Μαρ 02

Πως (δεν) αποτυγχάνουν οι μετασχηματισμοί των επιχειρήσεων;

Το Κέντρο Αριστείας ΣΕΒ στη Δημιουργική Ηγεσία σας προσκαλεί στη διαδικτυακή εκδήλωση  με ομιλητή τον Δρ. Ανδρέα Αθανασόπουλο, Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο, Group Chief Transformation Officer, Digital & Retail, Eurobank Holdings.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε υβριδική μορφή στις 2 Μαρτίου 2022 και ώρα 14:00 με 15:30, και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Livestream από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν διαδικτυακά τις ερωτήσεις τους και να λάβουν απαντήσεις κατά της διάρκεια της συζήτησης πάνελ.

Σύντομη περιγραφή

Παρότι ο μετασχηματισμός των επιχειρήσεων είναι αναγκαίος όταν οι συνθήκες στον ανταγωνισμό και την τεχνολογία αλλάζουν ριζικά, οι διεθνείς έρευνες είναι αμείλικτες: στην πλειοψηφία τους τα αποτελέσματα του μετασχηματισμού δεν ανταποκρίνονται στις αρχικές προσδοκίες. Πρόκειται για μακροχρόνια προσπάθεια επανευθυγράμμισης της στρατηγικής και του λειτουργικού μοντέλου μιας επιχείρησης με τις νέες συνθήκες στο εξωτερικό περιβάλλον, που επηρεάζει την κεφαλαιακή δομή, την οργανωσιακή δομή, τις λειτουργίες, το ανθρώπινο δυναμικό, τα συστήματα και την ίδια την κουλτούρα.

Εδώ και πάνω από 15 χρόνια, ο τραπεζικός κλάδος, και ειδικά η λιανική τραπεζική, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή μεγάλων ανατροπών: τραπεζική κρίση, αλλεπάλληλες ρυθμιστικές παρεμβάσεις (κεφαλαιακή επάρκεια, KYC, PSD-2), ανταγωνισμός από Fintechs και νεοτράπεζες. Ως εκ τούτου οι παραδοσιακές τράπεζες βρίσκονται σε έναν αγώνα δρόμου συνεχούς μετασχηματισμού που κοστίζει ακριβά και συσσωρεύει ολοένα αυξανόμενη πολυπλοκότητα στις λειτουργίες (ειδικά για τις συστημικές τράπεζες).

Οι δυσκολίες και οι παράγοντες επιτυχίας του μετασχηματισμού των επιχειρήσεων είναι εμπεδωμένοι από τη βιβλιογραφία εδώ και χρόνια, όμως επειδή η πράξη εξ ορισμού απέχει από τη θεωρία, η πρόκληση για τη δημιουργική ηγεσία είναι να διατηρήσει αμείωτη την πρόοδο των αλλαγών εξασφαλίζοντας τόσο τις βραχυχρόνιες επιδόσεις όσο και την μεσο-μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην ελληνική γλώσσα με ταυτόχρονη μετάφραση στην αγγλική.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση γίνεται κατόπιν εγγραφής. Για να εγγραφείτε, ακολουθήστε παρακάτω τον σύνδεσμο.

X

  Στοιχεία εταιρίας
  Επωνυμία επιχείρησης*
  Tαχ. δ/νση διοίκησης
  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
  Έτος ίδρυσης
  Αριθμός εργαζομένων
  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας
  Oνοματεπώνυμο*
  Email
  Τηλ
  X

   Το όνομά σας *
   Το επίθετό σας *
   Email *
   Τηλέφωνο επικοινωνίας
   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.

   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας
    Επωνυμία επιχείρησης*
    Tαχ. δ/νση διοίκησης
    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
    Έτος ίδρυσης
    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας
    Oνοματεπώνυμο*
    Email
    Τηλ