Ετήσια Έρευνα ΣΕΒ «Ο Σφυγμός του Επιχειρείν» 2023 #SEVbusinesspulse

Ο ΣΕΒ, με τη συνεργασία της MRB, πραγματοποιεί, για 7η συνεχή χρονιά, την ετήσια έρευνα γνώμης των επιχειρήσεων «Ο Σφυγμός του Επιχειρείν». Η έρευνα αποτελεί μια σημαντική δράση του ΣΕΒ με στόχο τον εντοπισμό και την κατανόηση των ζητημάτων που επηρεάζουν το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα. Η συστηματική και άμεση επαφή με τις επιχειρήσεις, μέσω του «Σφυγμού του Επιχειρείν», αποτελεί τη βάση για τη διαμόρφωση προτάσεων βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας, προσέλκυσης επενδύσεων και αντιμετώπισης των προκλήσεων της επόμενης ημέρας ανεξαρτήτως κλάδου ή μεγέθους επιχειρήσεων.

Από φέτος, η έρευνα διευρύνεται, προσθέτοντας δύο νέες ενότητες, με στόχο να αποτυπώνει ακόμα πιο εύληπτα και στοχευμένα τον παλμό της αγοράς. Στην πρώτη αναλύεται σε βάθος ένα θέμα στρατηγικής σημασίας για το παρόν και το μέλλον των επιχειρήσεων. Ως στρατηγικό αφιέρωμα έχει επιλεγεί το «Σύγχρονο Εργασιακό Περιβάλλον», με στόχευση σε ζητήματα σχετικά με την οργάνωση, τον εκσυγχρονισμό της εργασίας και την ανάπτυξη του ανθρώπινου κεφαλαίου ενόψει και των μεγάλων τεχνολογικών αλλαγών. Βασικά ζητούμενα αποτελούν οι δράσεις των επιχειρήσεων και της Πολιτείας ώστε να συμπλέουν με τις διεθνείς τάσεις όπως αυτές έντονα διαμορφώνονται στο εργασιακό περιβάλλον τα τελευταία χρόνια.

Στη δεύτερη νέα ενότητα καταγράφονται οι απόψεις των επιχειρήσεων για επικείμενες προκλήσεις, άμεσου ενδιαφέροντος, καθώς και τυχόν στρατηγικές για την αντιμετώπισή τους. Ως θέμα έχει επιλεγεί η «Δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος», καθώς οι επιχειρήσεις είναι σημαντικοί φορείς για την κατανόηση των προκλήσεων, την ανάδειξη καλών πρακτικών και τον σχεδιασμό ολιστικών δράσεων για βιώσιμη ανάπτυξη.

Ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σύντομα.

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ