Απρ 16 Προσεχώς

Σεμινάριο 4/2024 «Managing and Leading Organizations and change»

Ημερομηνίες & ώρες διεξαγωγής: 16, 18/04/2024, 09:30-13:30

Διάρκεια σεμιναρίου: 8 ώρες

Τρόπος διεξαγωγής: Zoom platform

Μέγιστος Αριθμός ατόμων: 25

Κόστος συμμετοχής: δωρεάν για στελέχη εταιρειών-μελών του ΣΕΒ, με συμβολικό τίμημα €50 ευρώ υπέρ του Φιλανθρωπικού Σωματείου Εστία Κοριτσιού «Φιλοθέη η Αθηναία».

Προθεσμία αίτησης συμμετοχής: 11/4/2024

Προθεσμία πληρωμής ποσού για την κατοχύρωση της συμμετοχής: 12/4/2024

 

Στόχοι Σεμιναρίου

Ο βασικός σκοπός του σεμιναρίου είναι να αναλύσει σύγχρονες έννοιες και πρακτικές σχετικά με τον τρόπο επιτυχούς εισαγωγής και διοίκησης των αλλαγών στους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, το μάθημα στοχεύει να:

 • Επισημάνει την αναγκαιότητα της αλλαγής στους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις και να συζητήσει την πολυπλοκότητα και τις προκλήσεις που φέρουν για την επιτυχή υλοποίηση και παγιοποίησή τους.
 • Συζητήσει τους τύπους αλλαγής, τα αίτια, τους εμπλεκόμενους φορείς και τις διαφορετικές προσεγγίσεις διοίκησης.
 • Περιγράψει τη διαδικασία της αλλαγής, τα διαφορετικά στάδια, βάσει σύγχρονων μοντέλων.
 • Αναλύσει τις αιτίες αντίστασης στην αλλαγή, τις μορφές αντίστασης και πώς μπορεί να γίνει αποτελεσματική η διαχείριση της αντίστασης στην αλλαγή.

Περιεχόμενο και Ροή Προγράμματος

 Μέσα από την σύγχρονη βιβλιογραφία, τις μελέτες περίπτωσης, τις παρουσιάσεις, τις διαδραστικές ασκήσεις και ασκήσεις ρόλων που θα χρησιμοποιηθούν στις δύο διαλέξεις και την ενεργή συμμετοχή στις συζητήσεις, το σεμινάριο θα προσεγγίσει την εξής θεματολογία: 

 • Εισαγωγή στη διοίκηση αλλαγής
 • Στάδια διαχείρισης αλλαγών
 • Αντίσταση στην αλλαγή
 • Διαχείριση της αντίστασης

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Μanagers ομάδων που επιθυμούν να ανανεώσουν και να εμβαθύνουν τη γνώση τους στη δικοίκηση ανθρωπίνων πόρων
  • Μanagers που είτε αναλαμβάνουν να διοικήσουν ομάδα για πρώτη φορά, είτε αναλαμβάνουν τη διοίκηση μίας νέας ομάδας στελεχών.

Εισηγήτρια

Ευαγγελία Μπαραλού, Senior Lecturer of Organisation Studies, Open University UK, Visiting professor, Alba Graduate Business School, The American College of Greece,

Η κυρία Ευαγγελία Μπαραλού είναι Senior Lecturer of Organisation Studies στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Αγγλίας και ακαδημαϊκή υπεύθυνη του μεταπτυχιακού προγράμματος MSc in Tourism Management στο ALBA Graduate Business School at The American College of Greece. Kατέχει διδακτορικό δίπλωμα στο τομέα της διαχείρισης γνώσης σε εικονικές ομάδες από το Πανεπιστήμιο Strathclyde της Μεγάλης Βρετανίας, με διάκριση από το Society for the Advancement of Management Studies. Είναι αριστούχος απόφοιτος του μεταπτυχιακού Πληροφοριακών Συστημάτων από το Πανεπιστήμιο Strathclyde της Μεγάλης Βρετανίας και απόφοιτη του Τμήματος Πληροφορικής από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα μαθήματα που διδάσκει αφορούν: Leading and Managing Change, Organisational Learning, Managing People, HR Management, Business Intelligence, International Business, Writing and Presentation Skills.
H κα Μπαραλού είναι συνυπεύθυνη του ερευνητικού εργαστηρίου ‘Research into Employment, Empowerment and Futures’, του τμήματος People and Organisations του Ανοικτού Πανεπιστημίου της Αγγλίας. Το γνωστικό της αντικείμενο και τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εντάσσονται στην επιστημονική περιοχή της δημιουργίας γνώσης μέσω της εικονικής πραγματικότητας και τη χρήση παιχνιδιών για οργανωσιακή μάθηση. Έχει συμμετάσχει, ως κύρια ερευνήτρια ή επιστημονικά υπεύθυνη, σε διάφορα ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενα έργα που σχετίζονται με την χρήση εικονικής πραγματικότητας στην οργανωσιακή μάθηση, την επιλογή, εκπαίδευση και ανάπτυξη προσωπικού. Η κα Μπαραλού έχει δημοσιεύσει μελέτες σε βιβλία, διεθνή επιστημονικά περιοδικά, επιστημονικές συλλογές και πρακτικά συνεδρίων. H δημοσίευση της επιστημονικής έρευνας ‘How is new organizational knowledge created in a virtual context? A dialogical approach’, η οποία δημοσιεύτηκε στο κορυφαίο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Organization Studies (ABS 4), προτάθηκε ως μια εκ των 5 κορυφαίων επιστημονικών δημοσιεύσεων για τα έτη 2014 και 2015 με το διακεκριμένο βραβείο Roland Calori. H κα Μπαραλού είναι κριτής σε διακεκριμένα περιοδικά και έχει διατελέσει μέλος πολλών επιτροπών προγράμματος επιστημονικών συνεδρίων.

 

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ