Η Ευρωπαϊκή Ένωση έτοιμη να απαντήσει στους αμερικανικούς δασμούς χάλυβα και αλουμινίου

Παρά τις έντονες προσπάθειες που κατέλαβαν ευρωπαίοι ηγέτες και αξιωματούχοι ώστε να υπάρξει μόνιμη εξαίρεση από τους αμερικανικούς δασμούς χάλυβα και αλουμινίου, ο αμερικανικός Πρόεδρος Τραμπ επισημοποίησε στις 31 Μαΐου την  επιβολή δασμών στην Ε.Ε για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Η αντίδραση των ΕΕ ήταν άμεση με κατάθεση προσφυγής κατά της απόφασης στα αρμόδια όργανα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Ταυτοχρόνως, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεννόηση με τα κράτη μέλη, θα ανακοινώσει τις προσεχείς μέρες στοχευμένα αντίμετρα σε αμερικανικά προϊόντα που αναμένεται να φτάσουν σε πρώτη φάση περίπου τα € 3 δις, με πιθανότητα περαιτέρω επέκτασης.

Άμεση ήταν και η αντίδραση του ευρωπαϊκού επιχειρηματικού κόσμου μέσω της BusinessEurope.  «Πρόκειται για άσχημα νέα για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, τη διατλαντική σχέση και το παγκόσμιο εμπόριο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της έκαναν τα μέγιστα για να δείξουν ότι η ΕΕ δεν αποτελεί μέρος του προβλήματος της πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας, παρουσιάζοντας παράλληλα ένα εποικοδομητικό και αμοιβαία επωφελές πρόγραμμα διαπραγμάτευσης, το οποίο περιελάμβανε συνεργασία για τη μεταρρύθμιση και την επικαιροποίηση των πολυμερών εμπορικών κανόνων. «Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα και πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να τα αντιμετωπίσουν ως στρατηγικοί εταίροι, αντί να επιβάλλουν αδικαιολόγητους δασμούς ο ένας στον άλλο», ανέφερε ο Markus Beyrer, Γενικός Διευθυντής της BusinessEurope.

Η λίστα των αμερικανικών προϊόντων που θα υπαχθούν σε δασμούς θα ανακοινωθούν στις επόμενες μέρες και θα εφαρμοστούν από τις 20 Ιουνίου.
X

  Στοιχεία εταιρίας
  Επωνυμία επιχείρησης*
  Tαχ. δ/νση διοίκησης
  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
  Έτος ίδρυσης
  Αριθμός εργαζομένων
  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας
  Oνοματεπώνυμο*
  Email
  Τηλ
  X

   Το όνομά σας *
   Το επίθετό σας *
   Email *
   Τηλέφωνο επικοινωνίας
   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.

   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας
    Επωνυμία επιχείρησης*
    Tαχ. δ/νση διοίκησης
    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
    Έτος ίδρυσης
    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας
    Oνοματεπώνυμο*
    Email
    Τηλ