Πράσινο φως από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στη νέα Επιτροπή

Επίσημα αναλαμβάνει καθήκοντα η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή την 1η Δεκεμβρίου 2019, ύστερα από την έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις 27 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια ολομέλειας στο Στρασβούργο και με καθυστέρηση ενός μηνός, ως αποτέλεσμα της απόρριψης τριών υποψηφίων κατά τη διάρκεια των κοινοβουλευτικών ακροάσεων.

Συνολικά, η Επιτροπή υπό την ηγεσία της Urusal Von der Leyen εξασφάλισε υποστήριξη από 65% των ευρωβουλευτών που ήταν παρόντες, δηλ. 461 υπέρ σε σύνολο 707. Ψήφισαν κατά 157 και υπήρξαν 89 αποχές.

Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή εξασφάλισε σχεδόν την καθολική στήριξη των τριών κυρίων πολιτικών ομάδων, δηλ. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕPP- Νέα Δημοκρατία), των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D-ΚΙΝΑΛΛ) και των Φιλελευθέρων (Renew Europe) καθώς και ενός μέρους των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR – Ελληνική Λύση). Αρνητικά τοποθετήθηκαν η ομάδα της Αριστεράς (GUE-NGL-ΣΥΡΙΖΑ) και η ομάδα του εθνικιστικού κόμματος, Ιdentity and Democracy, στην οποία ανήκει η Εναλλακτική για τη Γερμανία και η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι. Τέλος, η ομάδα των Πρασίνων αποφάσισε να απέχει.

Η νέα Επιτροπή θα έχει την ισχυρότερη παρουσία γυναικών διαχρονικά. Εκτός από τον εκλεγέντα πρόεδρο, η σημερινή σύνθεση της Επιτροπής αποτελείται από 11 γυναίκες και 15 άνδρες. Σημειώνεται επίσης, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν όρισε Επίτροπο, παρότι έχει νομική υποχρέωση, επικαλούμενο την πολιτική παράδοση που απαγορεύει εθιμοτυπικά σημαντικούς διορισμούς εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Μία από τις πρώτες προτεραιότητες της νέα Επιτροπής θα είναι η προώθηση του European Green Deal, που έχει ως στόχο να εξετάσει ολιστικά τις αναγκαίες παρεμβάσεις που απαιτούνται ώστε η Ευρώπη να καταστεί η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος έως το 2050. Μάλιστα, η πρώτη επίσημη ανακοίνωση της Επιτροπής αναμένεται μέσα στον Δεκέμβριο.

X

  Στοιχεία εταιρίας
  Επωνυμία επιχείρησης*
  Tαχ. δ/νση διοίκησης
  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
  Έτος ίδρυσης
  Αριθμός εργαζομένων
  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας
  Oνοματεπώνυμο*
  Email
  Τηλ
  X

   Το όνομά σας *
   Το επίθετό σας *
   Email *
   Τηλέφωνο επικοινωνίας
   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.

   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας
    Επωνυμία επιχείρησης*
    Tαχ. δ/νση διοίκησης
    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
    Έτος ίδρυσης
    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας
    Oνοματεπώνυμο*
    Email
    Τηλ