Απρ 09

Συνέδριο με τίτλο: “Industrial Technologies 2014 – Smart Growth through Research and Innovation”, 9-11 Απριλίου 2014

Η ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το 1ο εξάμηνο του 2014 αποτελεί βαρυσήμαντο γεγονός, ιδιαίτερα στην κρίσιμη φάση της προσπάθειας ανάταξης της δημόσιας εικόνας της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η διοργάνωση σημαντικών εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια των οποίων θα συζητηθούν θέματα στρατηγικού ενδιαφέροντος για την ευρωπαϊκή αλλά και την ελληνική οικονομία και τις ελληνικές επιχειρήσεις.
Στην κατεύθυνση αυτή, διοργανώνεται στην Αθήνα από 9 έως 11 Απριλίου 2014, στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, το Συνέδριο με θέμα “Industrial Technologies 2014 – Smart Growth through Research and Innovation”.
Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας και της Γενικής Διεύθυνσης Έρευνας και Καινοτομίας της Ε.Ε. Στη διοργάνωσή του συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς ο ΣΕΒ, το Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Αντικείμενο της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη της καινοτόμου ευρωπαϊκής βιομηχανικής παραγωγής και του ρόλου που διαδραματίζουν οι επιστημονικές περιοχές της Νανοτεχνολογίας, Νέων Υλικών και Βιομηχανικών Τεχνολογιών στην πορεία της ευρωπαϊκής βιομηχανίας προς το μέλλον.

Στόχος του είναι να διερευνήσει:
 • Ποιές βιομηχανικές τεχνολογίες αναμένεται να έχουν τη μεγαλύτερη επίδραση στην ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής βιομηχανίας με ορίζοντα το 2020, και ποιες πολιτικές μπορούν να τις προωθήσουν.
 • Ποιά είναι τα σημαντικότερα εμπόδια για την καινοτομία και πώς μπορούν να ξεπεραστούν.
 • Πως μπορεί η έρευνα και καινοτομία να αποτελέσει όχημα ανάπτυξης για οικονομίες σε κρίση.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 1000 σύνεδροι, που περιλαμβάνουν στελέχη σημαντικών ερευνητικών ιδρυμάτων και βιομηχανιών από τις χώρες-μέλη, κυβερνητικά στελέχη, κοινοτικούς αξιωματούχους, στελέχη θεσμικών και χρηματοδοτικών φορέων.

Το Συνέδριο αποτελεί ένα σημαντικό forum συνάντησης της ελληνικής βιομηχανίας με την ευρωπαϊκή ερευνητική και επιχειρηματική κοινότητα καθώς και τους διαμορφωτές των ευρωπαϊκών πολιτικών, και μία ευκαιρία για την ανάδειξη των δυνατοτήτων της ελληνικής βιομηχανίας.

Για το σκοπό αυτό, ο ΣΕΒ διοργανώνει,  στο πλαίσιο του συνεδρίου, ένα περίπτερο-βήμα προβολής της σύγχρονης ελληνικής βιομηχανίας. Πρόκειται για ένα περίπτερο στο οποίο θα προβληθούν προϊόντα και τεχνολογίες αιχμής από ελληνικές τεχνολογικές επιχειρήσεις. Η προβολή θα εστιάσει σε εφαρμογές και σε τεχνολογίες αιχμής καθώς και στην τεχνολογική δυνατότητα των επιχειρήσεων. Στόχος είναι η ανάδειξη  της τεχνολογικής  όψης  της χώρας, που είναι συγχρονισμένη με μία οικονομία της γνώσης και η έμφαση στο ρόλο της τεχνολογίας-καινοτομίας για την ανάπτυξη της χώρας.
X

  Στοιχεία εταιρίας
  Επωνυμία επιχείρησης*
  Tαχ. δ/νση διοίκησης
  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
  Έτος ίδρυσης
  Αριθμός εργαζομένων
  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας
  Oνοματεπώνυμο*
  Email
  Τηλ
  X

   Το όνομά σας *
   Το επίθετό σας *
   Email *
   Τηλέφωνο επικοινωνίας
   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.

   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας
    Επωνυμία επιχείρησης*
    Tαχ. δ/νση διοίκησης
    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
    Έτος ίδρυσης
    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας
    Oνοματεπώνυμο*
    Email
    Τηλ