Μάιος 15

Χτίζοντας την Εμπιστοσύνη στο Εργασιακό μας Περιβάλλον

Ημερομηνία & ώρα διεξαγωγής: 15 Μαΐου 2019, 09:30 – 17:30

Τόπος διεξαγωγής: Αlba Graduate Business School, The American College of Greece, Ξενίας 6-8, 11528 Αθήνα, Πλατεία Μαβίλη

Μέγιστος Αριθμός ατόμων: 20

Κόστος συμμετοχής: δωρεάν για στελέχη εταιρειών-μελών του ΣΕΒ, με συμβολικό τίμημα €50 ευρώ υπέρ του Φιλανθρωπικού Σωματείου Εστία Κοριτσιού «Φιλοθέη η Αθηναία»

Προθεσμία αίτησης συμμετοχής: 10/05/2019

Στόχοι προγράμματος

Στο διαδραστικό, συμμετοχικό αυτό workshop, οι συμμετέχοντες, συνεργαζόμενοι μεταξύ τους, αναλύουν την κουλτούρα της εταιρείας τους, αφουγκράζονται τις συγκεκριμένες ανάγκες της κάθε εταιρείας, μοιράζονται πρακτικές και πολιτικές που τους ταιριάζουν και καταγράφουν τις ενέργειες που πρέπει να εφαρμόσουν την επόμενη μέρα έτσι ώστε να βελτιώσουν σταδιακά το εργασιακό περιβάλλον της εταιρείας τους. Οι συμμετέχοντες γίνονται ‘εισηγητές’ οι ίδιοι, καθώς μοιράζονται τις εμπειρίες τους, ανταλλάσσουν γνώσεις, αυτό-αξιολογούνται, συνειδητοποιούν που βρίσκονται και που θέλουν να φτάσουν την εταιρεία τους, μαθαίνουν για νέες πρακτικές, συζητούν την εφαρμογή τους, επιλύουν δυσκολίες που παρουσιάζονται και είναι έτοιμοι να καταστρώσουν το πλάνο δράσης τους, που θα εφαρμόσουν με την ομάδα τους. Γίνονται σύμβουλοι οι ίδιοι αλλά και αποδέκτες ιδεών και καλών πρακτικών μέσα από μια δομημένη συμμετοχική διαδικασία.

Με την ολοκλήρωση του workshop, οι συμμετέχοντες:

– θα έχουν αναγνωρίσει τις βασικές αξίες της εταιρείας τους
– θα έχουν στα χέρια τους ένα δομημένο ερωτηματολόγιο κουλτούρας που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την επόμενη μέρα
– θα έχουν καταγράψει τις πρακτικές της εταιρείας τους
– θα έχουν μάθει για καλές πρακτικές για κάθε πυλώνα ενός καλού εργασιακού περιβάλλοντος (employer branding, αναγνώριση, εμπιστοσύνη, σεβασμός, περηφάνια, συντροφικότητα, καινοτομία, επικοινωνία κ.λπ.)
– θα έχουν βάλει προτεραιότητες δράσεων για τη δική τους εταιρεία
– θα έχουν αναλύσει τυχόν δυσκολίες εφαρμογής
– θα έχουν μάθει για δείκτες μέτρησης ικανοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού
– θα γνωρίζουν τη μεθοδολογία και το μοντέλο της έρευνας Best Workplaces

Σε ποιους απευθύνεται

• Το Workshop απευθύνεται σε διοικητικά στελέχη μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων, στελέχη τμήματος διοίκησης προσωπικού και κυρίως σε Διευθυντές Προσωπικού, οι οποίοι παίρνουν και τις αποφάσεις για το πλάνο δράσης της εταιρείας όσον αφορά τις πολιτικές και πρακτικές HR. Επίσης σε στελέχη CSR με ειδικό ενδιαφέρον για τις πρακτικές εργασιακού κλίματος.

Εισηγήτρια: Ζωή Κουρουνάκου

Η Ζωή Κουρουνάκου είναι Διευθύντρια του τμήματος Διεθνών Σχέσεων στο Alba Graduate Business School, the American College of Greece. Είναι κάτοχος πτυχίου International Business από το Πανεπιστήμιο του Πλύμουθ, μεταπτυχιακού τίτλου στις Επικοινωνιακές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο του Λήντς στη Μεγάλη Βρετανία και MSc in Strategic Human Resources Management από το Alba. Από το 2000 έως το 2018 , ήταν Διευθύντρια του τμήματος Εφαρμοσμένης Έρευνας στο Alba αποκομίζοντας πολύχρονη εμπειρία στη διαχείριση Ευρωπαϊκών Ερευνητικών έργων, καλύπτοντας μια θεματολογία ερευνητικών πεδίων όπως: Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού και βελτίωση εργασιακών σχέσεων, απασχολησιμότητα, επαγγελματική καθοδήγηση κ.ά. Επίσης, ήταν συντονίστρια για την αξιολόγηση των εταιρειών στην ετήσια έρευνα “BEST WORKPLACES” στην Ελλάδα από το 2003 έως το 2018, έχοντας αξιολογήσει τις πρακτικές διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού σε πάνω από 300 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα (πολυεθνικές και ελληνικές).

X

  Στοιχεία εταιρίας
  Επωνυμία επιχείρησης*
  Tαχ. δ/νση διοίκησης
  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
  Έτος ίδρυσης
  Αριθμός εργαζομένων
  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας
  Oνοματεπώνυμο*
  Email
  Τηλ
  X

   Το όνομά σας *
   Το επίθετό σας *
   Email *
   Τηλέφωνο επικοινωνίας
   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.

   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας
    Επωνυμία επιχείρησης*
    Tαχ. δ/νση διοίκησης
    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
    Έτος ίδρυσης
    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας
    Oνοματεπώνυμο*
    Email
    Τηλ