ManpowerGroup:Γυναίκες, Έχουμε Θέμα – Μόλις 1 στις 4 γυναίκες συζητά πώς να αναπτύξει δεξιότητες Ηγεσίας κατά τη διάρκεια Συζητήσεων Καριέρας

6 Ιουνίου 2017 | Νέα Μελών
Η Right Management, μέλος της ManpowerGroup επιταχύνει την ισότητα των φύλων μέσω παροχής Πρακτικών Βημάτων στους εργοδότες, με αρχικό βήμα το σχεδιασμό αποτελεσματικών «Συζητήσεων Καριέρας»

Η έλλειψη συζητήσεων καριέρας μέσα στην εργασία επηρεάζει δυσανάλογα τις γυναίκες, σύμφωνα με το άρθρο που δημοσιεύθηκε από τη Right Management, μέλος της ManpowerGroup (NYSE: MAN). Μόνο μία στις τέσσερις γυναίκες πραγματοποιεί «συζητήσεις καριέρας» με τον προϊστάμενό της με εστίαση στην ανάπτυξη δεξιοτήτων Ηγεσίας. Αυτό συμβαίνει σε μια εποχή όπου η πρόοδος προς την ισότητα των φύλων έχει καθυστερήσει ενώ ορισμένοι λένε ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί μετά από άλλα 17 χρόνια. Το άρθρο ” Γυναίκες, Έχουμε Θέμα” παρουσιάζει την έρευνα και τα πρακτικά βήματα προκειμένου να βοηθήσει τους εργοδότες να πετύχουν την ισότητα των φύλων μέσα από το ευκολότερο και πιο αποδοτικό βήμα: τις Συζητήσεις Καριέρας.

Οι κλάδοι που επηρεάζονται περισσότερο από την τεχνητή νοημοσύνη, τη ψηφιοποίηση και τη ρομποτική θα παρουσιάσουν δυσανάλογο αντίκτυπο στις γυναίκες. Οι γυναίκες υπο-εκπροσωπούνται σε αναπτυσσόμενους κλάδους, όπως τον κλάδο του IT, της αρχιτεκτονικής και της μηχανικής ενώ υπερ-εκπροσωπούνται σε θέσεις διοικητικής, οικονομικής και λογιστικής υποστήριξης. Οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι η ευμάθεια των γυναικών – η επιθυμία και η ικανότητα εκμάθησης νέων δεξιοτήτων που διατηρούν μακροπρόθεσμα την επαγγελματική επάρκεια- ενθαρρύνεται ενώ παράλληλα δίνεται η ευκαιρία εξερεύνησης πρόσθετων επιλογών σταδιοδρομίας.

“Οι εργοδότες οφείλουν να επενδύσουν σε συζητήσεις καριέρας για να αναπτύξουν και να διακρατήσουν τις γυναίκες. Οφείλουν να διασφαλίσουν ότι θα διαθέτουν τις αναγκαίες δεξιότητες για να ωφεληθούν από τις αλλαγές στους κλάδους και στις θέσεις εργασίας, προκειμένου να μην μείνουν πίσω” σχολιάζει η Μάρα Swan, Vice President, Global Strategy & Talent, ManpowerGroup and Global Brand Lead for Right Management. “Ενώ δεν μπορούμε να επιβραδύνουμε το ρυθμό της τεχνολογικής προόδου, μπορούμε να επενδύσουμε στις δεξιότητες των εργαζομένων ώστε να αυξηθεί η συνάφεια και η ευελιξία των ανθρώπων και των επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως φύλου ή κοινωνικής προέλευσης. Ευτυχώς, οι άνδρες δεν διαθέτουν το δικό τους αποκλειστικό μερίδιο στην ευμάθεια! Η καλλιέργεια της ευμάθειας και της αναβάθμισης δεξιοτήτων αφορά τόσο τους εργοδότες όσο και τα άτομα».

Διαβάστε εδώ περισσότερα.

ManpowerGroup

Η ManpowerGroup®, η κορυφαία διεθνώς εταιρία παροχής λύσεων ανθρώπινου δυναμικού, βοηθά τους οργανισμούς να εξελίσσονται σε έναν κόσμο που αλλάζει γρήγορα, παρέχοντας υπηρεσίες όπως η εύρεση, η αξιολόγηση, η ανάπτυξη και η διαχείριση ταλέντων. Αναπτύσσουμε καινοτόμες λύσεις για περισσότερους από 400.000 πελάτες και συνδέουμε πάνω από 3 εκατομμύρια ανθρώπους σε ουσιαστικές θέσεις εργασίας.

Η εξειδικευμένη οικογένεια των “brands” μας – Manpower®, Experis®, Right Management® και ManpowerGroup® Solutions – δημιουργεί σημαντική αξία για τους υποψηφίους και πελάτες σε 80 χώρες εδώ και σχεδόν 70 χρόνια. Το 2017, η ManpowerGroup βραβεύτηκε ως “World’s Most Ethical Companies” για 7η συνεχή χρονιά και αναδείχτηκε ως “Fortune’s Most Admired Companies”.

 

 

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας
  Επωνυμία επιχείρησης*
  Tαχ. δ/νση διοίκησης
  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
  Έτος ίδρυσης
  Αριθμός εργαζομένων
  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας
  Oνοματεπώνυμο*
  Email
  Τηλ
  X

   Το όνομά σας *
   Το επίθετό σας *
   Email *
   Τηλέφωνο επικοινωνίας
   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.

   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας
    Επωνυμία επιχείρησης*
    Tαχ. δ/νση διοίκησης
    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
    Έτος ίδρυσης
    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας
    Oνοματεπώνυμο*
    Email
    Τηλ