Μαρ 26

Σεμινάριο «Women in Leadership»

Ημερομηνίες & ώρες διεξαγωγής: Συνέδριο “Ηγεσία, Μάθηση και Θετική Νοηματοδότηση”: 11/3/2020

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης:
Ενότητα Ι: 26 & 27/3
Ενότητα ΙΙ: 7 & 8/4
Ενότητα ΙΙΙ: 27 & 28/4.

Διάρκεια σεμιναρίου: 20 ώρες

Τόπος διεξαγωγής: Alba Graduate Business School, The American College of Greece, Ξενίας 6-8, 11528 Αθήνα, Πλατεία Μαβίλη

Μέγιστος Αριθμός ατόμων: 80

Κόστος συμμετοχής: δωρεάν για στελέχη εταιρειών-μελών του ΣΕΒ, με συμβολικό τίμημα €50 ευρώ υπέρ του Φιλανθρωπικού Σωματείου Εστία Κοριτσιού «Φιλοθέη η Αθηναία».

Προθεσμία πληρωμής ποσού για την κατοχύρωση της συμμετοχής: 06/03/2020

Προθεσμία αίτησης συμμετοχής: 04/03/2020

Στόχοι σεμιναρίου

Το πρόγραμμα Γυναίκες και Ηγεσία, το οποίο προσφέρθηκε για πρώτη φορά στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα το 2014, από το ALBA και τον ΣΕΒ, έχει σχεδιαστεί ειδικά για γυναίκες – στελέχη, οι οποίες αντιμετωπίζουν προκλήσεις που συνδέονται με θέματα μετάβασης ηγεσίας, καθώς και τις προκλήσεις ηγεσίας που φέρει η εποχή της ψηφιακής ανατροπής και αποσκοπεί να ενδυναμώσει τα στελέχη στους εξής τομείς:

 • Βελτίωση της απόδοσης μέσα από τον συνδυασμό σύγχρονων δεξιοτήτων και πρακτικής εμπειρίας
 • Ανάπτυξη συμπεριφορών, ικανοτήτων και τρόπου σκέψης που συνδέεται με την αποτελεσματική ηγεσία
 • Κατανόηση της Ψηφιακής Ανατροπής και τους τρόπους με τους οποίους αναπτύσσεται η Ηγεσία, την Ψηφιακή Εποχή
 • Δημιουργία και υποστήριξη ενός δικτύου γυναικών που στηρίζεται στη συνεργατική μάθηση, την ανταλλαγή γνώσης και τη διάχυση οργανωσιακής εμπειρίας, προκειμένου να προσθέσει αξία στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα

*Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με συνέδριο με θέμα ‘’Ηγεσία, Μάθηση και Θετική Νοηματοδότηση’’ και θα ολοκληρωθεί με τρεις εκπαιδευτικές ενότητες, κατά τη διάρκεια των οποίων οι συμμετέχουσες θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν σύγχρονη γνώση και δεξιότητες που συνδέονται με την αποτελεσματική ηγεσία. Μέσα από τον συνδυασμό διασύνδεσης και μάθησης (network learning), σύγχρονης ακαδημαϊκής θεωρίας, δια δραστικών ασκήσεων, παιγνίων και αφήγησης, οι συμμετέχουσες θα έχουν την ευκαιρία να εστιάσουν σε θέματα όπως οι δυνατότητες και οι προκλήσεις των μεταβάσεων ηγεσίας, η δημιουργία εμπιστοσύνης, η λήψη πρωτοβουλιών, η επιρροή, καθώς και η σημασία της αυθεντικής ηγεσίας και οι αξίες και αρετές που συνδέονται με αυτήν.

Σε ποιους απευθύνεται

 • Στελέχη μεσαίας ιεραρχικής βαθμίδας που διοικούν ομάδες
 • Στελέχη που καλούνται να διοικήσουν νέες ομάδες ή που έχουν πρόσφατα αναλάβει την ηγεσία ομάδων

Εισηγητές

Αλέκα Σκούρα

H κυρία Σκούρα είναι σύμβουλος διοίκησης ανθρωπίνων πόρων και στρατηγικής οργανωστιακής εκπαίδευσης. Είναι απόφοιτος του New York University των ΗΠΑ και έχει εικοσιπενταετή εμπειρία στον χώρο της εκπαίδευσης και ανάπτυξης Στελεχών, καθώς και στο χώρο της Διαχείρισης της Απόδοσης και το coaching. Τα τελευταία χρόνια έχει εκπαιδεύσει πάνω από 9,000 στελέχη. Ως το 2014, εργάστηκε ως Διευθύντρια Εκπαίδευσης και Διοίκησης της Απόδοσης στη Eurobank με συνολική ευθύνη για το σχεδιασμό και την πολιτική Εκπαίδευσης της Τράπεζας, καθώς και για την ανάπτυξη της στρατηγικής της εκπαίδευσης του Ομίλου για το εύρος του Οργανισμού. Στις εκπαιδευτικές σειρές που σχεδίασε και ανέπτυξε, εντάσσονται προγράμματα Ανάπτυξης Ηγεσίας, Προγράμματα Διοίκησης της Απόδοσης, Προγράμματα Ανάπτυξης Επικοινωνίας, Ανθεκτικότητας, Διοίκησης Πωλήσεων, Εξυπηρέτησης Πελατών καθώς και καινοτόμες πρωτοβουλίες όπως η σειρά ανάπτυξης Θετικών Δεξιοτήτων και Θετικής Ηγεσίας.

Γκόλφω Λαμπρούλη

Η κυρία Λαμπρούλη είναι Eιδικός Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης κι εκπαιδεύτρια Στελεχών με 25ετή πορεία στον χώρο Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων. Έχει εργαστεί σε διαφορετικούς τομείς της αγοράς, όπως ο τουρισμός (Αστήρ ΑΞΕ), η ασφαλιστική αγορά (Interamerican), και ο Τραπεζικός τομέας (Interbank, Eurobank) σε θέσεις Εκπαίδευσης και Διοίκησης της Απόδοσης, και έχει εκπαιδεύσει πάνω από 7,500 συμμετέχοντες. Από το 2015, συνεργάζεται ως εισηγήτρια σε θέματα Οργανωσιακής Μάθησης, Ηγεσίας και Πωλήσεων, με Οργανισμούς όπως το Ανοικτό Πανεπιστήμιο και το Alba, εδώ συνεργάζεται ως σύμβουλος εκπαίδευσης, με ελληνικούς και πολυεθνικούς οργανισμούς.

X

  Στοιχεία εταιρίας
  Επωνυμία επιχείρησης*
  Tαχ. δ/νση διοίκησης
  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
  Έτος ίδρυσης
  Αριθμός εργαζομένων
  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας
  Oνοματεπώνυμο*
  Email
  Τηλ
  X

   Το όνομά σας *
   Το επίθετό σας *
   Email *
   Τηλέφωνο επικοινωνίας
   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.

   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας
    Επωνυμία επιχείρησης*
    Tαχ. δ/νση διοίκησης
    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
    Έτος ίδρυσης
    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας
    Oνοματεπώνυμο*
    Email
    Τηλ