INTRALOT: Διεύρυνση των στρατηγικών συμμαχιών στο εξωτερικό

12 Απριλίου 2016 | Νέα Μελών
Η INTRALOT ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ EUROBET
6 Απριλίου 2016
Ευθυγραμμιζόμενη με τη στρατηγική ανάπτυξής της, η οποία δίνει έμφαση στη σύναψη στρατηγικών συμμαχιών με ισχυρούς τοπικούς παίκτες, η INTRALOT συμφώνησε την εξαγορά στρατηγικού μεριδίου της Eurobet, κορυφαίας εταιρείας τυχερών παιχνιδιών στην Βουλγαρία, μέσω της βουλγαρικής θυγατρικής της, BILOT. Διαθέτοντας ήδη ισχυρή παρουσία στην Βουλγαρία κατέχοντας από το 2002 μερίδιο 49% της Eurofootball, εταιρείας που προσφέρει ζωντανό στοίχημα και στοίχημα προκαθορισμένης απόδοσης μέσω ενός δικτύου 850 σημείων πώλησης, η INTRALOT θα ενδυναμώσει περαιτέρω την παρουσία της στη χώρα εξαγοράζοντας μερίδιο 49% της Eurobet, η οποία προσφέρει στη βουλγαρική αγορά αριθμοπαιχνίδια  και ξυστά λαχεία μέσω ενός δικτύου 1.100 σημείων πώλησης σε όλη τη χώρα. Η αλληλοσυμπλήρωση των προϊόντων των δύο εταιρειών θα οδηγήσει στην ενίσχυση των δραστηριοτήτων της INTRALOT μέσα σε μια πιο συγκεντρωμένη αγορά.

INTRALOT: ΑΥΞΗΣΗ 13,6% ΤΟΥ EBIDTA ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΙΜΗ ΒΑΣΗ
31 Μαρτίου 2016
Τα οικονομικά αποτελέσματα της INTRALOT για το 2015 απέδειξαν την ανθεκτικότητα της εταιρείας και τις δυνατότητες ανάπτυξής της σε μία ιδιαίτερα απαιτητική περίοδο, με κύρια στοιχεία τη διατήρηση εσόδων και κερδών EBITDA, καθώς και τις θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές το τελευταίο τρίμηνο του έτους. Τα νέα συμβόλαια και οι ανανεώσεις συμβολαίων υπογραμμίζουν την ικανότητα της να διατηρεί και να επεκτείνει τις δραστηριότητες της σε επιλεγμένες αγορές σε όλον τον κόσμο. Η INTRALOT παραμένει προσηλωμένη στη μετάβαση της από μία εταιρεία με έμφαση στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένων έργων σε μία εταιρεία εξειδικευμένη στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών για όλες τις αγορές. Ταυτόχρονα, η εταιρεία επεκτείνει το παγκόσμιο δίκτυο συνεργασιών της σε χώρες, όπου διαθέτει άδειες λειτουργίας τυχερών παιχνιδιών και συμβόλαια διαχείρισης, με στόχο να επαναπροσδιορίσει την παρουσία της στις διεθνείς αγορές, να απελευθερώσει κεφάλαιο ανάπτυξης και να αποκαλύψει την πλήρη δυναμική της ως στρατηγικά τοποθετημένης στην παγκόσμια σκηνή τυχερών παιχνιδιών.

Τα κυριότερα σημεία των αποτελεσμάτων 12μηνου 2015:

 • 13,6% αύξηση του EBITDA σε συγκρίσιμη βάση το 2015 (+8,0% το 4ο τρίμηνο 2015)
 • 3,5% αύξηση του EBITDA το 4ο τρίμηνο του 2015, ετήσια αύξηση 1,0%  
 • 2,2% αύξηση των εσόδων του Ομίλου το 4ο τρίμηνο 2015. Ετήσια αύξηση 3,3% 
 • Θετικές ταμειακές ροές το 4ο τρίμηνο 2015. Μείωση του καθαρού δανεισμού κατά €6,4 εκατ. το 4ο τρίμηνο
 • Διατήρηση του μεριδίου αγοράς στα Συστήματα Λοταριών και των Σχετικών Υπηρεσιών. Μερίδιο 28% στους διεθνείς διαγωνισμούς το 2015
 • Σημαντικά νέα συμβόλαια και ανανεώσεις συμβολαίων σε ώριμες αγορές (ΗΠΑ, Ολλανδία) και Αφρική
 • Η στρατηγική συμμαχία με την Gamenet αποτελεί ορόσημο στη στρατηγική συνεργασιών με ισχυρούς τοπικούς παίκτες 
 • Υλοποίηση προϊοντικής στρατηγικής: επένδυση στην Bit8. Κατοχύρωση για 21 νέες πατέντες, αυξάνοντας των αριθμό των πατεντών σε 120. Ανάπτυξη και ολοκλήρωση νέας διαδραστικής πλατφόρμας CANVAS ® (δυναμικό σύστημα διαχείρισης περιεχομένου)

H INTRALOΤ ΑΝΑΝΕΩΝΕΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ
30 Μαρτίου 2016
Σε συνέχεια των επιτυχημένων δραστηριοτήτων της στην Λατινική Αμερική και τις σχέσεις εμπιστοσύνης που έχει οικοδομήσει με τους συνεργάτες της, η INTRALOT μέσω της θυγατρικής της, INTRALOT do Brasil, υπέγραψε 6ετή ανανέωση συμβολαίου, ώστε να συνεχίσει να διαχειρίζεται τη λοταρία της Πολιτείας Minas Gerais, στην Βραζιλία. Το νέο συμβόλαιο υπεγράφη μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του πρώτου εξαετούς συμβολαίου, κατά το οποίο συγκεντρώθηκαν σημαντικοί πόροι για την ενίσχυση πρωτοβουλιών κοινωνικής πολιτικής και στήριξης της εκπαίδευσης και της υγειονομικής περίθαλψης στην περιοχή. Κατά τη διάρκεια του πρώτου συμβολαίου η INTRALOT εγκατέστησε περισσότερα από 2.500 τερματικά σε ένα δίκτυο 1.700 σημείων πώλησης σε όλη την πολιτεία. Σήμερα, η INTRALOT προσφέρει πέντε παιχνίδια (Keno, Multiplix, Minas 5, Lotomias και Totolot) και αναμένεται να επεκτείνει ακόμα περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο παιχνιδιών προσθέτοντας Virtual Games, αρχικά σε 400 σημεία πώλησης, και τυχερά παιχνίδια μέσω εναλλακτικών καναλιών. Η INTRALOT θα συνεχίσει να έχει την πλήρη διαχείριση του έργου, περιλαμβανομένων όλων των υπηρεσιών, ενώ εστιάζοντας στην υλοποίηση των στρατηγικών στόχων της εταιρείας στην περιοχή και με στόχο τη μεγιστοποίηση των κοινωνικών οφελών, θα προωθήσει το Υπεύθυνο Παιχνίδι και τη δημιουργία αξίας για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

INTRALOT: ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ GAMENET ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
21 Μαρτίου 2016
Η INTRALOT υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) με την Trilantic Capital Partners Europe, τον κύριο μέτοχο της Gamenet S.p.A στην Ιταλία, με αντικείμενο τη συγχώνευση των δραστηριοτήτων της INTRALOT στην Ιταλία σε αυτές της Gamenet. Η συμφωνία θα δημιουργήσει έναν ισχυρό Όμιλο, που θα αξιοποιήσει την αλληλοσυμπλήρωση των δραστηριοτήτων των δύο εταίρων (INTRALOT Italia και Gamenet). H Gamenet είναι μία ισχυρή δύναμη, όσον αφορά στην ιταλική αγορά VLT και AWP, ενώ η INTRALOT λειτουργεί περισσότερα από 600 πρακτορεία στοιχήματος και έχει αναδειχθεί σε ηγέτιδα δύναμη του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών, τόσο ως προμηθευτής λύσεων, όσο και ως διοργανωτής  επίγειων τυχερών παιχνιδιών. Αυτή η συμφωνία έρχεται ως απάντηση στο μεγάλο κύμα συγκέντρωσης της αγοράς, τόσο διεθνώς όσο και στην Ιταλία, καθώς όλοι οι «παίκτες» προσπαθούν να διευρύνουν την ποικιλία των προϊόντων τους και να αυξήσουν το μερίδιο αγοράς που κατέχουν, ώστε να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους και να αυξήσουν την πελατειακή βάση τους. Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, αναμένεται ότι ο Όμιλος INTRALOT θα ελέγχει το 20% της συνδυασμένης δραστηριότητας, με ένα δίκτυο περίπου 800 σημείων πώλησης στοιχήματος, τα οποία θα συνεχίσουν να φέρουν το εμπορικό σήμα της INTRALOT, περίπου 8.200 VLT και περισσότερα από 50.000 AWP.

INTRALOT

Η INTRALOT, εισηγμένη εταιρεία που ιδρύθηκε το 1992, έχει αναδειχθεί σε ηγέτιδα δύναμη του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών, τόσο ως προμηθευτής λύσεων, όσο και ως διοργανωτής τυχερών παιχνιδιών σε 55 κράτη και πολιτείες του κόσμου με ρυθμιζόμενη αγορά τυχερών παιχνιδιών. Με έσοδα €1,32 δισ. και περισσότερους από 5.300 εργαζομένους το 2016, η INTRALOT αποτελεί μία ισχυρή εταιρεία, τοποθετημένη στρατηγικά ώστε να προσφέρει στις λοταρίες και τους οργανισμούς τυχερών παιχνιδιών σε όλον τον κόσμο ευέλικτα, σταθερά και ασφαλή προϊόντα και υπηρεσίες. Η INTRALOT διαχειρίζεται κατά μέσο όρο ετησίως συνολικές πωλήσεις τυχερών παιχνιδιών €23,4 δισ. και έχει εγκαταστήσει και διαχειρίζεται διεθνώς 300.000 τερματικά.

Η INTRALOT έχει επενδύσει σε ένα χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών επόμενης γενιάς, ώστε να υποστηρίξει τον εκσυγχρονισμό των λοταριών με ψηφιακές λύσεις, οι οποίες εστιάζουν στις σύγχρονες ανάγκες των παικτών, προσφέροντας ταυτόχρονα ψυχαγωγικές εμπειρίες μέσα από όλα τα κανάλια διανομής και όλα τα είδη περιεχομένου (Λοταρία, Στοίχημα, Interactive, VLT). Η νέα στρατηγική σχεδιασμού προϊόντων “All about the Player” εστιάζει στις σύγχρονες καταναλωτικές τάσεις και τις δυνατότητες των τεχνολογιών πληροφορικής για την αξιοποίηση των Big Data και την εξατομικευμένη εμπειρία παιχνιδιού. Παράλληλα, η INTRALOT έχει υιοθετήσει μία στρατηγική διεθνούς ανάπτυξης που αξιοποιεί συνέργειες κάθε είδους με τοπικούς εταίρους στις χώρες δραστηριότητας, οι οποίες διευρύνουν τις δυνατότητες διείσδυσής της και εμπλουτίζουν το χαρτοφυλάκιο προϊόντων σε τοπικές αγορές.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας
  Επωνυμία επιχείρησης*
  Tαχ. δ/νση διοίκησης
  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
  Έτος ίδρυσης
  Αριθμός εργαζομένων
  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας
  Oνοματεπώνυμο*
  Email
  Τηλ
  X

   Το όνομά σας *
   Το επίθετό σας *
   Email *
   Τηλέφωνο επικοινωνίας
   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.

   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας
    Επωνυμία επιχείρησης*
    Tαχ. δ/νση διοίκησης
    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
    Έτος ίδρυσης
    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας
    Oνοματεπώνυμο*
    Email
    Τηλ