτερου αποτυπώματος άνθρακα και για τη χρήση 100% ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργεια σε όλες τις δραστηριότητές της παγκοσμίως. Επίσης, μέχρι τότε θα έχει αντικαταστήσει τον στόλο των 10.000 συμβατικών οχημάτων της με ηλεκτρικά. Όσον αφορά στη διατήρηση των πόρων, τουλάχιστον το 80% των προϊόντων που θα προσφέρει, θα είναι αποτέλεσμα διαδικασιών κυκλικής οικονομίας, ώστε να αποφευχθεί η απόρριψη αποβλήτων στους χώρους «ταφής απορριμμάτων». Όσον αφορά στην κοινωνική πρόοδο, η ABB σχεδιάζει να διπλασιάσει τον αριθμό των γυναικών σε ανώτερα διοικητικά καθήκοντα, να διασφαλίσει την ασφάλεια των εργαζομένων και να συμβάλλει στην οικοδόμηση μιας ενιαίας κοινότητας σε όλο τον κόσμο. Αυτά είναι μερικά παραδείγματα των βασικών πυλώνων αειφορίας στους οποίους εστιάζει η εταιρεία.

Μια σφαιρική εικόνα για την παγκόσμια στρατηγική αειφορίας της ABB δίνει ο Theodor Swedjemark, Chief Communications & Sustainability Officer της εταιρείας, δηλώνοντας ότι: «Η ABB παρέχει λύσεις αειφορίας στους πελάτες της εδώ και πολλά χρόνια. Συνεπώς, η αειφορία δεν αποτελεί ένα νέο στόχο για μας. Η ενσωμάτωση της αειφόρου ανάπτυξης σε ό,τι κάνουμε είναι ένα βασικό στοιχείο του σκοπού της εταιρείας, με θεμελιώδη σημασία για την παρουσία μας στην αγορά. Για πολλούς οργανισμούς, ο δρόμος προς την αειφορία περιορίζεται κατ’ αρχήν στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Ωστόσο, δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε το ζήτημα μεμονωμένα. Πρέπει να εξετάσουμε την αειφόρο ανάπτυξη από ένα ολιστικό πρίσμα, που λαμβάνει υπόψη όχι μόνο τις εκπομπές άνθρακα, αλλά και το ευρύτερο πλαίσιο. Για την ABB, αυτό καθορίζει όλα όσα κάνουμε ως εταιρεία, διασφαλίζοντας ότι λειτουργούμε με διαφανή και ηθικό τρόπο σε ολόκληρη την αλυσίδα ενεργειών μας».

Περισσότερα παραδείγματα, στόχους και πληροφορίες, μπορείτε να βρείτε στην ανανεωμένη ενότητα του web site της ABB Ελλάδος: https://new.abb.com/gr/sustainability

Τα πιστοποιητικά ISO της εταιρείας, βρίσκονται στη σελίδα: https://new.abb.com/gr/about/certificates

Η συνέντευξη του Theodor Swedjemark, Chief Communications & Sustainability Officer της ΑΒΒ: mondoABB – Edizione settembre 2021 – Interview with Theodor Swedjemark

ABB

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex). Η ABB είναι μια κορυφαία παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας, που πρωτοπορεί στον μετασχηματισμό της κοινωνίας και της βιομηχανίας, ώστε να επιτύχει ένα πιο παραγωγικό και βιώσιμο μέλλον. Συνδέοντας κατάλληλα λογισμικά με το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων και υπηρεσιών της στους τομείς του Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού Διανομής & Εγκαταστάσεων, του Βιομηχανικού Αυτοματισμού, καθώς και των Συστημάτων Κίνησης και Ρομποτικής, η ABB επεκτείνει τα όρια της τεχνολογίας για να οδηγήσει την απόδοση σε νέα επίπεδα. Με μια ιστορία διακρίσεων και υπεροχής που μετρά πάνω από 130 χρόνια, η επιτυχία της ABB καθοδηγείται από 105.000 ταλαντούχους εργαζόμενους σε περισσότερες από 100 χώρες.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ