Μαρ 31

Καλλιεργώντας και επεκτείνοντας μία κουλτούρα καινοτομίας

Το Κέντρο Αριστείας ΣΕΒ στη Δημιουργική Ηγεσία σας προσκαλεί στην διαδικτυακή εκδήλωση με ομιλητή τον Δρ. Χρύσανθο Δελλαρόκα, Αντιπρύτανη Ψηφιακής Μάθησης & Καινοτομίας, Κάτοχο έδρας Shipley στον τομέα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο της Βοστώνης.

Η εκδήλωση με θέμα «Καλλιεργώντας και επεκτείνοντας μία κουλτούρα καινοτομίας» θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 31 Μαρτίου 2022 και ώρα 15:30.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν διαδικτυακά τις ερωτήσεις τους και να λάβουν απαντήσεις κατά της διάρκεια της συζήτησης πάνελ.

Σύντομη περιγραφή

Ο Χρύσανθος Δελλαρόκας είναι ένας καταξιωμένος ακαδημαϊκός με μεγάλο και διακεκριμένο δημοσιευμένο ερευνητικό έργο στα πληροφοριακά συστήματα και στη διοίκηση επιχειρήσεων. Τα τελευταία οκτώ χρόνια, ηγείται των προσπαθειών καινοτομίας και ψηφιακής μάθησης στο Boston University, ένα ίδρυμα 183 ετών που αριθμεί περισσότερους από 4.000 ακαδημαϊκούς, 10.000 μέλη διοικητικού προσωπικού και 35.000 φοιτητές. Ο μετασχηματισμός ενός τέτοιου οργανισμού σε έναν πρωτοπόρο της ψηφιακής καινοτομίας ενέχει μεγάλες προκλήσεις. Ο Χρύσανθος θα μιλήσει με τη διττή ιδιότητα του αναστοχαζόμενου ηγέτη και του ακαδημαϊκού.

Όλοι υποστηρίζουν την καινοτομία και την αλλαγή ως ζωτικής σημασίας, ωστόσο οι περισσότεροι θα προτιμούσαν να αποφύγουν το αντίστοιχο ρίσκο και να μείνουν στη βολή τους μέχρι κάποιοι άλλοι να αποδείξουν την εφικτότητα και βιωσιμότητα μια νέας ιδέας στην πράξη. Αυτό το στερεότυπο υποκρύπτει μια έννοια της καινοτομίας ως αντικείμενο: ένα προϊόν, μία διαδικασία, μία ευρεσιτεχνία. Ωστόσο, σε αντίθεση με αποσπασματικές πρωτοβουλίες, οι οργανισμοί που είναι επιτυχείς στο να παράγουν καινοτομίες με την ευρύτερη έννοια, συνηθίζουν να ασπάζονται την καινοτομία ως νοοτροπία, ένα στοιχείο της κουλτούρας τους βαθιά ριζωμένο στον οργανισμό τους και τον τρόπο εργασίας τους.

Επιπλέον, κάθε φάση της εισαγωγής, διάδοσης και επέκτασης της καινοτομίας θέτει ξεχωριστές προκλήσεις για την ηγεσία, ανάλογα με το ευρύτερο πλαίσιο και την κοινή εμπειρία του οργανισμού. Για παράδειγμα, οι ηγέτες που προωθούν την καινοτομία συχνά έχουν περιορισμένη επίσημη εξουσία σε μεγάλους συντηρητικούς οργανισμούς και πιθανότατα αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην υλοποίηση καινοτομιών σε ευρεία κλίμακα.

Με ποιον τρόπο λοιπόν οι ηγέτες αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της διατήρησης της ικανότητας των οργανισμών τους να επιδιώκουν συνεχώς την καινοτομία στο σημερινό ασταθές περιβάλλον;

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην ελληνική γλώσσα με ταυτόχρονη μετάφραση στην αγγλική.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση γίνεται κατόπιν εγγραφής. Για νέες εγγραφές πατήστε Δηλώστε συμμετοχή.

Εάν έχετε ήδη εγγραφεί στην πλατφόρμα του Lead Creative: Discussion Series, μπορείτε να συνδεθείτε εδώ τόσο για να δείτε περισσότερες πληροφορίες όσο και να παρακολουθήσετε την εκδήλωση

 

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ