Οκτ 24

Σεμινάριο «Leading Team Dynamics : Ηγεσία ομάδων – Δυναμικές ομάδων»

Ημερομηνίες & ώρες διεξαγωγής: 24, 25/10, 4/11/2022,  ώρα 9:30-13:30

Διάρκεια σεμιναρίου: 16 ώρες

Τρόπος διεξαγωγής: Zoom platform

Μέγιστος Αριθμός ατόμων: 20

Κόστος συμμετοχής: δωρεάν για στελέχη εταιρειών-μελών του ΣΕΒ, με συμβολικό τίμημα €50 ευρώ υπέρ του Φιλανθρωπικού Σωματείου Εστία Κοριτσιού «Φιλοθέη η Αθηναία».

Προθεσμία πληρωμής ποσού για την κατοχύρωση της συμμετοχής: 21/10/2022

Προθεσμία αίτησης συμμετοχής: 20/10/2022

Στόχοι Προγράμματος

Το πρόγραμμα αυτό, απευθύνεται σε στελέχη που διοικούν ομάδες και που επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με τη δυναμική ομάδων, τις διαδικασίες (συνειδητές και μη) που αναπτύσσονται μέσα στις ομάδες, τους ιστούς που δημιουργούνται μέσα στις ομάδες, τους ρόλους και τις θέσεις που τα μέλη των ομάδων υιοθετούν και πως αυτοί οι ρόλοι εξελίσσονται ή εκτροχιάζονται, στο πέρας του χρόνου. Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει στους ηγέτες των ομάδων, τα απαραίτητα νοητικά εργαλεία και τα εργαλεία ηγεσίας ώστε να μπορούν να κατανοούν, να παρακολουθούν την πρόοδο και να επηρεάζουν θετικά τις ομάδες τους ώστε να αναπτύσσονται και να ανθίζουν.

Περιεχόμενο και Ροή Προγράμματος

Το πρόγραμμα εκτός από ανάπτυξη της θεωρίας, περιλαμβάνει διαδραστική συζήτηση, και προβολή και ανάλυση ταινίας, με στόχο οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν σε βάθος τις δυναμικές ομάδων, να τις συνδέσουν με τις δικές τους επαγγελματικές εμπειρίες και να μάθουν νέους τρόπους να οδηγήσουν την ομάδα στην αποτελεσματικότητα και την επιτυχία. Ο διάλογος που θα αναπτυχθεί ανάμεσα, στην θεωρία και την εμπειρία και περιλαμβάνει τα εξής θέματα:

 • Μοντέλο Ηγεσίας ανά Περίσταση (Situational Leadership)
 • Αυθεντική Ηγεσία
 • Θεωρία Δυναμικής Ομάδων
 • Σύνδεση της Θεωρίας Δυναμικής Ομάδων με το μοντέλο Περιστασιακής Ηγεσίας
 • Γέννηση και ανάπτυξη Ρόλων στην Ομάδα

Εισηγητές:
Αλέκα Σκούρα
H κυρία Σκούρα είναι σύμβουλος διοίκησης ανθρωπίνων πόρων και στρατηγικής οργανωστιακής εκπαίδευσης. Είναι απόφοιτος του New York University των ΗΠΑ και έχει εικοσιπενταετή εμπειρία στον χώρο της εκπαίδευσης και ανάπτυξης Στελεχών, καθώς και στο χώρο της Διαχείρισης της Απόδοσης και το coaching. Τα τελευταία χρόνια έχει εκπαιδεύσει πάνω από 9,000 στελέχη. Ως το 2014, εργάστηκε ως Διευθύντρια Εκπαίδευσης και Διοίκησης της Απόδοσης στη Eurobank με συνολική ευθύνη για το σχεδιασμό και την πολιτική Εκπαίδευσης της Τράπεζας, καθώς και για την ανάπτυξη της στρατηγικής της εκπαίδευσης του Ομίλου για το εύρος του Οργανισμού. Στις εκπαιδευτικές σειρές που σχεδίασε και ανέπτυξε, εντάσσονται προγράμματα Ανάπτυξης Ηγεσίας, Προγράμματα Διοίκησης της Απόδοσης, Προγράμματα Ανάπτυξης Επικοινωνίας, Ανθεκτικότητας, Διοίκησης Πωλήσεων, Εξυπηρέτησης Πελατών καθώς και καινοτόμες πρωτοβουλίες όπως η σειρά ανάπτυξης Θετικών Δεξιοτήτων και Θετικής Ηγεσίας.

Πολύνα Ρούσσου
Η κυρία Ρούσσου είναι ψυχοθεραπεύτρια και coach στελεχών, ενώ παράλληλα ασχολείται με τη συμβουλευτική επιχειρήσεων και με την εκπαίδευση και ανάπτυξη στελεχών. Τα τελευταία χρόνια, έχει εξειδικευθεί σε μία σειρά προσεγγίσεων, δουλεύοντας με μεμονωμένα άτομα, επαγγελματίες, ευάλωτους πληθυσμούς, οικογένειες, εταιρίες και μπράντες. Εκτός από το θεραπευτικό background και το background στη συμβουλευτική, η κα Ρούσσου έχει εκτεταμένη εμπειρία στο χώρο της ποιοτικής έρευνας αγοράς στους τομείς των καταναλωτικών αγαθών και των φαρμακευτικών προϊόντων. Βασικό επαγγελματικό της ενδιαφέρον, είναι η γεφύρωση της ψυχαναλυτικής εμπειρίας με το στρατηγικό σχεδιασμό του μάρκετινγκ και των πωλήσεων, τη διαχείριση ομάδων και τη διοίκηση εξυπηρέτησης πελατών. Παράλληλα με τα projects εκπαίδευσης στελεχών, η κα Ρούσσου διατηρεί ιδιωτικό γραφείο συστημικής ψυχοθεραπείας.

X

  Στοιχεία εταιρίας
  Επωνυμία επιχείρησης*
  Tαχ. δ/νση διοίκησης
  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
  Έτος ίδρυσης
  Αριθμός εργαζομένων
  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας
  Oνοματεπώνυμο*
  Email
  Τηλ
  X

   Το όνομά σας *
   Το επίθετό σας *
   Email *
   Τηλέφωνο επικοινωνίας
   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.

   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας
    Επωνυμία επιχείρησης*
    Tαχ. δ/νση διοίκησης
    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
    Έτος ίδρυσης
    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας
    Oνοματεπώνυμο*
    Email
    Τηλ