Νοέ 13

Σεμινάριο 11/2023 «Business Analytics and Decision Making under Uncertainty»

Ημερομηνίες & ώρες διεξαγωγής: 13, 16, 20, 23/11/2023,, 9:30-14:30 

Διάρκεια σεμιναρίου: 20 ώρες

Τρόπος διεξαγωγής: Zoom platform

Μέγιστος Αριθμός ατόμων: 24

Κόστος συμμετοχής: δωρεάν για στελέχη εταιρειών-μελών του ΣΕΒ, με συμβολικό τίμημα €50 ευρώ υπέρ του Φιλανθρωπικού Σωματείου Εστία Κοριτσιού «Φιλοθέη η Αθηναία».

Προθεσμία πληρωμής ποσού για την κατοχύρωση της συμμετοχής: 9/11/2023

Προθεσμία αίτησης συμμετοχής: 8/11/2023

Στόχοι Προγράμματος

Τα στελέχη των επιχειρήσεων καλούνται καθημερινά να λάβουν αποφάσεις σε συνθήκες μεταβλητότητας, γεγονός που δυσχεραίνει την ικανότητα τους να ελέγξουν την ορθότητα των αποφάσεων αυτών. Μπορούν τα στελέχη να μειώσουν σε κάποιο βαθμό την αβεβαιότητα ώστε να προβλέψουν με μεγαλύτερη ακρίβεια την επιτυχία μιας επιχειρηματικής απόφασης?

Με χρήση των κατάλληλων ποσοτικών μεθόδων και τεχνικών, τα οποία αποκαλούμε Business Analytics, οι επιχειρήσεις μπορούν να μετατρέψουν τα δεδομένα που έχουν στη διάθεσή τους σε χρήσιμη πληροφορία η οποία με τη σειρά της θα μειώσει την αβεβαιότητα βοηθώντας τα στελέχη να βελτιώσουν την απόδοση των επενδυτικών τους σχεδίων. Η αφθονία των δεδομένων τα οποία παράγονται από την ψηφιοποίηση και την τεχνολογική εξέλιξη σημαίνει ότι η επιχειρηματικές αποφάσεις θα βασίζονται όλο και περισσότερο στις πληροφορίες.

Το σεμινάριο αυτό στοχεύει στη κατανόηση των βασικών τεχνικών και μεθόδων Business Analytics με τις οποίες τα διαθέσιμα στοιχεία και πληροφορίες μπορούν να ενισχύσουν τη διαδικασία λήψης επιχειρηματικών αποφάσεων στις σύγχρονες εταιρείες. Πιο συγκεκριμένα, ο πρώτος στόχος του σεμιναρίου είναι να εστιάσει στο τρόπο με τον οποίο θα ξεκινήσει μια επιχείρηση να χρησιμοποιεί τις τεχνικές. Ποιες δεξιότητες χρειάζεται μια επιχείρηση, πώς μπορεί να αξιοποιήσει το υπάρχον δυναμικό και ποια στοιχεία οργάνωσης πρέπει να υπάρχουν για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία?

Στη συνέχεια, θα εξετάσουμε πώς η αβεβαιότητα μπορεί να επιδράσει αρνητικά στη διαδικασία λήψης αποφάσεων μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα. Τι θα συμβαίνει όταν μια επιχείρηση αγνοεί την αβεβαιότητα και με ποιο τρόπο μπορεί να την μετρήσει και να την ενσωματώσει στη λήψη των αποφάσεων.

Τέλος, το σεμινάριο ολοκληρώνεται με την ανασκόπηση των μεθόδων Descriptive, Predictive and Prescriptive Analytics, για την εκτέλεση αναλύσεων με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και σε διαφορετικές θεματικές ενότητες. Στο σεμινάριο αυτό θα χρησιμοποιηθούν παρουσιάσεις, case studies, simulations και ομαδικές εργασίες, με στόχο την εις βάθος κατανόηση των θεμάτων.

Σε ποιους απευθύνεται

 • Στελέχη επιχειρήσεων που επιθυμούν να κατανοήσουν την αξία των δεδομένων στη λήψη αποφάσεων.
 • Μάνατζερ Οργανισμών και ΜΜΕ που αναζητούν εργαλεία που θα τους βοηθήσουν να χρησιμοποιήσουν, να αξιοποιήσουν και να αξιολογήσουν δεδομένα προκειμένου να λάβουν αποφάσεις.
 • Στελέχη διαφορετικών λειτουργιών και ιεραρχικών βαθμίδων που επιθυμούν να αναπτύξουν διοικητική σκέψη και αποτελεσματική λήψη αποφάσεων.

Εισηγητής:  Δρ. Παναγιώτης Αβραμίδης, Associate Professor of Finance and Quantitative Methods, Alba Graduate Business School, The American College of Greece

Ο Παναγιώτης Αβραμίδης είναι αναπληρωτής καθηγητής χρηματοοικονομικών και ποσοτικών μεθόδων στο Alba Graduate Business School, The American College of Greece. Είναι κάτοχος πτυχίου Μαθηματικών από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος στη Στατιστική από το London School of Economics. Διδάσκει σε μεταπτυχιακά προγράμματα τα μαθήματα χρηματοοικονομική διοίκηση επιχειρήσεων, τραπεζική διοίκηση και λήψη αποφάσεων με ποσοτικές μεθόδους. Έχει διατελέσει Ακαδημαϊκός Διευθυντής του MSc in Risk Management (Alba Graduate Business School).

H έρευνά του περιλαμβάνει εμπειρικές μελέτες στα οικονομικά και τη διοίκηση επιχειρήσεων και ιδιαίτερα στον τομέα της χρηματοπιστωτικής διαμεσολάβησης, της διαχείρισης κινδύνου και της λήψης αποφάσεων. Το ερευνητικό του έργο έχει δημοσιευθεί σε έγκριτα ακαδημαϊκά περιοδικά, συμπεριλαμβανομένων των Journal of Money Credit and Banking, Management Science, Harvard Business Review, Journal of Financial Intermediation, Journal of Banking and Finance, Journal of Financial Stability, Journal of Marketing μεταξύ άλλων. Επιπλέον, γράφει τακτικά στον ημερήσιο τύπο.

Στο παρελθόν, κατείχε ανώτερη θέση στη Fitch Risk (θυγατρική εταιρεία συμβούλων της Fitch Ratings) και θέση ανώτερου διευθυντικού στελέχους στις Υπηρεσίες Πιστωτικού Κινδύνου της ICAP Group.

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ