ITA Group: Πλήρης Εξαγορά της Τηλεθέρμανσης Σερρών από τον Όμιλο ΙΤΑ

23 Μαρτίου 2017 | Νέα Μελών
Ολοκληρώθηκε πρόσφατα, σε εξαιρετικό κλίμα μεταξύ των δύο μερών,  η συμφωνία μεταξύ του ομίλου ΙΤΑ του Αντώνη Γερασίμου και της Γερμανικής TECHEM, των μέχρι πρότινος δηλαδή συνεταίρων στη ΘΕΡΜΗ ΣΕΡΡΩΝ. Πρόκειται  για σημαντική επένδυση εκ μέρους του Ομίλου για την απόκτηση του πλήρους ελέγχου των εταιρειών. Ο Όμιλος ΙΤΑ γίνεται πλέον αποκλειστικός μέτοχος της ΘΕΡΜΗΣ και της ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ομίλου εταιρειών ΙΤΑ, Αντώνης Γερασίμου, “η απόφαση αυτή, σε συνθήκες κρίσης, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελληνική οικονομία, στην επιχειρηματικότητα και στην ιδιαίτερη δυναμική της περιοχής των Σερρών. Πρόθεση μας είναι να δώσουμε νέα ώθηση στην επιχείρηση με τις σχεδιαζόμενες νέες επενδύσεις, ξεκινώντας με την αναβάθμιση και επέκταση του δικτύου διανομής σε περισσότερες γειτονιές των Σερρών και την αύξηση της ισχύος του σταθμού συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας. Επιπλέον, σχεδιάζουμε την αναβάθμιση των υπηρεσιών της τηλεθέρμανσης με νέα προγράμματα και την εισαγωγή νέων τεχνολογιών που θα επιτρέψουν στους καταναλωτές εύκολη και οικονομική πρόσβαση αλλά και αυτονομία στη λειτουργία. Το πιο σημαντικό, η νέα ευέλικτη τιμολογιακή πολιτική αποτελεί προτεραιότητα της νέας «Τηλεθέρμανσης», με επανασχεδιασμένα πακέτα υπηρεσιών και προγράμματα προσαρμοσμένα στις τρέχουσες δύσκολες οικονομικές συνθήκες”.
Για την ιστορία, η ΘΕΡΜΗ ΣΕΡΡΩΝ σχεδίασε, κατασκεύασε και λειτουργεί από το 2007 στην πόλη των Σερρών τη μοναδική ιδιωτική τηλεθέρμανση στην Ελλάδα τροφοδοτούμενη από έναν κεντρικό σταθμό συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας, στα όρια της πόλης, με καύση φυσικού αερίου.
Στα δέκα χρόνια της λειτουργίας της αποτελεί πρότυπο αποδοτικής λειτουργίας, αξιοπιστίας και ασφάλειας παρέχοντας οικονομική και  περιβαλλοντικά φιλική θέρμανση. Έχει βραβευτεί από την TUV Hellas για την καινοτόμο δράση της, την πιστή εφαρμογή των Προτύπων Διασφάλισης Ποιότητας, τη συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο και την παροχή υπηρεσιών ποιότητας στον καταναλωτή.

ΙΤΑ Group

Ο όμιλος εταιρειών ΙΤΑ ιδρύθηκε το 1988 με σκοπό την αξιοποίηση της σημαντικής γνώσης και εμπειρίας των ιδρυτών και των συνεργατών του στα πεδία της εφαρμοσμένης μηχανικής και της χρηματοδότησης και διαχείρισης έργων. Το 1996 απορρόφησε τη μελετητική εταιρεία EUROEN, ειδικευμένη σε μελέτες ενεργειακών έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ).

Υπήρξε πρωτοπόρος στην Ευρώπη στην ανάπτυξη έργων ΑΠΕ με έμφαση στην αιολική ενέργεια. Εδώ και 30 χρόνια ο όμιλος εταιρειών ΙΤΑ διατηρεί την αναπτυξιακή δυναμική του και τον ενεργειακό & περιβαλλοντικό προσανατολισμό του και λειτουργεί ως σύμβουλος, μελετητής, κατασκευαστής και επενδυτής σχετικών έργων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται επίσης στην ανάπτυξη Σταθμών Συμπαραγωγής και δικτύων Τηλεθέρμανσης με εφαρμογές σε νέας τεχνολογίας θερμοκήπια και δίκτυα θέρμανσης πόλεων, καθώς και σε καινοτόμες περιβαλλοντικές εφαρμογές, όπως  μονάδες αφαλάτωσης με χρήση ΑΠΕ και νέες τεχνολογίες διαχείρισης στερεών αποβλήτων.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας
  Επωνυμία επιχείρησης*
  Tαχ. δ/νση διοίκησης
  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
  Έτος ίδρυσης
  Αριθμός εργαζομένων
  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας
  Oνοματεπώνυμο*
  Email
  Τηλ
  X

   Το όνομά σας *
   Το επίθετό σας *
   Email *
   Τηλέφωνο επικοινωνίας
   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.

   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας
    Επωνυμία επιχείρησης*
    Tαχ. δ/νση διοίκησης
    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
    Έτος ίδρυσης
    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας
    Oνοματεπώνυμο*
    Email
    Τηλ