Εκδήλωση Υπουργείου Εργασίας «Η Επίδραση της Τεχνολογίας στην εργασία και τις επιχειρήσεις σε ένα εκθετικά μεταβαλλόμενο περιβάλλον»

Μια άκρως ενδιαφέρουσα ανάλυση και συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΑ, για τις τεχνολογίες, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τις αναγκαίες ψηφιακές δεξιότητες και την επίδραση τους  στην εργασία και τις επιχειρήσεις.  Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το λεξικό για τους 100+1 Όρους των νέων τεχνολογιών των συγγραφέων Κωνσταντίνου Αγραπιδά, Γενικού Διευθυντή Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας και του Δημήτρη Πανόπουλου, αναλυτή δεδομένων για την αγορά εργασίας.

Στην εκδήλωση, ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ, κ. Α. Χατζόπουλος παρουσίασε τις σύγχρονες προκλήσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της αγοράς εργασίας, τις οποίες οι επιχειρήσεις καλούνται να αντιμετωπίσουν με αποτελεσματικό σχεδιασμό και με συμπεριληπτική αντίληψη, με στόχο τη δημιουργία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου. Επίσης, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του ΣΕΒ που στοχεύουν στην εκπλήρωση του παραπάνω στόχου καθώς και στην ανάγκη μεταρρύθμισης του συστήματος κατάρτισης και επανακατάρτισης στη χώρα μας, ώστε να ανταποκρίνεται στις πραγματικές και στις σύγχρονες ανάγκες των επιχειρήσεων.

Στην εκδήλωση παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Κ. Χατζηδάκη, τον κ. Λ. Χριστόπουλο, Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γ. Στουρνάρα, και ο κ. Α. Τσιμπούκη, Γενικό Διευθυντή της Cisco για την Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Νίκος Υποφάντης, ενώ παρευρέθησαν εκπρόσωποι επιχειρηματικών φορέων, επιχειρήσεων και οργανισμών.

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ