Μνημόνιο συνεργασίας Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB με τον ΣΕΒ

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε σήμερα η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB με τον ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννη Τσακίρη, με στόχο την ανάπτυξη του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας και την έμπρακτη στήριξη της ικανότητας της ελληνικής μικρομεσαίας επιχείρησης να καινοτομεί, μέσα από σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Η σύμπραξη των δύο οργανισμών ενισχύει την ελληνική επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, μέσα από τον κοινό σχεδιασμό και την προώθηση σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων, που καλύπτουν πραγματικές ανάγκες των ελληνικών επιχειρήσεων και αντιμετωπίζουν το χρηματοδοτικό κενό της αγοράς. Επιπλέον, κοινός στόχος είναι η αύξηση της προστιθέμενης αξίας, όπως και η δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην εξωστρέφεια και την καινοτομία, ενώ επιδιώκεται η διαμόρφωση προϋποθέσεων επιτάχυνσης των συνεργασιών ελληνικών εταιρειών με διεθνή οικοσυστήματα για τη δημιουργία ανταγωνιστικών σχημάτων, καθώς και η αμοιβαία συμμετοχή σε δράσεις mentoring και networking.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε: «Προχωρούμε σε φάση ωρίμανσης της ελληνικής οικονομίας. Ένα τμήμα της αύξησης του ΑΕΠ κατά 16,2% το β’ τρίμηνο του 2021, που ανακοίνωσε χθες η ΕΛΣΤΑΤ, πιστώνεται στην Αναπτυξιακή Τράπεζα και στις πολιτικές που υλοποιήσαμε με μεγάλη ταχύτητα κατά το χρόνο της πανδημίας. Η σημερινή υπογραφή είναι ουσιαστική και θέλουμε να έχουμε στενή συνεργασία. Θα παρακολουθούμε την απορρόφηση των προϊόντων της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και δίνουμε βαρύτητα στην ουσία, δηλαδή στο να πιάσουν τόπο στην αγορά».

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης, δήλωσε: «Με την σημερινή υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών κάνουμε ένα ακόμη σταθερό βήμα στην κατεύθυνση ενίσχυσης της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Μέσα από κοινό σχεδιασμό θα προχωρήσουμε στην προώθηση σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων που θα καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των ελληνικών επιχειρήσεων και θα αντιμετωπίζουν ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας την δεδομένη χρονική στιγμή, που δεν είναι άλλο από το χρηματοδοτικό κενό της αγοράς».

Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB, κα. Αθηνά Χατζηπέτρου, τόνισε: «Πάγιος στόχος της HDB είναι να λειτουργεί ως μοχλός ανάπτυξης με νέα χρηματοδοτικά εργαλεία επενδύσεων και συνεπενδύσεων, με νέες συνεργασίες που προσφέρουν επιπλέον δυνατότητες, ενισχύοντας συγχρόνως την καινοτομία στην ελληνική επιχειρηματικότητα. Κεντρική στρατηγική της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας είναι όχι μόνο να στηρίξουμε την ελληνική επιχειρηματικότητα, αλλά και να ενθαρρύνουμε μέσα από πολλαπλά και καινοτόμα εργαλεία τον επιχειρηματία να γίνει πιο εξωστρεφής, σύγχρονος και κυρίως ανταγωνιστικός τόσο στην χώρα μας όσο και σε διεθνές επίπεδο.»

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ, κ. Ευθύμιος Ο. Βιδάλης επεσήμανε: «Για τον ΣΕΒ η βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας μας περνά μέσα από την ενίσχυση της συλλογικής μας ικανότητας να καινοτομούμε σε όλους τους τομείς. Στο πλαίσιο αυτό, η στρατηγική συνεργασία του ΣΕΒ με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα στοχεύει να βελτιώσει τους όρους και τις δυνατότητες ανάπτυξης (scale up) του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας, ενώ συγχρόνως υποστηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αναπτύξουν καινοτόμα επενδυτικά σχέδια, αξιοποιώντας σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία.»

Η συνεργασία της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB και του ΣΕΒ σηματοδοτεί την έναρξη μιας συστηματικής προσπάθειας για βελτίωση της πρόσβασης όλων των ελληνικών επιχειρήσεων σε συνδυασμούς χρηματοδοτικών εργαλείων και υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας.

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ