Ευάγγελος Χρυσάφης

27 Ιουνίου 2024 | Οι άνθρωποί μας
Θεματικές:

Αντιπρόεδρος και Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ METLEN για Ρυθμιστικά και Στρατηγικά Θέματα Ενέργειας & Εργων Υποδομών / Πρόεδρος ΜΕΤΚΑ ΑΤΕ.

Ο Ευάγγελος Χρυσάφης έχει συνδέσει την πολυετή του καριέρα με την πορεία της MYTILINEOS (σήμερα Metlen Energy and Metals) συμπληρώνοντας φέτος 23 συναπτά χρόνια παρουσίας. Η Metlen έχει σήμερα διεθνή παρουσία σε πέντε ηπείρους, και περισσότερες από 40 χώρες.

Ανέλαβε την θέση του Γενικού Διευθυντή Νομικών και Ρυθμιστικών Θεμάτων του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ το 2009. Έχει διατελέσει μεταξύ άλλων μέλος των Δ.Σ. της Αλουμίνιον της Ελλάδας και της Protergia (πριν την απορρόφησή τους από την MYTILINEOS) καθώς και του Ελληνικού Συνδέσμου Ανεξάρτητων Εταιριών Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΣΑΗ). Από το 2018 εκτελεί χρέη Εκτελεστικού Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και είναι Εντεταλμένος Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Metlen για ρυθμιστικά θέματα και θέματα στρατηγικής. Aπό το 2023 είναι επίσης Πρόεδρος της ΜΕΤΚΑ ΑΤΕ (θυγατρική της Metlen στο τομέα κατασκευής έργων υποδομών).

Η δράση του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με ιστορικές αλλαγές στο Ευρωπαϊκό και κατ’ επέκταση το εγχώριο ρυθμιστικό περιβάλλον, ιδίως την απελευθέρωση των αγορών αερίου και ηλεκτρισμού και τη διασφάλιση ανταγωνιστικού κόστους ενέργειας για την ενεργοβόρο βιομηχανία της Ελλάδας. Υποστηρίζοντας την Επιτροπή Ενέργειας του ΣΕΒ, συνέβαλε ενεργά στην εισαγωγή ρυθμιστικών μέτρων, καταλυτικών για την ελάφρυνση του ενεργειακού κόστους της βιομηχανίας και την ασφάλεια εφοδιασμού.

Είναι δικηγόρος, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μιλά Αγγλικά και Γερμανικά. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1989 όταν και εγγράφεται ως δικηγόρος στα μητρώα του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκη.

X

  Στοιχεία εταιρίας

  Επωνυμία επιχείρησης*

  Tαχ. δ/νση διοίκησης

  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

  Έτος ίδρυσης

  Αριθμός εργαζομένων

  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας

  Oνοματεπώνυμο*

  Email

  Τηλ

  X

   Το όνομά σας *

   Το επίθετό σας *

   Email *

   Τηλέφωνο επικοινωνίας

   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας.

   X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ