Νοέ 24

Ημερίδα με θέμα “Εκτίμηση Κινδύνου” στους χώρους εργασίας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εκστρατείας για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία 2008-2009

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία, σε συνεργασία με το Δίκτυο των Εθνικών Εστιακών Πόλων του, διοργανώνει σε διετή βάση  την  «Ευρωπαϊκή Εκστρατεία για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία». Πρόκειται για μια πανευρωπαϊκή ενημερωτική εκστρατεία στα πλαίσια της οποίας πραγματοποιείται η διεξαγωγή διαφόρων δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων ταυτόχρονα σε όλα τα Κράτη-Μέλη της ΕΕ, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των εργαζομένων, των εργοδοτών και του κοινού γενικότερα, προκειμένου να καταστούν ασφαλέστεροι, υγιέστεροι και παραγωγικότεροι  οι εργασιακοί χώροι σε όλη την Ευρώπη.
Η Ευρωπαϊκή Εκστρατεία 2008-2009, με κεντρικό μήνυμα «Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας. Οφέλη για σένα προσωπικά. Οφέλη για τις επιχειρήσεις»  είναι αφιερωμένη στην «Εκτίμηση Κινδύνου» στους χώρους εργασίας. Η εκτίμηση κινδύνου είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ευρωπαϊκής προσέγγισης για την επαγγελματική ασφάλεια και υγεία (ΕΑΥ) και δικαιολογημένα αφού επιτρέπει τη θέσπιση αποτελεσματικών μέτρων για την προστασία της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων. Εάν η διαδικασία εκτίμησης κινδύνου – η απαρχή της προσέγγισης για τη διαχείριση των κινδύνων – δεν πραγματοποιηθεί σωστά ή δεν πραγματοποιηθεί καθόλου, τότε είναι απίθανο να θεσπιστούν όλα τα κατάλληλα  μέτρα πρόληψης. Γι΄ αυτό και η εκτίμηση κινδύνου θεωρείται ότι αποτελεί τμήμα μιας σωστής προσέγγισης για τη διαχείριση των κινδύνων στην εργασία.
Στην εκστρατεία  καλούνται να συμμετάσχουν εργοδότες, εργαζόμενοι, εκπρόσωποι των εργαζομένων σε θέματα ασφάλειας και υγείας, επαγγελματίες, υπηρεσίες πρόληψης, υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και λοιποί ενδιαφερόμενοι φορείς προκειμένου να συμβάλλουν στη βελτίωση της εκτίμησης κινδύνου στους χώρους εργασίας.
Η Ελλάδα, όπως κάθε χρόνο συμμετέχει και φέτος στην πανευρωπαϊκού επιπέδου εκστρατεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία, οργανώνοντας σειρά δράσεων που αποσκοπούν στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όλων των ενδιαφερόμενων σε εθνικό επίπεδο.
Η κεντρική ημερίδα με αντικείμενο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για την «Εκτίμηση Κινδύνου» στους χώρους εργασίας θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008 στο ξενοδοχείο «Athens Imperial», Πλατεία Καραϊσκάκη (08.00 – 15.00)
Δείτε εδώ την αίτηση συμμετοχής της ημερίδας
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο:
Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας
Γενική Διεύθυνση Συνθηκών και Υγιεινής της Εργασίας
Δ/νση Διαχείρισης της Πληροφόρησης, Επιμόρφωσης
και Παρακολούθησης Πολιτικής Συνθηκών Εργασίας για θέματα Ασφάλειας και Υγείας (Δ24)
– Εθνικός Εστιακός Πόλος Πληροφόρησης για θέματα Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία
Στοιχεία επικοινωνίας:
Διεύθυνση: Πειραιώς 40, Αθήνα – Τ.Κ. 101 82
Tηλέφωνο: (210) 3214310, (210)3213673, Fax: (210) 3214310
E-mail: antchristodoulou@ypakp.grikonstantakopoulos@ypakp.gr
Επιπρόσθετες πληροφορίες  για την Ευρωπαϊκή Εκστρατεία 2008-2009  διατίθενται στις ιστοσελίδες του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας  www.ypakp.gr στις ιστοσελίδες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία http://osha.europa.eu/el/campaigns/hw2008/front-page
X

  Στοιχεία εταιρίας
  Επωνυμία επιχείρησης*
  Tαχ. δ/νση διοίκησης
  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
  Έτος ίδρυσης
  Αριθμός εργαζομένων
  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας
  Oνοματεπώνυμο*
  Email
  Τηλ
  X

   Το όνομά σας *
   Το επίθετό σας *
   Email *
   Τηλέφωνο επικοινωνίας
   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.

   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας
    Επωνυμία επιχείρησης*
    Tαχ. δ/νση διοίκησης
    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
    Έτος ίδρυσης
    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας
    Oνοματεπώνυμο*
    Email
    Τηλ