Holcim: Αναγνωρίζεται ως παγκόσμιος ηγέτης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

14 Δεκεμβρίου 2021 | Νέα Μελών

Η Holcim, μητρική εταιρία του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, αναγνωρίζεται ως παγκόσμιος ηγέτης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής λαμβάνοντας την κατάταξη A του CPD για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά

 • Αναγνώριση της ηγετικής θέσης της εταιρίας από το CDP με κατάταξη Α για το κλίμα και το νερό
 • Οι ινδικές επιχειρήσεις ACC και Ambuja Cement της Holcim εισέρχονται στη λίστα A του CDP

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Holcim, μητρική εταιρία του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, κατατάσσεται ως παγκόσμιος ηγέτης για το κλίμα στη «Λίστα Α» για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και στην Α- για την ασφάλεια των υδάτων του CDP. Οι αξιολογήσεις αυτές του CDP αναδεικνύουν τη διαφάνεια και τις δράσεις της Holcim για τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής και την προστασία των υδάτινων πόρων. Με τη βιωσιμότητα να βρίσκεται στον πυρήνα ολόκληρου του ομίλου εταιρειών της Holcim, οι ινδικές θυγατρικές ACC και Ambuja Cement εισήλθαν στη φετινή «Λίστα A» του CDP για το κλίμα και το νερό, αντίστοιχα.

Ο Jan Jenisch, Διευθύνων Σύμβουλος της Holcim, δήλωσε σχετικά «Η βαθμολογία Α για το κλίμα που έλαβε φέτος η Holcim από το CDP για δεύτερη χρονιά αποτελεί σημαντική αναγνώριση της προόδου μας ως ο ηγέτης του κλάδου που οδηγεί τη μετάβαση προς ένα κλιματικά ουδέτερο κλάδο σύμφωνα με τους στόχους μας για το 2050, οι οποίοι επικυρώθηκαν από SBTi. Με βάση την παρουσίαση της στρατηγικής μας για την προστασία της φύσης, θέσαμε νέους και φιλόδοξους στόχους για την επίτευξη της προστασίας του νερού σε όλες τις εταιρίες μας παγκοσμίως, με τους συναδέλφους μας από την Ambuja στην Ινδία να έχουν το προβάδισμα. Η φετινή κατάταξη του CDP αποτελεί αναγνώριση του σημαντικού έργου που επιτελούν οι 70.000 άνθρωποί μας σε όλο τον κόσμο αλλά και κίνητρο για όλους μας να συνεχίσουμε να ανεβάζουμε τον πήχη ψηλότερα».

Ο Paul Simpson, Διευθύνων Σύμβουλος του CDP, ανέφερε «Η ανάληψη ηγετικού ρόλου όσον αφορά στη διαφάνεια και τις στοχευμένες πρωτοβουλίες για το περιβάλλον είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα που μπορούν να κάνουν οι επιχειρήσεις, ακόμη περισσότερο φέτος που είναι το έτος της COP26 και της Έκτης Έκθεσης Αξιολόγησης της IPCC. Ο ηγετικός ρόλος του ιδιωτικού τομέα είναι ουσιαστικής σημασίας για την επίτευξη των παγκόσμιων στόχων για έναν ισότιμο κόσμο με καθαρό μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα και προτεραιότητα την προστασία της φύσης. Η «Λίστα Α» τιμά τις εταιρίες που προετοιμάζονται για να διαπρέψουν στην οικονομία του μέλλοντος αναλαμβάνοντας δράση σήμερα».

Η φετινή κατάταξη αναγνωρίζει τους φιλόδοξους στόχους και τις δράσεις της Holcim για την επιτάχυνση της απανθρακοποίησης του κλάδου. Καθιστά την πράσινη δόμηση μεγάλης κλίμακας εφικτή με τις παγκοσμίως πρώτες σειρές πράσινου σκυροδέματος ECOPact και πράσινου τσιμέντου ECOPlanet. Προωθεί την κυκλική οικονομία για την οικοδόμηση καινούριων αξιοποιώντας των παλιών, ως ο παγκόσμιος ηγέτης στην ανακύκλωση με στόχο τους 100 εκατ. τόνους ανακυκλωμένων υλικών έως το 2025, συμπεριλαμβανομένων 10 εκατ. τόνων αποβλήτων κατασκευών και κατεδαφίσεων. Προάγει την έξυπνη σχεδίαση, ώστε να χτίζει περισσότερα με λιγότερα υλικά, αξιοποιώντας τεχνολογίες όπως η εκτύπωση 3D όπου χρησιμοποιούνται 70% λιγότερα υλικά διατηρώντας υψηλά τις επιδόσεις τους. Διερευνά τεχνολογίες επόμενης γενιάς με στόχο το θετικό αποτύπωμα από την ψηφιοποίηση έως τη δέσμευση και αποθήκευση του άνθρακα.

Φέτος, το CDP χρησιμοποίησε τη λεπτομερή και ανεξάρτητη μεθοδολογία του για να αξιολογήσει τον αριθμό ρεκόρ των 13.000 επιχειρήσεων που ανταποκρίθηκαν. Κάθε χρόνο, το CDP κατανέμει βαθμολογία από το Α έως το Δ- βάσει της πληρότητας των γνωστοποιήσεων, της ευαισθητοποίησης και της διαχείρισης των περιβαλλοντικών κινδύνων και της επίδειξης βέλτιστων πρακτικών που σχετίζονται με την περιβαλλοντική ηγεσία.

Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.cdp.net/en/companies/companies-scores.

Holcim

Η Holcim χτίζει την πρόοδο για τον άνθρωπο και τον πλανήτη. Ως παγκόσμιος ηγέτης σε καινοτόμες και βιώσιμες κατασκευαστικές λύσεις, ο Όμιλος Holcim κάνει πραγματικότητα την ανάπτυξη πιο πράσινων πόλεων και πιο έξυπνων υποδομών, αλλά και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου σε ολόκληρο τον κόσμο. Με τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο της στρατηγικής της, η Holcim καθίσταται μια εταιρία καθαρού μηδενικού ισοζυγίου άνθρακα, έχοντας τους ανθρώπους και τις κοινότητές της στην καρδιά της επιτυχίας της. Η εταιρία προωθεί την κυκλική οικονομία ως o παγκόσμιος ηγέτης στην ανακύκλωση για να χτίζουμε περισσότερα με λιγότερα. Η Holcim είναι η εταιρία πίσω από μερικές από τις πιο αξιόπιστες επωνυμίες στον κλάδο των δομικών υλικών σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων των ACC, Aggregate Industries, Ambuja Cement, Disensa, Firestone Building Products, Geocycle, Holcim και Lafarge. Η Holcim αποτελείται από 70.000 ανθρώπους σε όλον τον κόσμο που θέλουν με πάθος να χτίζουν την πρόοδο για τον άνθρωπο και τον πλανήτη μέσα από τους τέσσερις επιχειρηματικούς τομείς: Τσιμέντο, Έτοιμο σκυρόδεμα, Αδρανή και Λύσεις & Προϊόντα.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

  Στοιχεία εταιρίας
  Επωνυμία επιχείρησης*
  Tαχ. δ/νση διοίκησης
  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
  Έτος ίδρυσης
  Αριθμός εργαζομένων
  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας
  Oνοματεπώνυμο*
  Email
  Τηλ
  X

   Το όνομά σας *
   Το επίθετό σας *
   Email *
   Τηλέφωνο επικοινωνίας
   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.

   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας
    Επωνυμία επιχείρησης*
    Tαχ. δ/νση διοίκησης
    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
    Έτος ίδρυσης
    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας
    Oνοματεπώνυμο*
    Email
    Τηλ