Ελλάδα – Γαλλία: Γέφυρες ανάπτυξης και ευημερίας

Άρθρο κ. Ευθύμιου Ο. Βιδάλη, Προέδρου της ΕΕ του ΣΕΒ, στα Νέα

Ο ΣΕΒ καλωσορίζει τη Δευτέρα 9 Μαΐου, την υψηλού επίπεδου επιχειρηματική αντιπροσωπεία του MEDEF, του ομόλογου συνδέσμου επιχειρήσεων και βιομηχανιών από την Γαλλία, στη χώρα μας, για τριήμερη επίσκεψη εργασίας.
Με το MEDEF συνεχίζουμε τη μακροχρόνια, δημιουργική συνεργασία, και στόχος της επίσκεψης είναι να διευρύνουμε περαιτέρω τις άριστες σχέσεις των δύο επιχειρηματικών κοινοτήτων, αλλά και να εντοπιστούν εμπορικές και επενδυτικές ευκαιρίες τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Η γαλλική αντιπροσωπεία αποτελείται από τον Πρόεδρο κ. Geoffroy Roux de Bézieux και 5 υψηλόβαθμα στελέχη του MEDEF καθώς και από 27 επιχειρηματίες και στελέχη που εκπροσωπούν 23 κορυφαίες γαλλικές εταιρείες, διεθνώς αναγνωρισμένες στον τομέα τους.

Αρκετές από αυτές είναι καλά εδραιωμένες στην Ελλάδα, με αρκετές από αυτές να διαθέτουν παραγωγική βάση στη χώρα μας, ενώ άλλες έρχονται για να διερευνήσουν νέες ευκαιρίες που προσφέρει η ελληνική αγορά, σε μια σειρά από δυναμικούς τομείς, όπως η ψηφιακή τεχνολογία, η ενέργεια, τα φάρμακα, τα καλλυντικά, τα τρόφιμα, οι μεταφορές, οι έξυπνες πόλεις, οι κατασκευές, η ναυτιλία, και ο τουρισμός.

Οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι πολύ σημαντικές. Το 2021 ο όγκος των επιχειρηματικών συναλλαγών μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας αυξήθηκε κατά 11.2%. Οι ελληνικές εξαγωγές προς τη Γαλλία ανήλθαν σε €1,8 δισ., αυξημένες κατά 4,4% σε σχέση με το 2020 και οι εισαγωγές €2,5 δισ., αυξημένες κατά 16,7%. Η Γαλλία, ήταν ο 5ος μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στην Ελλάδα, με επενδύσεις συνολικού ύψους €1,49 δισ., σε νευραλγικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας όπως η ενέργεια, ο τουρισμός και η πράσινη ανάπτυξη.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του MEDEF, εκτός από πολλές διμερείς επιχειρηματικές συζητήσεις, περιλαμβάνει και συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους, για το επιχειρηματικό περιβάλλον και τα έργα ανθεκτικότητας και ανάκαμψης, στα οποία οι γαλλικές επιχειρήσεις μπορούν να παρέχουν σημαντική τεχνογνωσία και υποστήριξη ώστε να υλοποιηθούν σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Πιστεύουμε ότι ανοίγουμε ένα ακόμα σημαντικό κεφάλαιο στις σχέσεις των δύο χωρών, που θα δημιουργήσει αξία στις κοινωνίες μας και που θα σφυρηλατήσει περαιτέρω τους ισχυρούς δεσμούς και την κοινή πίστη στις ευρωπαϊκές αξίες.

X

  Στοιχεία εταιρίας
  Επωνυμία επιχείρησης*
  Tαχ. δ/νση διοίκησης
  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
  Έτος ίδρυσης
  Αριθμός εργαζομένων
  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας
  Oνοματεπώνυμο*
  Email
  Τηλ
  X

   Το όνομά σας *
   Το επίθετό σας *
   Email *
   Τηλέφωνο επικοινωνίας
   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.

   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας
    Επωνυμία επιχείρησης*
    Tαχ. δ/νση διοίκησης
    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
    Έτος ίδρυσης
    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας
    Oνοματεπώνυμο*
    Email
    Τηλ