Δ. Παπαλεξόπουλος: “Η πανδημία επιταχύνει την αναγκαία προσαρμογή μας στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας: τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την πράσινη ανάπτυξη”, 1/10/2020

Στο 4ο Economist Sustainability Summit για την περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης και της Μεσογείου, συμμετείχε ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου. Στο πάνελ με θέμα “Drawing the lessons of the pandemic: Towards EU strategic autonomy and health sovereignty”, συμμετείχαν επίσης ο Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής και ο Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ στην τοποθέτησή του, ανέφερε μεταξύ άλλων: “Η πανδημία επιταχύνει την αναγκαία προσαρμογή μας στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας: τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την πράσινη ανάπτυξη. Στην Ευρώπη υπάρχει κοινωνική και πολιτική βούληση για απανθρακοποίηση και στροφή στην πράσινη ανάπτυξη. Αλλά κ αι οι επιχειρήσεις ενστερνίζονται μία θετική αντιμετώπιση της πράσινης ανάπτυξης. Δεν βλέπουν μόνο την επιβολή κόστους για την επίτευξη αναγκαίου στόχου αλλά και ευκαιρίες για νέα προϊόντα, νέες αγορές, καινοτομία. Η ιστορία διδάσκει ότι τέτοια ευθυγράμμιση κοινωνικής, πολιτικής βούλησης και επιχειρήσεων προοιωνίζει σημαντικές και γρήγορες αλλαγές. Για την Ελλάδα, τα επόμενα 5 χρόνια προσφέρουν μία μοναδική ευκαιρία να μεταμορφώσουμε την οικονομία μας, αγκαλιάζοντας την πράσινη ανάπτυξη, σε συνδυασμό με την ψηφιακή επανάσταση. Η χώρα μας έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα σε πολλούς επιμέρους τομείς, το ευρωπαϊκό πλαίσιο στηρίζει, οι πόροι προσφέρονται. Το ζητούμενο είναι να επιταχυνθούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και ταυτόχρονα όμως να διασφαλιστούν η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής παραγωγής και η διαθεσιμότητα επαρκούς ενέργειας σε ανταγωνιστικό κόστος για όλους”.

X

  Στοιχεία εταιρίας
  Επωνυμία επιχείρησης*
  Tαχ. δ/νση διοίκησης
  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
  Έτος ίδρυσης
  Αριθμός εργαζομένων
  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας
  Oνοματεπώνυμο*
  Email
  Τηλ
  X

   Το όνομά σας *
   Το επίθετό σας *
   Email *
   Τηλέφωνο επικοινωνίας
   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.

   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας
    Επωνυμία επιχείρησης*
    Tαχ. δ/νση διοίκησης
    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
    Έτος ίδρυσης
    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας
    Oνοματεπώνυμο*
    Email
    Τηλ