Ιούν 07 Προσεχώς

Σεμινάριο 6/2024 « Women in Leadership: Leadership and psychological safety»

Ημερομηνίες & ώρες διεξαγωγής: 7 & 11/6/2024, 09:30-13:30

Διάρκεια σεμιναρίου: 8 ώρες

Τρόπος διεξαγωγής: Zoom platform

Μέγιστος Αριθμός ατόμων: 25

Κόστος συμμετοχής: δωρεάν για στελέχη εταιρειών-μελών του ΣΕΒ, με συμβολικό τίμημα €50 ευρώ υπέρ του Φιλανθρωπικού Σωματείου Εστία Κοριτσιού «Φιλοθέη η Αθηναία».

Προθεσμία αίτησης συμμετοχής: 4/6/2024

Προθεσμία πληρωμής ποσού για την κατοχύρωση της συμμετοχής: 5/6/2024

 

Στόχοι Σεμιναρίου

Το διήμερο 8ώρο πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες που επιθυμούν να διευρύνουν τις ηγετικές τους δεξιότητες, εμβαθύνοντας στο βίωμα της ψυχολογικής ασφάλειας. Το πρόγραμμα αξιοποιεί και εμπνέεται από την επαναστατική θεωρία Polyvagal Theory (Porges, 1995) που συνδέει την ψυχολογική με τη σωματική ασφάλεια.

Στόχος είναι να εξερευνήσουμε την εμπειρία της ασφάλειας στο βαθύτερο της επίπεδο, αυτό του σώματος και του αυτόνομου νευρικού συστήματος και να διερευνήσουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αυξήσουμε τη δική μας αίσθηση ασφάλειας, αλλά και τρόπους με τους οποίους μπορούμε να γινόμαστε φορείς ασφάλειας και συναισθηματικής ρύθμισης για τους γύρω μας.

Το πρόγραμμα αυτό, φιλοδοξεί να καλλιεργήσει ενσυναίσθητους, συνειδητούς και επιτυχημένους ηγέτες. Ηγέτες που μπορούν να κατανοούν διεισδυτικά τις δικές τους αντιδράσεις, αλλά και του περιβάλλοντος τους σε διάφορα ερεθίσματα και που μπορούν να παρεμβαίνουν επιδέξια για να ενισχύουν την αίσθηση της ασφάλειας και τη συνολική απόδοση της ομάδας τους.

Περιεχόμενο και Ροή Προγράμματος

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα:

 • Γνωρίσουν τον τρόπο με τον οποίο το Αυτόνομο Νευρικό μας Σύστημα είναι προγραμματισμένο να λειτουργεί προκειμένου να εξασφαλίσει την επιβίωση και να μας κρατήσει ασφαλείς.
 • Μάθουν πως αντιδράσεις φόβου, θυμού, στρες και καταστολής έχουν μια προσαρμοστική λειτουργία μέσα στο σύστημά μας.
 • Συνδέσουν τα παραπάνω με συναισθηματικές και συμπεριφορικές αντιδράσεις που συναντούμε συχνά μέσα στα επαγγελματικά πλαίσια και όχι μόνο.
 • Μάθουν να αναγνωρίζουν σήματα και ερεθίσματα που οδηγούν στην απορρύθμιση και μακριά από την ασφάλεια, τόσο για τα άτομα όσο και για τις ομάδες στα επαγγελματικά (και άλλα) πλαίσια.
 • Εξερευνήσουν τη μοναδικότητα του δικού τους συστήματος και τον τρόπο που έχει προγραμματιστεί να αντιδρά σε ερεθίσματα από το περιβάλλον που αυξάνουν ή μειώνουν το αίσθημα/ αντίληψη της ασφάλειας.
 • Μάθουν να αναγνωρίζουν και να επαυξάνουν αισθήσεις και συναισθήματα που συνδέονται με την ασφάλεια και τη συναισθηματική ρύθμιση.
 • Εξασκηθούν σε απλές τεχνικές που αυξάνουν την συναισθηματική και ψυχολογική ασφάλεια.

Η δομή του προγράμματος συνθέτει βιωματική μάθηση με θεωρία. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν και να πειραματιστούν με σωματικές αντιδράσεις που συνδέονται με την ασφάλεια και που ενισχύουν την αίσθηση ασφάλειας και ρύθμισης, καθώς και εμπειρίες απορρύθμισης που απειλούν την εσωτερική και διαπροσωπική ισορροπία. Το πρόγραμμα δίνει έμφαση στη δύναμη της μάθησης μέσω της πράξης, με ομαδικές δραστηριότητες που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να αναπτύξουν τακτικές για να καλλιεργήσουν ασφαλή και αποτελεσματικά περιβάλλοντα εργασίας.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται  σε:

 • Ηγέτες ομάδων που επιθυμούν να αναπτύξουν σύγχρονες δεξιότητες αυτοηγεσίας και ηγεσίας
 • Στελέχη ανθρωπίνων πόρων που επιθυμούν να δημιουργήσουν κλίμα και κουλτούρα ψυχολογικής ασφάλειας στον Οργανισμό τους.

Εισηγήτρια

Πολύνα Ρούσσου, Τeaching Fellow, Alba Graduate Business School, The American College of Greece Systemic Psychotherapist, IFS Therapist, Business & Coaching consultant

Η κυρία Ρούσσου είναι ψυχοθεραπεύτρια και coach στελεχών, ενώ παράλληλα ασχολείται με τη συμβουλευτική επιχειρήσεων και με την εκπαίδευση και ανάπτυξη στελεχών. Τα τελευταία χρόνια, έχει εξειδικευθεί σε μία σειρά προσεγγίσεων, δουλεύοντας με μεμονωμένα άτομα, επαγγελματίες, ευάλωτους πληθυσμούς, οικογένειες, εταιρίες και μπράντες. Εκτός από το θεραπευτικό background και το background στη συμβουλευτική, η κα Ρούσσου έχει εκτεταμένη εμπειρία στο χώρο της ποιοτικής έρευνας αγοράς στους τομείς των καταναλωτικών αγαθών και των φαρμακευτικών προϊόντων. Βασικό επαγγελματικό της ενδιαφέρον είναι η γεφύρωση της ψυχαναλυτικής εμπειρίας με το στρατηγικό σχεδιασμό του μάρκετινγκ και των πωλήσεων, τη διαχείριση ομάδων και τη διοίκηση εξυπηρέτησης πελατών. Παράλληλα με τα projects εκπαίδευσης στελεχών, η κα Ρούσσου διατηρεί ιδιωτικό γραφείο συστημικής ψυχοθεραπείας.

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ