Νοέ 12

Ημερίδα Ενημέρωσης για το πρόγραμμα “Business Innovation Greece”

Αναζητείτε επιδοτούμενη χρηματοδότηση για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας; Το πρόγραμμα “Business Innovation Greece” μπορεί να είναι η ιδανική λύση!

Τι είναι το «Business Innovation Greece»

Το πρόγραμμα «Business Innovation Greece» είναι μέρος των EEA & Norway Grants (Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος ή ΕΟΧ), 2014-2021 και στοχεύει στην υποστήριξη του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των ελληνικών επιχειρήσεων και την υποστήριξη της καινοτομίας σε προϊόντα, υπηρεσίες και διαδικασίες. Μάθετε περισσότερα

Σε ποιες επιχειρήσεις απευθύνεται 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα που έχουν την έδρα τους στην Ελλάδα, και οι οποίες επιθυμούν να υλοποιήσουν έργα σε τρεις βασικές θεματικές ενότητες: Γαλάζια Ανάπτυξη, Πράσινη Καινοτομία στη Βιομηχανία, Ψηφιακό Μετασχηματισμό και Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ ή ICT). Τα έργα μπορεί να είναι είτε έργα έρευνας και ανάπτυξης τα οποία θα στοχεύουν την εισαγωγή στην αγορά ενός καινοτόμου προϊόντος ή υπηρεσίας, είτε έργα επένδυσης σε νέες τεχνολογίες, φιλικές προς το περιβάλλον, ή την εισαγωγή καινοτόμων χαρακτηριστικών στην παραγωγική διαδικασία.

Τι ύψος και είδος χρηματοδότησης προσφέρει

Το Πρόγραμμα προσφέρει επιδοτούμενη χρηματοδότηση (μη επιστρεπτέα κονδύλια) για την υλοποίηση των έργων. Τα έργα είναι συγχρηματοδοτούμενα με μέσο ποσοστό επιχορήγησης για τις μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις περίπου ίσο με 50%. Το πρόγραμμα ενθαρρύνει τη συνεργασία μεταξύ ελληνικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων ή ερευνητικών κέντρων από τις Δωρήτριες χώρες (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία), αλλά και την Ελλάδα.

Υποβολή προτάσεων

Η δεύτερη ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων είναι τώρα ανοιχτή, με διαθέσιμα κονδύλια ύψους 13 εκ. ευρώ και προθεσμία υποβολής προτάσεων έως τις 18 Φεβρουαρίου 2021. Κάντε αίτηση

Ποιος είναι ο φορέας διαχείρισης

Διαχειριστής Χρηματοδότησης και αποκλειστικός αρμόδιος για την αξιολόγηση, επιλογή και εποπτεία των έργων καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής του Προγράμματος καθώς και για την εκταμίευση των ποσών επιχορήγησης είναι ο οργανισμός Innovation Norway – ένας κρατικός φορέας που υπάγεται στο υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Αλιείας της Νορβηγίας και είναι ο κατεξοχήν αρμόδιος φορέας της Νορβηγικής κυβέρνησης για θέματα επιχειρηματικής ανάπτυξης. Ο οργανισμός Innovation Norway έχει μακροχρόνια εμπειρία στη διαχείριση επιχορηγήσεων και δανείων, συμπεριλαμβανομένων των προγραμμάτων των EEA Grants που άπτονται της ανάπτυξης επιχειρήσεων.

Το Innovation Norway και ο ΣΕΒ διοργανώνουν ημερίδα ενημέρωσης για το Πρόγραμμα και τη διαδικασία αίτησης και επιλογής έργων, την Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020, στις 15:30. Θα ακολουθήσει Q&A session.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ

X

  Στοιχεία εταιρίας
  Επωνυμία επιχείρησης*
  Tαχ. δ/νση διοίκησης
  Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
  Έτος ίδρυσης
  Αριθμός εργαζομένων
  Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

  Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

  Αρμόδιος επικοινωνίας
  Oνοματεπώνυμο*
  Email
  Τηλ
  X

   Το όνομά σας *
   Το επίθετό σας *
   Email *
   Τηλέφωνο επικοινωνίας
   To μήνυμά σας

   Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.

   Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

   X

    Στοιχεία εταιρίας
    Επωνυμία επιχείρησης*
    Tαχ. δ/νση διοίκησης
    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*
    Έτος ίδρυσης
    Αριθμός εργαζομένων

    Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας
    Oνοματεπώνυμο*
    Email
    Τηλ