Δεκ 05

Πρόγραμμα «Data Science for Decision Making and Risk Management»

Ημερομηνίες & ώρες διεξαγωγής: 5, 6, 12, 13/12/2022

Διάρκεια σεμιναρίου: 20 ώρες

Τρόπος διεξαγωγής: Zoom platform

Μέγιστος Αριθμός ατόμων: 30

Κόστος συμμετοχής: δωρεάν για στελέχη εταιρειών-μελών του ΣΕΒ, με συμβολικό τίμημα €50 ευρώ υπέρ του Φιλανθρωπικού Σωματείου Εστία Κοριτσιού «Φιλοθέη η Αθηναία».

Προθεσμία πληρωμής ποσού για την κατοχύρωση της συμμετοχής: 2/12/2022

Προθεσμία αίτησης συμμετοχής: 1/12/2022

Στόχοι Προγράμματος

Τα στελέχη επιχειρήσεων λαμβάνουν σε καθημερινή βάση, αποφάσεις που έχουν σημαντική επίδραση στους Οργανισμούς τους. Τα περισσότερα στελέχη, μαθαίνουν να λαμβάνουν αποφάσεις μέσα από πειραματισμό, δοκιμές και λάθη και βασίζονται συχνά στη διαίσθησή τους. Στο σεμινάριο αυτό, θα συζητήσουμε πώς μπορούμε να συνδυάσουμε τη διαίσθηση  μας με τη λογική σκέψη και τα μοντέλα λήψης αποφάσεων, προκειμένου να λαμβάνουμε καλές αποφάσεις, σε περιβάλλονται αβεβαιότητας. Στόχος του σεμιναρίου είναι να ενισχύσει τους συμμετέχοντες με αναλυτική σκέψη, και με σύγχρονα εργαλεία που θα τους βοηθήσουν στη λήψη αποφάσεων, την ανάπτυξη διοικητικής σκέψης τους και την  αποτελεσματική επικοινωνία των αποφάσεών τους.

Περιεχόμενο και Ροή Προγράμματος

Συνοπτικά, το σεμινάριο εστιάζει στα εξής θέματα:

 • H διαδικασία λήψης αποφάσεων
 • Κατανοώντας το Ρίσκο και την Αβεβαιότητα
 • Δομώντας τις Αποφάσεις μας

Σε ποιους απευθύνεται

 • Στελέχη επιχειρήσεων που επιθυμούν να κατανοήσουν την αξία των δεδομένων στη λήψη αποφάσεων.
 • Μάνατζερ Οργανισμών και ΜΜΕ που αναζητούν εργαλεία που θα τους βοηθήσουν να χρησιμοποιήσουν, να αξιοποιήσουν και να αξιολογήσουν δεδομένα προκειμένου να λάβουν αποφάσεις.
 • Στελέχη διαφορετικών λειτουργιών και ιεραρχικών βαθμίδων που επιθυμούν να αναπτύξουν διοικητική σκέψη και αποτελεσματική λήψη αποφάσεων.

Εισηγητής: 

Δρ. Κωστής Χριστοδούλου, Teaching  Fellow, ALBA Graduate Business School, The American College of Greece & London Business School  Consultant

Ο Κωστής Χριστοδούλου έχει διδάξει μαθήματα Quantitative Methods, Decision Analysis, Business Statistics, Risk Management and Financial Modelling σε φοιτητές MBA και στελέχη επιχειρήσεων στο London Business School, στο City University Business School (όπου έλαβε το βραβείο διδασκαλίας MBA) και στο ALBA Graduate Business School. Είναι κάτοχος Ph.D.  Decision Sciences από το London Business School, M.Sc. in Mathematics & Operations Research από το London School of Economics και ΒΑ in Mathematics & Computer Science από το Swarthmore College. Η έρευνά του έχει δημοσιευθεί στο Telecommunications Policy, Journal of the Operational Research Society and Technological Forecasting & Social Change. Σήμερα είναι Διευθυντής Οικονομικών στην εταιρεία private equity Curzon Consulting. Πριν από αυτό ήταν Διευθυντής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών στη Velti SA, την πρώτη ελληνική εταιρεία τεχνολογίας που εισήχθη στο AIM του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, και επίσης εργάστηκε στην McKinsey & Co με πελάτες τηλεπικοινωνιών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Τα ερευνητικά και διδακτικά ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν ρύθμιση, «big data» και υγειονομική περίθαλψη. Διαθέτει μεγάλη συμβουλευτική εμπειρία σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, τηλεπικοινωνίες και μέσα ενημέρωσης. Διετέλεσε στο διοικητικό συμβούλιο της ρυθμιστικής αρχής GreekEnergy από το 2007 έως το 2009.

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ