Η εκλογική νίκη των συντηρητικών σφραγίζει την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ

Οι βουλευτικές εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου είχαν χαρακτηριστεί από ειδικούς ως ένα δημοψήφισμα για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ. Από την μία, οι Συντηρητικοί είχαν χτίσει όλη την προεκλογική τους εκστρατεία γύρω από το σλόγκαν «Get Brexit Done», μία υπόσχεση να υλοποιήσουν και επίσημα, μετά από διάστημα μεγαλύτερο των τριών ετών με διαπραγματεύσεις και αναβολές, την έξοδο της χώρας από τους κόλπους της ΕΕ. Από την άλλη, οι Φιλελεύθεροι είχαν ταχθεί ανοιχτά υπέρ της ακύρωσης του Brexit, με τους Εργατικούς να τάσσονται υπέρ μίας επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας αποχώρησης και τη διεξαγωγή ακόλουθου δημοψηφίσματος.

Το τελικό αποτέλεσμα αποτελεί ισχυρή δικαίωση του Boris Johnson καθώς οι βρετανοί ψηφοφόροι επιδοκίμασαν την στρατηγική του, δίνοντας στο κόμμα των Συντηρητικών μία άνετη πλειοψηφία 39 εδρών. Πιο συγκεκριμένα, και σε σύνολο 650 εδρών, οι Συντηρητικοί κέρδισαν 365 ενώ οι εργατικοί μόλις 203, το χειρότερο αποτέλεσμα τους από το 1935.

Το εκλογικό αποτέλεσμα σηματοδοτεί και την επίσημη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από τους κόλπους της ΕΕ στις 31 Ιανουαρίου, καθώς το σχετικό νομοσχέδιο επικυρώθηκε από τη Βουλή των Κοινοτήτων στις 20 Δεκεμβρίου 2019.

Τώρα προτεραιότητα θα δοθεί στη σύναψη της μελλοντικής εμπορικής συμφωνίας που θα διέπει τη μελλοντική σχέση Ηνωμένου Βασίλειου – ΕΕ. Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να παραταθεί η μεταβατική περίοδος πέραν της 31ης Δεκεμβρίου 2020, τα δύο μέρη θα έχουν πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ώστε να καταλήξουν σε συμφωνία. Σε περίπτωση μη συμφωνίας, θα επανέλθει πάλι στο προσκήνιο το φάντασμα ενός άτακτου Brexit το οποίο θα είναι αμοιβαία επιζήμιο.

X

  Στοιχεία εταιρίας
  Επωνυμία επιχείρησης*
  Tαχ. δ/νση διοίκησης
  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
  Έτος ίδρυσης
  Αριθμός εργαζομένων
  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας
  Oνοματεπώνυμο*
  Email
  Τηλ
  X

   Το όνομά σας *
   Το επίθετό σας *
   Email *
   Τηλέφωνο επικοινωνίας
   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.

   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας
    Επωνυμία επιχείρησης*
    Tαχ. δ/νση διοίκησης
    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
    Έτος ίδρυσης
    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας
    Oνοματεπώνυμο*
    Email
    Τηλ