Μάιος 19

Agile Transformation: Καθολικός επανασχεδιασμός της εργασίας με σκοπό την ευελιξία | Η περίπτωση της Interamerican

Το Κέντρο Αριστείας ΣΕΒ στη Δημιουργική Ηγεσία σας προσκαλεί σε συζήτηση με τις Δροσιά Καρδάση, Επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού, Interamerican και Ευαγγελία Δεμερούτη, Καθηγήτρια, Eindhoven University of Technology, με θέμα «Agile Transformation: Καθολικός επανασχεδιασμός της εργασίας με σκοπό την ευελιξία/ Η περίπτωση της Interamerican». Τη συζήτηση με το κοινό θα συντονίσει ο Διευθυντής του Κέντρου, Νίκος Μυλωνόπουλος.

Η εκδήλωση, τρίτη στη Σειρά Συζητήσεων: Ηγούμαστε Δημιουργικά, θα πραγματοποιηθεί στο Events Hall του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ελλάδος την Πέμπτη 19 Μαΐου, 16:00-18:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω livestream.

Για να δηλώσετε συμμετοχή με φυσική ή διαδικτυακή παρουσία:

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΕΔΩ (αν έχετε ήδη λογαριασμό στην πλατφόρμα εκδηλώσεων του Κέντρου)

ή ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΕΔΩ (αν ΔΕΝ έχετε λογαριασμό στην πλατφόρμα εκδηλώσεων του Κέντρου).

Η Interamerican εφάρμοσε πρόσφατα την ευέλικτη οργάνωση της εργασίας στην Ελλάδα, σε όλο το εύρος του οργανισμού. Η Δροσιά Καρδάση, Επικεφαλής του Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας, θα παρουσιάσει την εμπειρία τους ενώ η Καθηγήτρια Ευαγγελία Δεμερούτη θα μιλήσει για τα θεμέλια του επανασχεδιασμού της εργασίας με στόχο την ευελιξία και ό,τι συνεπάγεται αυτό για τους ηγέτες και τους εργαζόμενους.

Στην ψηφιακή οικονομία, ο περιορισμένος πόρος είναι η ικανότητα του οργανισμού να συμμετέχει στη συνεχή ροή των τεχνολογικών εξελίξεων και να οραματίζεται δημιουργικά το μέλλον του. Αυτή είναι η ουσία της ευελιξίας: πολύ περισσότερο από το να παρακολουθεί και να αντιδρά στις αλλαγές του περιβάλλοντος, η ευελιξία εμπεριέχει την ικανότητα να διατηρεί τη δημιουργική ζωτικότητα του οργανισμού για συνεχή καινοτομία που βοηθά την εταιρεία να παραμένει μπροστά από τις όποιες μεταβολές στο ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Εδώ όμως έγκειται το παράδοξο. Από τη μία, ο σκοπός της οργάνωσης είναι η επίτευξη της σταθερότητας και της προβλεψιμότητας μέσω της πειθαρχίας και της ρουτίνας γύρω από ορισμένες ικανότητες που είναι η βάση της διαφοροποίησης έναντι του ανταγωνισμού. Από την άλλη, οι ίδιες ικανότητες που εξασφάλισαν την επιτυχία στο παρελθόν μπορούν να αποτελέσουν παγίδα, εμποδίζοντας τον οργανισμό να εξελιχθεί και να προσαρμοστεί σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Ο ευέλικτος τρόπος οργάνωσης της εργασίας επιχειρεί να επιλύσει αυτό το παράδοξο προσφέροντας σαφήνεια στόχευσης για τον πειραματισμό, την ανακάλυψη και τη συνεχή βελτίωση μεθόδων και πρακτικών. Ωστόσο, παρόλο που πολλές εταιρείες υιοθετούν ευέλικτους τρόπους εργασίας σε επιλεγμένα, συχνά μεμονωμένα, τμήματα της επιχείρησης, όπως η ανάπτυξη νέων προϊόντων, η καθολική εφαρμογή ευέλικτων τρόπων εργασίας είναι μεγάλη πρόκληση που ελάχιστες εταιρείες αποτολμούν.

Βασιζόμενες τόσο στην ακαδημαϊκή έρευνα, όσο και στην εμπειρία από την Interamerican, οι ομιλήτριες θα μιλήσουν για θέματα όπως οι αξίες και συμπεριφορές, ο ρόλος της ηγεσίας και της οργανωτικής δομής, το σύστημα αξιολόγησης, η εμπειρία της αλλαγής για τα άτομα και τους οργανισμούς ως σύνολο, οι προϋποθέσεις για τη διατήρηση της ευελιξίας σε βάθος χρόνου, καθώς και η αντιμετώπιση των συνεπειών τέτοιων αλλαγών στην εργασιακή υγεία.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά. 

Σχετικές πληροφορίες

X

  Στοιχεία εταιρίας
  Επωνυμία επιχείρησης*
  Tαχ. δ/νση διοίκησης
  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
  Έτος ίδρυσης
  Αριθμός εργαζομένων
  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας
  Oνοματεπώνυμο*
  Email
  Τηλ
  X

   Το όνομά σας *
   Το επίθετό σας *
   Email *
   Τηλέφωνο επικοινωνίας
   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.

   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας
    Επωνυμία επιχείρησης*
    Tαχ. δ/νση διοίκησης
    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
    Έτος ίδρυσης
    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας
    Oνοματεπώνυμο*
    Email
    Τηλ